januari 13

Ik pas niet in een hokje

"JIJ?!". Mijn moeders ogen waren groot en rond, vol van verbazing. Ik had haar net verteld dat ik na mijn HBO studie mijn Master of Science diploma wilde gaan halen. Haar woorden deden zeer, en ik voelde me even heel klein worden. "Stom, stom, stom, dat ik haar dit vertel", dacht ik heel even. Ik voelde onbegrip, afwijzing en was in de war.

Ik ben de (meest) gevoelige van haar 4 kinderen. Ik was de dromer, de introverte, de verlegene. Haar andere zoon was veel actiever, een doener, een extrovert, de sociale. Dit was wellicht het eerste hokje wat me werd opgelegd in mijn jeugd. Maar toen al, wist ik diep van binnen, dat ik niet in dit hokje pas.

Zo ben ik de afgelopen jaren wel vaker in een hokje geplaatst. In loondienst was ik eerst "de schoolverlater die nog alles moest leren", werd ik later "een consultant die alles zelf moet kunnen" en "de teamleider die junioren aanstuurt". Of "de leider die ook coacht en traint". Je wil niet weten hoe vaak ik in een hokje geplaatst ben! Maar ik pas niet in een hokje. Ik ben heerlijk eigenwijs en rebels.

Ik word doodongelukkig in een hokje! Ik heb de afgelopen 3 jaar veel successen mogen boeken met mijn bedrijf, Skillz Online. Die successen had ik nooit kunnen boeken als ik niet bij elke stap die ik zet, naar binnen keer, om te kijken of het goed voelt voor mij. Mijn brein bruist elke dag van de ideeën, en daar waar ik vroeger daar nog onzeker over was, omarm ik het volledig tegenwoordig en trek ik me niet zoveel aan van wat anderen daar van vinden. Ondernemen komt van binnenuit. En om te doen wat je van binnenuit voelt, heb je lef nodig.

Dat rebelse karakter wat ontstond doordat mijn moeder me in een hokje wilde stoppen, heb ik nu vertaald in een super kracht. "Ik ben de Rebel", een ondernemer die laat zien dat je moet durven opvallen en je mening moet durven verkondigen op social media. Ik durf mezelf te laten zien en dat ik een sterke eigen mening heb. Ik kies er bewust voor om geen grijze muis te zijn, en om mensen met mijn sterke boodschap wakker te schudden met de inzichten die ze missen. Hoe zou ik dat kunnen doen, als ik netjes in een hokje ga zitten?

De woorden van mijn moeder, "JIJ?!", zijn woorden die bijna elke dag nog aan de eettafel worden uitgesproken. Met zijn vieren moeten we dan hard lachen! Als mijn zoon dan roept dat hij dit keer zijn jas en tas echt wel meteen opgaat hangen aan de kapstop, roepen we met zijn drie-en in koor: "JIJ?!", en schieten we met zijn allen in de lach. Mijn moeder zou eens moeten weten wat die woorden, die ooit kwetsend waren, voor een effect hebben gehad. Ongelofelijk.

Wil je weten hoe jij meer op kan vallen op social media en uit je hokje mag leren stappen en zichtbaar mag zijn zodat je meer klanten mag gaan helpen?


Tags

belemmerende overtuigingen, mindset, persoonlijke groei


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze posts zijn ook interessant:

Doelgroepanalyse en Exclusiviteit: Hoe Coaches de Juiste Klanten Aantrekken [update 19-07-2024]
78. Niet Gezien: Hoe Ik Mijn Angst voor Afwijzing Overwon
Ik heb een angst voor zichtbaarheid…!!
Is Nederland weggever moe? Absolute onzin (en hoe je het dan wel doet)! [update 20240531]

Heb je mijn laatste podcast al beluisterd?

In mijn "de online succesformule" podcast deel ik elke week waardevolle handige weetjes, technische tips en meer.

>