april 14

Is je bedrijf(je) een hobby of een serieuze zaak?

0  comments

Het is niet voor niets zo dat slechts 10% van alle zelfstandige ondernemers succesvol wordt. Slechts 10%! Ik schrok daar enorm van toen ik voor het eerst deze cijfers onder ogen kreeg. Hoe kon ik er dan in hemelsnaam voor zorgen dat ik één van die 10% zou worden? Voor het grootste deel is dat een kwestie van de juiste minset: een groeiende mindset. Een tikkeltje eigenwijs zijn en de dingen gewoon op je eigen manier doen. Nooit opgeven (want dat woord staat gewoon niet in mijn vocabulaire), en gewoon doorgaan. Wat er ook gebeurt.


More...

Iedereen kan een website maken, dat klopt!

Ik sprak laatst een ondernemer die aangaf dat haar jonge broertje ook wel een website voor haar kan maken. Elke keer als ik dat hoor, gaan mijn haren zowat rechtovereind staan. Tja, iedereen kan inderdaad wel een website maken. Maar een website maken die ook echt converteert is natuurlijk een hele andere zaak. Jouw klant kijkt slechts 2 tot 5 minuten naar je website (en 5 minuten is erg lang!), en besluit in die korte tijd of hij met jou doorgaat of niet. Je hebt slechts enkele minuten om je klant te bereiken en op zijn minst nieuwsgierig te maken. Een krachtig statement is daarom van cruciaal belang. Dat kan alleen als je er goed over nadenkt, en eerst een plan maakt. Een website zonder plan is dus geen website, maar een digitale CV.


“Een website zonder plan is geen website, maar een digitale CV.”

Natuurlijk snap ik heel goed dat je kosten wil besparen, en als iemand het gratis voor je kan doen, scheelt dat natuurlijk. Het is alleen zo dat ik 3 stappen vooruit kan kijken. Hoe zonde is het dat je 3 maanden keihard bezig bent om een website te maken, en dat die vervolgens totaal niet aanslaat bij je doelgroep? Wat je nodig hebt als ondernemer is een juiste mindset. Dat begint bij de onderstaande drie stappen:


STAP 1 - BE

Ik ben een enorm fan van de wet van aantrekkingskracht. Dat houdt in dat als je een succesvolle ondernemer wil ZIJN, jij je ook als een succesvolle ondernemer moet VOELEN. Dat betekent voor mij dat als ik aan het werk ben, ik altijd goed gekleed ben. Dan voel ik me anders, straal ik iets anders uit, en kom je ook professioneel over naar je klant.

Maar het gaat veel verder dan dat. Het betekent ook dat ik groot mag denken. Sommige ondernemers hoor ik zeggen: “ik heb maar een bedrijfJE”. Meen je dat nou serieus? BEDRIJFJE? Als je zelf al zo naar jouw bedrijf kijkt, hoe moeten anderen dan naar je bedrijf kijken?


Alles begint met een plan. Voor mij betekent dat, dat ik op korte, maar ook op lange termijn een planning maak. Dat ik mezelf doelen stel. Dat ik regelmatig terugkijk naar wat er gebeurt is en hoe ik groei. Dat ik trots kan zijn op de resultaten die ik boek.

Stap 1 is dan ook dat je niet alleen een ondernemer bent, maar dat jij je ook zo voelt!


"Als jij een echte ondernemer wil ZIJN, moet jij je ook een ondernemer VOELEN!"


STAP 2 - DO

Als je besloten hebt dat je een ondernemer BENT, is het daarna ook noodzakelijk dat je in actie komt. Dat houdt altijd in dat je dingen moet doen die spannend zijn, of waar je in eerste instantie gen zin in hebt. Groeien doet ALTIJD pijn. Bovendien houdt groeien in dat je niet alleen op zakelijk vlak groeit, maar ook op persoonlijk vlak. 


Voor mij houdt dat in dat ik mijn grenzen veel beter in de gaten mag houden. Ik heb een reusachtig verantwoordelijkheidsgevoel en ik wil graag al mijn klanten tevreden houden. Soms wil ik daar wel eens te ver in gaan. Daarmee houd ik zelf mijn voet op het rempedaal. Door mijn grenzen aan te scherpen en een goede scheiding aan te brengen waar ik verantwoordelijk voor ben, en waarvoor niet, kan ik weer doorgroeien.


STAP 3 - HAVE

Wanneer je een ondernemer BENT en je komt ook in ACTIE, dan kan het hard gaan. Ik ben ervan overtuigd dat je succes kan plannen. Een zorgvuldig opgesteld actieplan doet echt wonderen. In deze laatste stap kijk ik altijd naar wat ik nu HEB. Welke klanten komen er op mijn pad, welke rode draad zie ik daarin en hoe kan ik daar het maximale uit halen?


Op deze manier zijn mijn groepstrainingen en VIP trainingen ontstaan. In mijn groepstraining zet ik ondernemers samen die graag met elkaar sparren, elkaar willen inspireren. In mijn VIP trainingen plaats ik klanten die sneller gaan, meer ervaring hebben en die intenser begeleid willen worden.

In deze laatste stap kijk ik dus goed naar wie er op mijn pad komt. Een klant is geen nummertje, maar heeft een specifiek probleem, waar ik zo kwalitatief mogelijk op in wil gaan. Dat betekent dat ik mijn diensten op de klantbehoefte afstem. Zo gebeuren er hele gave dingen en kan ik met Skillz Online een explosieve groei aan.


Hoe ga jij nu verder?

In deze blog laat ik je zien hoe je explosief kan groeien. Eerst BE, dan DO, dan HAVE. Dus BE-DO-HAVE. Veel ondernemers doen het echter andersom: HAVE-DO-BE. Dat gaat echt niet werken. Wanneer je eerst wacht totdat succes je opeens (per ongeluk) overkomt, je daarna tot actie overgaat en je dan opeens een echt ondernemer voelt, zal het succes nog lang op zich laten wachten. Succes overkomt je niet, die plan je zorgvuldig. 


Met het geven van webinars kun je echt concrete stappen zetten om dat succes te plannen. Zo heb ik in 2021 mijn eerste € 100.000 verdiend en haalde ik uit elke webinar minimaal € 10.000. Ben jij nieuwsgierig hoe jij dat ook kan bereiken? Geef je dan op voor mijn masterclass.


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>