Google en Yahoo brengen belangrijke wijzigingen aan

Google en Yahoo hebben een nieuwe strategie ontwikkeld om e-mailproviders te helpen om beter onderscheid te kunnen maken tussen legitieme e-mails en spam. Dit draagt bij aan het vertrouwen van gebruikers in hun e-mailplatforms en vermindert de kans dat gebruikers ongewenste of schadelijke e-mails ontvangen.


Daarnaast hebben Google en Yahoo er belang bij om hun e-mailplatforms aantrekkelijk te houden voor adverteerders en zakelijke gebruikers. Door de afleverbaarheid van e-mails te verbeteren, kunnen ze een betrouwbare omgeving bieden voor e-mailmarketing, wat resulteert in een hogere betrokkenheid en conversies voor adverteerders. Dit is gunstig voor de algehele reputatie en het succes van hun e-maildiensten.


Het uiteindelijke doel is om de kwaliteit en veiligheid van e-mailcommunicatie te verbeteren voor alle gebruikers.


Wat moet je doen?

Niets is vervelender als dat jouw waardevolle mails in de spamfolder terecht komen. Je wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mails hun eindbestemming ook echt bereiken (= e-mail deliverability). De strategiewijzigingen van Google en Yahoo zorgen ervoor dat als je niets doet, je mails waarschijnlijk nog sneller in de spamfolder recht komen. Er is dus actie nodig!


Je moet je SPF nakijken


SPF, oftewel Sender Policy Framework, is als een lijstje waarin staat wie namens jou e-mails mag versturen. Stel je voor dat je een feestje geeft en alleen mensen op de gastenlijst mogen binnenkomen. Met SPF vertel je e-mailproviders welke computers en servers toegestaan zijn om e-mails te versturen met jouw naam erop. Zo weten ze dat de e-mails die ze van jou ontvangen, echt van jou komen en geen valse berichten zijn. SPF helpt dus om te voorkomen dat jouw naam wordt misbruikt voor spam of phishing.


Je moet DKIM e-mailauthenticatie instellen


DKIM staat voor DomainKeys Identified Mail. Stel je voor dat elke e-mail die je verstuurt een brief is die in een envelop zit. Met DKIM voeg je een soort handtekening toe aan die envelop, maar dan digitaal. Deze handtekening wordt gemaakt door de server van waaruit je de e-mail verzendt. Als de brief bij de ontvanger aankomt, kan de ontvanger die digitale handtekening controleren. Zo weten ze zeker dat de brief echt van jou komt en niet nep is. Het is alsof je een identiteitskaart laat zien om te bewijzen dat jij het echt bent. Dit helpt voorkomen dat mensen doen alsof ze iemand anders zijn in e-mails, wat de veiligheid van e-mailen verbetert.


Je hebt een basis DMARC record nodig


DMARC staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance. Stel je voor dat je een speciale bewaker hebt die controleert of de handtekening op de envelop overeenkomt met wat er binnenin staat. Met DMARC vertel je die bewaker precies wat hij moet doen als hij een fout ontdekt. Als alles klopt, laat de bewaker de brief gewoon door. Maar als er iets mis is met de handtekening, kan de bewaker ervoor zorgen dat de brief terugkomt naar de afzender of zelfs helemaal wordt geweigerd. Dit helpt te voorkomen dat valse brieven worden afgeleverd en maakt e-mailen veiliger en betrouwbaarder.


Hoe controleer je deze instellingen?

Wil je er zeker van zijn dat jouw belangrijke e-mails niet verdwalen in een digitaal doolhof? Het geheim ligt in het bevestigen van jouw digitale identiteit als eigenaar van jouw domein. Met deze simpele maar cruciale stap, stuur je een krachtig signaal naar e-mailreuzen zoals Gmail en Yahoo: jij bent een betrouwbare afzender die serieus genomen moet worden.


Het goede nieuws? Het is allemaal veel simpeler dan je zou denken. Door e-mailauthenticatie in te schakelen en ervoor te zorgen dat jouw domeinrecords correct zijn ingesteld, leg je de basis voor een moeiteloze aflevering van jouw berichten. Dus, maak jouw e-mails betrouwbaar, bereid je voor op de toekomst en zeg vaarwel tegen de gevreesde spamfolder.


01

stap 01: Identificeer je domein

Zorg ervoor dat je weet welk domein je gebruikt voor het verzenden van e-mails, bijvoorbeeld jouwbedrijf.com (bv. skillz-online.com). Het beheren van een persoonlijke (gekochte) domeinnaam is noodzakelijk. Met een gratis domein (gmail.com of outlook.com bijvoorbeeld) kun je de spamfilters namelijk niet instellen. Zorg dat je bij een hostingpartij jouw persoonlijke domein aanvraagt, om die in gebruik te gaan nemen.

02

stap 02: Controleer instellingen met MailBlue Toolbox

Gebruik toolbox.mailblue.nl om de DKIM-, DMARC- en SPF-records van jouw domein te controleren en te verifiëren of ze correct zijn ingesteld. Je vult je domein op deze pagina in. Vervolgens verschijnen er of groene vinkjes of rode kruisjes. Groene vinkjes wil zeggen dat het goed is ingesteld, rode kruisjes wil zeggen dat je de instellingen moet aanpassen.

03

stap 03: Pas SPF records aan

Om te voorkomen dat je e-mails / automations in de spam komen, kun je de Sender Policy Framework (SPF) instellen. Dat doe je in het klantenpaneel bij je host of provider. Zie ook het filmpje hierboven. Raadpleeg je hosting partij of je virtual assisant als je niet goed weet hoe je dit moet doen.

