luister hier naar mijn podcast

59. Je website is niet belangrijk! [podcast]

De Teleurstelling van een Gemiste Kans

"Oh mijn god... je hebt gelijk, ik kan nu echt helemaal opnieuw beginnen." Aan de telefoon hoor ik de frustratie van een dame die zojuist mijn webinar heeft gevolgd. Ze heeft meer dan 6 maanden besteed aan het maken van haar website, maar nu realiseert ze zich dat al haar inspanningen voor niets zijn geweest. Haar website is simpelweg een weerspiegeling van haar eigen ideeën, zonder enige input van haar klanten. Er is niemand die haar webinar bekijkt.

Beginnen zonder Website: Een Andere Aanpak

Ik herinner me een gesprek dat ik jaren geleden had met Veronique Prins, mijn coach gedurende 4 jaar. Ze vertelde me dat ze ooit aan de keukentafel begon, nog zonder website. Dit maakte indruk op me, want zo denk ik er ook over. Wanneer je een bedrijf start, begin je niet meteen met het bouwen van een website. Laten we eerlijk zijn, zelfs mijn buurjongen van 12 kan een website bouwen. Overal adverteren ze met "website binnen 1 dag" en er zijn talloze manieren om in een paar klikken een complete website te genereren. Maar zal die website ook daadwerkelijk iets bereiken?


Het Belang van een Goede Website voor Succes

Een goede website is meer dan alleen een visitekaartje op het internet. Het is een krachtig marketinginstrument dat op de juiste manier moet worden ontwikkeld. In deze sectie ontdek je waarom een goede website essentieel is om succes te behalen en klanten aan te trekken.


Onderzoek via Social Media: De Basis Leggen

Voordat je advertenties maakt, SEO toepast of aan je website werkt, is er een belangrijke stap die je moet nemen: onderzoek doen op social media. In deze sectie leer je waarom social media altijd de eerste stap zou moeten zijn. Je ontdekt hoe je waardevolle inzichten kunt verkrijgen over je doelgroep en hun behoeften door middel van social media-onderzoek. Het verzamelen van input van potentiële klanten stelt je in staat om een website te creëren die aansluit bij hun verwachtingen.


Het Strategische Belang van een Goed Marketingplan

Een goed marketingplan is essentieel om klantinzichten op te halen en effectieve strategieën te implementeren. In deze sectie leer je hoe je met een goed marketingplan alle klanten die je aantrekt moeiteloos kunt segmenteren in drie groepen: de startende klant, de gevorderde klant en de expertklant. Ontdek waarom het hebben van een plan waardevol is en hoe je snel kunt zien welke klant welk niveau heeft en welke benadering het meest geschikt is.


Klantsegmentatie: De Sleutel tot Effectieve Benadering

In deze sectie ontdek je hoe klantsegmentatie je in staat stelt om klanten op maat te benaderen en hen effectief te bereiken. Leer hoe je klanten kunt verdelen in verschillende groepen op basis van hun behoeften en niveaus. Begrijp waarom een goed plan cruciaal is om snel te kunnen zien wie jouw klant is, welk niveau hij heeft en hoe je hem echt kunt raken. Ontdek hoe je op een manier communiceert die bij hem past en die hem aanspreekt.

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>