luister hier naar mijn podcast

20. Confronterend, maar waar: hobby coach of professionele coach? [podcast]

Wist je dat er een explosieve hoeveelheid coaches en trainers in Nederland zijn? Sterker nog, dat het aantal coaches en trainers de laatste jaren gestegen is met 960%? Natuurlijk ligt dat aan de crisis en dat iedereen die zijn baan verliest dan maar besluit om maar coach te worden. Naar mijn beleving zijn er twee soorten coaches: hobby coaches en professionele coaches. Tot welke categorie behoor jij?

Het onderscheid is eenvoudig: de hobby coach blijft met zijn uitingen steken bij het verlangen. Social media staat er vol mee: "ik help je aan meer rust in je hoofd" of "meer harmonie in het gezin" of "werkgeluk". Maar wat betekent dat, wat houdt het in? Ik word er niet bepaald wakker van.

Een hobby coach richt zich met name op offline. Hij roept dat offline zo fijn is en dat online het niet gaat worden. Dat het fysiek samen zijn zo fijn is en dat dit de enige manier is om succesvol te zijn. Maar niets is minder waar. Stap jij voor elke klant die je hebt in de auto? Neem jij er genoegen mee dat je dan op een bepaald moment niet meer groeit?

Op social media wordt wel eens om een coach gevraagd. Veel coaches vliegen daar op af, als vliegen op een hoop stront. IKKE IKKE IKKE!!! Schreeuwen ze dan door elkaar. De professionele coach zwijgt en denkt: "hoe kun je nu zeggen ikke ikke ikke als je niet eens weet of je die klant wel KAN of WIL helpen? De professionele coach staat voor kwaliteit. Dat houdt in dat je dan ook eisen stelt aan je eigen klant. Jouw klant mag wat van jou verwachten, maar jij verwacht ook wat van je klant.

Iedereen die nog niet aan de eisen voldoet kun je toch helpen. Die help je met een funnel systeem met MailBlue, waardoor je ze klaarstoomt om er aan toe te zijn om met jou te werken.

Ik vertel er over in deze podcast! 

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>