april 21

Zonder mailinglijst kun je nooit een bedrijf runnen

0  comments

Wil je graag een online product verkopen of een online training geven? Dan is een mailing lijst die je vult met een krachtige weggever van onschatbare waarde. Met een weggever laat je zien wie je bent en wat je doet. Het is een unieke manier om jouw klant een kijkje te laten nemen in je eigen keuken. Hoe gaaf is het dan als je niet alleen kan laten zien dat je geen grijze muis bent, maar dat je ook nog eens je eigen unieke werkwijze hebt, waar je al veel klanten mee hebt mogen helpen? Er is geen betere manier om het vertrouwen te winnen van jouw eerstvolgende klant, die jou nog niet kent.

More...

Met social media alleen ga je het niet redden

Ik hoor veel ondernemers zeggen dat je wordt doodgegooid met weggevers en dat niemand ze ooit leest. De kracht van een weggever wordt nogal onderschat. Ik vraag ze dan wel eens wat ze dan wel doen om aan klanten te komen. “Ik doe wel eens wat op social media”, roepen ze dan. Maar dat gaat soms ook moeizaam. Waarom? Omdat ook social media kanalen komen en gaan. Je doet je uiterste best om zichtbaar te zijn, maar dankzij het algoritme van Facebook, Instagram en LinkedIn, zien lang niet al jouw volgers jouw berichtje waar je net zoveel moeite voor hebt gedaan. 


Sterk en onafhankelijk zijn als ondernemer

Maak je eigen systeem en besluit vandaag nog om te beginnen aan een e-mail lijst. Deel jouw kennis, gratis en laagdrempelig, in ruil voor de naam en het e-mailadres van je mogelijke klant. Die lijst die dan ontstaat is van JOU, niet van Facebook, niet van Instagram, niet van LinkedIn, maar van jou. Je bent dan compleet onafhankelijk van alles en iedereen en neemt zelf de controle. Het verzamelen van e-mailadressen is de ENIGE MANIER om niet afhankelijk te zijn van anderen en toch je bedrijf te laten groeien.


Vandaag alles plat, morgen weer een nieuw bedrijf

Als clubhouse, Facebook, Instagram en LinkedIn morgen zouden omvallen, en je bent er afhankelijk van, dan verdwijnen ook al jouw mogelijke klanten. Als je ze verzameld hebt op je eigen e-mail lijst, heb je zelf de keuze wanneer en hoe vaak jij in contact staat met jouw klant. Deze lijst is van jou en blijft voor altijd bij je.


Bouw een hechte en waardevolle relatie op met je klant

Met je eigen e-mail lijst bouw je direct een hechter contact op met je mogelijke klant. Je staat direct met je klant in verbinding, een klant die er zelf voor gekozen heeft om jouw gratis tips en adviezen te willen ontvangen. Dat is al meteen heel anders dan op social media. Deze klant is al betrokken en hoeft niet langer overtuigd te worden dat je gave dingen doet, hij weet het immers al! Dit maakt het leven als ondernemer vele malen makkelijker.


Hoe ga je te werk?

Als ervaren ondernemer kun je binnen enkele minuten zo een weggever uit je mouw schudden, het is echt niet zo moeilijk! We denken alleen vaak zo moeilijk. Denk eens aan de volgende mogelijkheden:

Een PDF van 5 tot 8 pagina’s

Een lijst met hulpmiddelen

Een brochure

Een video of audio opname

Materiaal om te printen

Een formule of methode

Een verslag of onderzoek posten

Een case study

Een oefening

Een exclusief interview

Ontwerpbestanden

Een theater

Een script of template

Een presentatie

Een spreadsheet

Het kan echt van alles zijn! Maar zorg er in elk geval voor dat je weggever een link heeft met de pijn en verlangen die je klant ervaart, maar ook met de producten diensten die je aanbiedt.


Hoe gaat deze weggever je (wel) helpen?

Punt 01: omdat het persoonlijk is

Social media is leuk, maar ook behoorlijk onpersoonlijk. Je mailinglijst is anders omdat jouw mogelijke klant niet alleen van te voren toestemming heeft gegeven om gemaild te worden, maar ook omdat hij daarmee aangeeft dat hij een bepaald probleem of behoefte heeft waarvoor hij een oplossing zoekt. Door hem met jouw mailing lijst in de gaten te houden weet je uiteindelijk precies waar hij naar op zoek is. Daar kun je optimaal op inspelen met de mails die je nog gaat sturen. Daarmee geeft je advies op maat en zal jouw klant zich nooit gespamd voelen. De mails die je stuurt passen dan ook perfect bij zijn eigen specifieke situatie.

Punt 02: omdat het specifiek is

Mailen doe je natuurlijk nooit zonder plan. Je lijst gaat ook niet over jou of jouw levensverhaal, maar over jouw klant en de problemen waarmee hij kampt. Doordat constant bezig bent met marktonderzoek, door te praten met je klant, door in de gaten te houden wat wel en niet goed werkt, weet je precies wat er speelt en kun je met jouw tips en adviezen via jouw lijst enorm specifiek zijn en de spijker op zijn kop slaan. Doordat je dit marktonderzoek doet, weet je van te voren precies wat er speelt en dat het onderwerp, waar jij kennis over wil delen, meteen aanslaat.

