Een slimme ondernemer zet zijn klanten aan het werk als ze er om vragen. Zorg er dus altijd voor dat er iets te doen is op je website, zeker wanneer je klant nieuwsgierig aan het rondneuzen is. Een opt-in is dan het meest belangrijke deel, het deel waar jouw klant zijn naam en e-mailadres achterlaat, in ruil voor jouw waardevolle materiaal. Maar hoe richt je zo'n opt-in in, zodat hij ook betalende klanten oplevert?

More...

In dit artikel deel ik 5 bewezen manieren met je, die je meteen al helpen om meer klanten aan je lijst toe te voegen, zonder dat je daar een nieuw aanbod voor hoeft te maken.


01
Probeer een andere invalshoek

Achter alles wat ik doe zit een plan. Zonder plan kan er geen krachtig signaal zijn. Toen ik een workshop gaf over het maken van een weggever, had ik twee doelgroepen kunnen benaderen: de startende klant die nog nooit een weggever heeft geschreven, maar ook de gevorderde klant die er al een heeft, en die hem wil verbeteren. Mijn opt-in, om mensen het e-book te laten downloaden over het maken van weggevers, of om ze mee te laten doen aan de masterclass had ik dus op twee manieren kunnen inschieten.


De eerste manier was meer voor de startende ondernemer, die een weggever wil maken en zijn bereik wil vergroten:

"Ontdek hoe je met een krachtige weggever je bereik vergroot en je workshops vol krijgt"


De tweede manier was meer voor de gevorderde ondernemer, die het bereik al heeft, maar verlangt naar meer conversie:

"Ontdek hoe jij je weggever kan aanscherpen zodat het met gemak 4 a 5 betalende klanten per maand oplevert"


Ik kan voor beide versies een opt-in maken en ze met een A/B test inzetten. Ze worden dan beide op willekeurige wijze getoond, de winnende versie, die de meeste conversie oplevert, wordt uiteindelijk altijd getoond. 

02
Een 1-staps of 2-staps optin?

Je kan een opt-in maken die maar één stap laat zien, en die dus alleen maar vraagt om je naam en e-mailadres. Maar je kan er ook een maken die uit twee stappen bestaat. De eerste stap maakt je klant nieuwsgierig, hij klikt op de knop en ziet dan pas dat hij zich kan inschrijven. 


Wanneer je weet dat je klanten echt gedreven zijn en een oplossing willen voor hun probleem, en jij weet precies welk probleem dat is, kun je kiezen voor een één staps opt-in. Als die opt-in direct inspeelt op de grootste uitdaging van je klant, zal hij er sneller op klikken. Aan de andere kant, kan hij ook popup-moe zijn en alles wat op een banner of popup lijkt, stelselmatig negeren.


Een twee-staps opt-in is een opt-in die je klant in eerste instantie nieuwsgierig maakt. Hij is minder verkoperig en vraagt pas om de gegevens van je klant, als hij eenmaal actie heeft ondernomen. Dit werkt soms beter, maar het kan de conversie ook verlagen, aangezien je in de tweede stap pas om de gegevens vraagt.  Ook is het iets complexer om te maken.


Je zou beide kunnen maken en kunnen testen welke versie voor jouw klant beter werkt. Dat kun je doen door een A/B test te doen.

03
Maak een meer specifieke opt-in

Veel opt-ins zijn heel algemeen en verschijnen op diverse plekken op je website. Wanneer je klant op zoek is naar specifieke informatie, en hij krijgt een opt-in te zien waar hij niet naar op zoek is, is dat irritant. 


Echter... wanneer mijn klant op zoek is naar meer informatie over het geven van webinars, en hij leest daar een van mijn blogs over, dan is het mega interessant dat hij dan ook een opt-in te zien krijgt waarmee hij mijn e-book over webinars, of een videoreeks over het geven van webinars kan aanschaffen.

Maak je opt-in dus zo specifiek mogelijk!

04
Biedt iets laagdrempeligs aan

Soms denk ik als ondernemer te moeilijk. Ik heb dan grootste dingen in mijn hoofd, terwijl mijn mogelijke klanten nog kleinschaliger denken. Mijn klant komt vaak op mijn website terecht omdat hij op zoek is naar een antwoord op een specifieke vraag. Die vraag is vaak wat kleiner en eenvoudiger. 

Om die klant te kunnen helpen, bied ik dan niet een grote training aan, of een schaalbaar product via een opt-in, maar gewoon een PDF, een checklist, een instructievideo enzovoorts, die hij meteen kan bekijken, in ruil voor zijn naam en e-mailadres.


Deze laagdrempelige opties zullen je klanten helpen om hun tijd en energie in iets klein te steken, waardoor ze zich sneller inschrijven voor jouw lijst.

05
Voeg een segmentatie vraag toe aan je opt-in

Door een vraag te stellen in je opt-in laat je zien dat je klanten belangrijk voor je zijn en dat je graag advies op maat aanbiedt.

Ik zou in een opt-in kunnen vragen


Heb je al ooit een webinar gegeven?

  • A: nee nog nooit
  • B: ja, maar de opkomst is te laag
  • C. ja, maar veel mensen haken af voordat ik bij mijn upsell aan kom
  • D. ja, maar te weinig mensen gaan in op mijn aanbod

Deze vraag zorgt ervoor dat jij nog veel meer te weten kan komen over jouw klant, maar ook dat de weggever die je aanbiedt veel beter aansluit bij hun specifieke behoeften.

Nu is het jouw beurt!

Als je echt aan de slag wil met je opt-ins en je wil ze verbeteren, is het aanschaffen van Thrive Leads een echte must. Die is de plug-in die ik gebruik om mijn conversies te boosten. Het goede nieuws is, dat Thrive Leads voor elke WordPress website werkt!


Ben je nieuw  en helemaal nog niet bekend met het aantrekken van nieuwe leads, en hoe jij je mailinglijst moet vullen? Houd ons dan in de gaten, want we vertellen daar regelmatig nog veel meer over!


Heb je andere manieren waar op jij je conversie verhoogt? Deel het dan met ons en laat hieronder een reactie achter.


gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>