juli 14

De ultieme manier voor meer betalende klanten met een sterk merk

0  comments

Iedereen wil enthousiaste, betalende klanten, elke maand. Dat kan niet zonder dat je een sterk merk hebt, een merk wat regelmatig terugkomt en vertrouwen wekt bij jouw klant. Je hebt een manier nodig om mensen nieuwsgierig te maken, om ze vervolgens enthousiast en euforisch te maken. Alleen euforische klanten zullen uiteindelijk overgaan tot actie en een betalende klant worden.

More...

01
maak een onweerstaanbaar aanbod

Om meer enthousiaste en betalende klanten te krijgen, zul je een onweerstaanbaar aanbod moeten hebben. Mensen zijn kritisch, en er zijn meer dan 400 collega's die vergelijkbare dingen aanbieden. Zorg ervoor dat jij met jouw aanbod opvalt en dat je als het ware over delivert. Je klant mag euforisch zijn omdat hij veel meer waarde krijgt voor zijn geld dan dat hij dacht.

02
focus je op één product, dienst of methode

Een aanbod kan nooit onweerstaanbaar zijn als je klant nog twijfelt. Zorg ervoor dat je signaal naar je klant, sterk, helder en duidelijk is, en biedt dan ook maar één product, dienst of methode aan. Wanneer jouw klant twijfelt of keuzestress ervaart, kiest hij niet en zal hij niet in actie komen. Hij weet ook vaak niet wat hij nodig heeft. Jouw klant laten kiezen is dus zelden een goede optie. Begeleid je klant, help hem, adviseer hem en pak je expert status. Geef hem inzichten, vertel hem dingen die hij nog niet wist, en help hem vanuit je expert status om alsnog de juiste keuze te maken. Niet een die bij je omzet past, maar een die bij zijn eigen, specifieke situatie past.

03
lever bewijs

Om dat ene product zo waardevol en krachtig te maken, ondersteun je dat product door er klant succesverhalen aan toe te voegen. Jij kan wel aangeven dat het product zo geweldig is, niets werkt nog beter als een klant die het verhaal namens jou vertelt. Als jouw klant aangeeft waar hij eerst stond, en waar hij nu staat, wat jouw product, dienst of methode hem heeft opgeleverd, wordt jouw product nog krachtiger. Jouw hoofd product kan niet zonder krachtige klant succesverhalen.


04
blijf je product aanpassen met de trends uit de markt

Om die enthousiaste klant succesverhalen te kunnen bemachtigen, is het belangrijk dat je klant er vertrouwen in heeft dat je een kwalitatief product of dienst neer zet, en dat hij het vertrouwen heeft dat hij nadat hij jouw product of dienst heeft gevolgd, geen cruciale informatie mist. Om die krachtige testimonials te krijgen is het dus belangrijk dat je de trend in de markt in de gaten blijft houden en dat jij je product regelmatig aanpast. Deze aanpassingen communiceer jij regelmatig op een heldere en duidelijke manier terug aan je klant, waardoor hij enthousiast blijft.

05
betrek je klant en luister naar zijn verhaal

Om te kunnen weten welke trends uit die markt belangrijk zijn voor jouw product en met name jouw klant, is het belangrijk dat je weet wie die klant is en welke behoefte hij heeft. Daarbij is het belangrijk dat je duidelijk bent op wie jij je richt met je product (en op wie niet). Door kwaliteitseisen te stellen aan je klant (als het ware een onder- en bovengrens), wordt het nog duidelijker wie jouw klant is en waar hij behoefte aan heeft. Wil je de trend in de markt in de gaten blijven houden, dan is het cruciaal dat jouw kijk op je klant zo specifiek mogelijk is. Daarmee krijg je niet alleen een sterk merk, maar verhoog je ook nog eens de kwaliteit van je diensten.

06
doe aan marktonderzoek

Het grote risico is dat jij vanuit je ivoren toren aannamen doet over jouw ideale klant. Het is doodzonde als je producten, masterclasses, POD Casts, blogs en nog veel meer maakt op een aanname die later niet blijkt te kloppen. Zorg er dan ook voor dat jij je klant betrekt in alles wat je doet. Vraag hem om input.

07
deel jouw kennis met gratis en laagdrempelig materiaal

Om aan marktonderzoek te kunnen doen is het belangrijk dat je hem gratis en laagdrempelig materiaal aanbiedt, waarin je hem bepaalde inzichten aanbiedt, die hij nog niet wist en die hem het idee geven dat hij zijn oplossing al die tijd in de verkeerde richting is gaan zoeken. Met voldoende gratis en laagdrempelig materiaal wordt jouw nieuwsgierige, maar serieuze klant, vanzelf euforisch.

08
wees regelmatig zichtbaar

Het delen van kennis werkt alleen maar goed als je dat regelmatig doet. Als de tijd tussen die momenten te groot is, vergeet jouw klant je al snel en komt hij hoe dan ook niet in actie. Maak beloften aan je klant en schrijf elke week een blog, organiseer elke maand een masterclass, deel elke maand een video waarin je specifieke kennis deelt.

09
zorg voor een sterk en krachtig signaal

Regelmatig zichtbaar zijn heeft alleen zin als je een sterk, maar krachtig signaal uitzendt. Veel ondernemers communiceren over het verlangen van de klant, zoals "meer rust in je hoofd", "vertrouwen op je intuitie" of "je grenzen goed kunnen aangeven". Dit is leuk, maar hier komt je klant niet van in actie. Communiceer over de impact die het heeft als je dat verlangen elke dat onder de knie hebt. Dat je makkelijker keuzes kan maken, dat je zelf je eigen ideale baan schetst en dan gaat kijken welke werkgever daar bij past, dat je over zoveel energie beschikt, dat niets en niemand je nog omver kan waaien, enzovoorts. Schets dan het beeld dat je met jouw eigen, unieke methode, dat droombeeld kan waar maken.

10
Geef je merk een gezicht

Een sterk en krachtig signaal komt ook met vertrouwen. Als je klant niet weet wie er achter dat sterke signaal zit, haakt hij af. Wees daarom niet bang om jezelf te laten zien met foto's en video's en deel ook soms verhalen over wat er achter de schermen gebeurt.


Als je een sterk merk wilt, dan maak je dus afspraken met je klant. Je bent voorspelbaar, je komt regelmatig en consequent met inspirerend materiaal die je deelt via je nieuwsbrief en/of via social media. Wees daar niet te voorzichtig in, maar lever meer dan dat je klant soms verwacht. Vergeet niet dat je constant vertrouwen aan het winnen bent. Hoe vaker jij je laat zien, hoe beter, als je het maar regelmatig en consequent doet. 


Tags

een actieve mailinglijst, sterk merk, vertrouwen


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze posts zijn ook interessant:

Doelgroepanalyse en Exclusiviteit: Hoe Coaches de Juiste Klanten Aantrekken [update 19-07-2024]
78. Niet Gezien: Hoe Ik Mijn Angst voor Afwijzing Overwon
Ik heb een angst voor zichtbaarheid…!!
Is Nederland weggever moe? Absolute onzin (en hoe je het dan wel doet)! [update 20240531]

Heb je mijn laatste podcast al beluisterd?

In mijn "de online succesformule" podcast deel ik elke week waardevolle handige weetjes, technische tips en meer.

>