Punt 03: omdat het relevant is

Een goede mailing heeft een perfecte balans. Je bent niet constant bezig met verkopen en hebt dan ook niet constant de verkooppet op. Toch zit je klant wel degelijk te wachten op gericht advies wat hem gaat helpen om zijn droomresultaat te bereiken. Hij verwacht ook dat je hem uiteindelijk gaat vertellen hoe jij hem kan helpen. Hanteer daarbij dan ook altijd de 80/20 regel: 80% van je tijd ben je bezig met inspireren en motiveren door verhalen te vertellen, 20% van je tijd ben je bezig met het doen van een aanbod. In de 80% dat je niet bezig bent met je aanbod, ben je wel bezig met de bewustwording van je klant. Daarmee gaat hij zich realiseren dat hij meer nodig heeft en dat zijn probleem veel complexer is dan dat hij dacht. Op het moment dat hij zich dat realiseert, doe je jouw onweerstaanbaar aanbod en zal je klant tot actie overgaan.

Punt 04: omdat het tijdloos is

De mails die je stuurt nadat je klant je weggever heeft gedownload zijn soms mails die je direct stuurt aan je lijst, maar soms ook mails die je geautomatiseerd verstuurd. Ook die mails kunnen persoonlijk en direct zijn. Nadat jij je marktonderzoek hebt gedaan, kun jij je meest succesvolle mails geautomatiseerd blijven versturen. Denk aan een challenge die je gedaan hebt, een lezing die je hebt gegeven, enzovoorts. Deze mails zijn tijdloods. Of je ze nu op dit moment ontvangt, of over een jaar, of 2 jaar, ze blijven waardevol voor jouw klant. Je kan ze dus eindeloos blijven gebruiken!

Punt 05: omdat het laagdrempelig is

Je klant hoeft de deur niet uit om toch gratis kennis op te doen van de expert, jij! Iedereen heeft het druk tegenwoordig, bovendien verandert de maatschappij met al zijn technologische ontwikkelingen zo snel, dat iedereen altijd en overal online is en altijd in de gelegenheid is om zijn mail te lezen of online iets op te zoeken. Meer dan 4 miljard mensen gebruiken e-mails, over de hele wereld! En 99% van die mensen leest zijn mail elke dag. Het is dus een makkelijke, laagdrempelige tool. Jouw klant hoeft jou niet te mailen of te bellen, hij hoeft alleen maar zijn eigen mailbox te openen en te lezen.

Punt 06: omdat het je klanten filtert

Natuurlijk komen er allerlei soorten mensen op je weggever af, en dus op je mailinglijst. Om eerlijk te zijn, zal de meerderheid je weggever misschien niet lezen. Maar de klant die echt serieus een probleem heeft en er echt van af wil wel! Hoe gaaf is het dan dat je met je weggever en je mailinglijst juist die serieuze klanten er uit kan halen? Als jij weet wie deze serieuze klant is, weet je ook wie je kan uitnodigen voor jouw workshop of event.

Punt 07: omdat het een krachtige opvolging mogelijk maakt

Als je dan toch makkelijker die serieuze klant kan spotten, wat houdt je dan tegen om hem te bellen? Leuren met klanten behoort voorgoed tot het verleden. Waarom? Omdat je ten eerste een lijst hebt met klanten die er allemaal voor gekozen hebben om jou te volgen. Maar ook omdat je al veel over je klant weet. Je mailinglijst vormt jouw eigen kennisbank. Je weet niet alleen dat je volger jouw weggever heeft gedownload, maar ook welke andere blogs hij heeft gelezen, of hij je online test heeft gedaan, of hij je workshop heeft bijgewoond of iets anders heeft gedaan op je website. Je weet al zoveel over hem, dat je een gericht en specifiek gesprek kan voeren wat direct to the point is.

Nooit meer zonder!

De maatschappij verandert en het zal nooit meer worden zoals het was. Veel ondernemers vinden offline werken zo fijn en zoeken verbinding met hun klant. Maar wie heeft gezegd dat dat online niet mogelijk is? De toekomst is offline in combinatie met online. De tijd dat we ons bedrijf volledig konden bouwen op basis van mond-tot-mond reclame is niet meer. Je bedrijf alleen laten groeien op basis van social media gaat ook niet werken, met alle steeds veranderende trends. Maar jouw mailinglijst is jouw kennisbank, jouw lijstje met trouwe fans. Die lijst verdwijnt niet, maar zal alleen maar sterker, langer en waardevoller worden. Het stelt jouw in staat om een waardevolle en hechte relatie op te bouwen met jouw klant. Daar haal jij je ondernemersvrijheid of je omzet uit. De meest onmisbare en meest krachtige marketing tool allertijden.


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>