september 15

38. Win het vertrouwen van je klant in 3 stappen [podcast]

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Weet je, dat ik soms van die potentiële klanten tegenover me heb zitten die denken dat ze alles al weten? Ze zijn er van overtuigd dat ze me niet nodig hebben. Maar als ik dan even doorvraag, blijkt dat social media weinig tot niets oplevert, dat hun mailinglijst nauwelijks groeit, en dat ze het met name van mond tot mond reclame moeten hebben. Hoezo, ik weet alles al? Dit is slechts een van de vormen van weerstand die ik tegen kom. Er zijn er nog veel meer!


Ik heb dat lange tijd echt moeilijk gevonden, om om te gaan met weerstand. Mijn perfectionistisch brein heeft dan even kortsluiting en even vraag ik me af wat ik fout doe. Ik wil namelijk alles wat ik doe niet voor 100% goed doen, maar voor 200%. Natuurlijk is dat absurd, ik heb het mezelf ook echt afgeleerd.


Social media is ook voor mij een belangrijk medium, waar ik van mijn volgers klanten maak. Met veel bijschaven en constant optimaliseren heb ik daar mijn eigen methode voor gemaakt. Hoge ogen gooien op social media doe je niet door te vragen of "je ook zo hard moet werken om succesvol te zijn" of "profiteer van dit eenvoudig aanbod". Eva Jineks post begon bijvoorbeeld met: "Wist je dat mannen in het bedrijfsleven gemiddeld 7 procent meer verdienen dan hun vrouwelijke collega in dezelfde functie?". Daarnaast kwam ik een post tegen van een jongeman van 20+ die roept dat hij stopt met drinken. Dat zijn coole posts.


Hoe maak jij nu zo'n gave post die de weerstand doorbreekt, die jouw klant echt raakt en die jou uiteindelijk een betalende klant oplevert? Ik vertel het je in deze podcast.


Wil je meer weten?

Neem dan eens een kijkje in mijn agenda. Ik geef binnenkort weer een webinar, "van Volger naar Klant in 4 stappen", waarin ik nog veel meer uitleg over dit onderwerp. Abonneer je op mijn YouTube kanaal waarin ik met diverse filmpjes complexe zaken heel eenvoudig maak, of volg me even op mijn Spotify kanaal. Ik help je graag!


Tags


Over de auteur

Toen ik ondernemer werd, kwam ik er achter dat het juist goed is om rebels te zijn. De enige manier om succesvol te zijn is immers door op te vallen. Toen ik deze rebelse rol eenmaal omarmde, kwam ik er achter dat ik over gaven en talenten beschikte waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn brein begon te bruisen van de ideeën en alles kwam los. Met dat bruisende brein besloot ik om andere ondernemers te helpen. Veel ondernemers hebben namelijk een prachtige boodschap die de wereld in moet. Ik zie vaak dat deze boodschap er wel is, maar dat te weinig mensen weten dat deze ondernemer er überhaupt is, laat staan dat hij of zij een prachtige boodschap heeft.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

37. Stop met prutsen op social media

37. Stop met prutsen op social media
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>