04

stap 04: Pas DKIM records aan

DMARC vertelt mailproviders als Gmail en Outlook wat er moet gebeuren als jouw e-mailberichten niet door SPF of DKIM geverifieerd kunnen worden op ‘echtheid’. Dat doe je in het klantenpaneel bij je host of provider. Zie ook het filmpje hierboven. Raadpleeg je hosting partij of je virtual assisant als je niet goed weet hoe je dit moet doen.

05

stap 05: Pas DMARC records aan

In essentie is DKIM een ”handtekening” die iedere zender van een e-mail aan zijn e-mails toe kan voegen. Deze handtekening maakt duidelijk dat de zender van de e-mails daadwerkelijk degene is die hij beweert te zijn. Dat doe je in het klantenpaneel bij je host of provider. Zie ook het filmpje hierboven. Raadpleeg je hosting partij of je virtual assisant als je niet goed weet hoe je dit moet doen.

06

stap 06: Pas de mailblue instellingen aan

Controleer of het vinkje op ‘Ik zal mijn eigen e-mailverificatie beheren’ is geactiveerd. Zonder dit vinkje, kunnen de instellingen niet worden toegepast. Zie ook het filmpje hierboven.

07

stap 07: Verifieer instellingen

Open de toolbox van mailblue nogmaals, en kijk of alle rode kruisjes inmiddels groene vinkjes zijn geworden, dan is het goed ingesteld!

Door deze aangepaste checklist te volgen, zorg je ervoor dat jouw e-mails goed worden geauthenticeerd en dat je een betrouwbare afzender bent voor e-mailproviders, waardoor de kans kleiner wordt dat jouw e-mails in de spamfolder belanden.


3 tips voor het verder verbeteren van je afleverbaarheid

Kijk, e-mailproviders zijn echt bezig om de ervaring van hun gebruikers te verbeteren. Maar laten we eerlijk zijn, het draait niet alleen om wat zij doen. Jij hebt ook de touwtjes in handen als het gaat om het bereiken van jouw publiek en het behouden van hun aandacht.


Hier komt het interessante gedeelte: e-mailproviders hebben laten weten dat een gezonde mailinglijst minder dan 0,1% klachten over spam mag hebben. Dat betekent dat slechts 1 op de 1.000 mensen die jouw e-mails ontvangen, een klacht over spam mag indienen. En hoe bereik je dat? Juist, door relevant te blijven voor jouw lezers.

01

stap 01: Een schone mailinglijst

Je herkent het vast: op elke mailinglijst gebeurt hetzelfde. Na verloop van tijd neemt het aantal mensen dat jouw e-mails opent af. Waarom gebeurt dat? Simpelweg omdat mensen hun interesse verliezen, jouw berichten negeren of zelfs jouw e-mails naar dat vervelende 'reclame'-mapje slepen. Of misschien hebben ze gewoon een nieuw e-mailadres.


Maar hier komt het interessante deel: een frisse, gezonde mailinglijst zorgt voor een hoger percentage geopende e-mails. En wanneer meer mensen jouw e-mails openen, krijg je een soort 'goede reputatie' bij de e-mailproviders. Dat betekent dat jouw e-mails vaker worden afgeleverd bij de ontvangers. Het is als een soort vliegwiel: een schone lijst leidt tot betere prestaties en een grotere impact. Dus ja, het is echt belangrijk om jouw mailinglijst schoon te houden.

02

stap 02: registreer actieve deelnemers

Om jouw mailinglijst schoon te houden, is het cruciaal om te weten welke contacten jouw nieuwsbrieven nog openen of jouw website bezoeken na een bepaalde tijd. Bij MailBlue hebben we daarvoor iets handigs: de Engagement Tagging Funnel. Dit is eigenlijk een soort slimme tool die uit twee delen bestaat en die je gemakkelijk vanuit jouw MailBlue-account kunt activeren.


In de eerste fase van de funnel krijgen contacten 'tags' op basis van hun betrokkenheid:

  • Als iemand jouw e-mails recent heeft geopend (0 - 7 dagen): 'Betrokken', 'Recent Actief'
  • Als iemand jouw e-mails een tijdje geleden heeft geopend (7 - 28 dagen): 'Betrokken'
  • Als iemand al een tijdje geen e-mails heeft geopend (28 - 58 dagen): 'Minder Betrokken'
  • Als iemand al meer dan 58 dagen geen e-mails heeft geopend: 'Inactief'

In het tweede deel van de funnel worden contacten opnieuw beoordeeld op basis van hun activiteiten, zoals het bezoeken van jouw website of het klikken op links in jouw e-mails. Hierdoor worden de 'tags' bijgewerkt en kun je inactieve contacten gemakkelijk verwijderen, waardoor je een hoogwaardige en betrokken mailinglijst behoudt.

03

segmenteer en profiteer

Te midden van een wereld vol afleidingen, waar marketingkanalen en advertenties onophoudelijk om aandacht schreeuwen, is personalisatie nu meer dan ooit van cruciaal belang. Het gaat niet alleen om het betrekken van jouw contacten, maar het vergroot ook drastisch de kans op conversie.


Door op maat gemaakte boodschappen te leveren, voelen klanten zich begrepen en gewaardeerd. Dit benadrukt hun individuele behoeften en versterkt de band met jouw merk. Niet alleen resulteert dit in een grotere kans op aankopen, maar de verzamelde gegevens zijn ook enorm waardevol.


Denk eens aan de inzichten die je kunt verkrijgen voor jouw bedrijf door het verzamelen van deze klantinformatie. Dit stelt je in staat om niet alleen jouw marketing, maar ook jouw bedrijfsstrategie te verbeteren.


Maak je geen zorgen, deze extra tips hoef je niet per se voor 1 februari toe te passen. Zolang je ervoor zorgt dat jouw e-mailauthenticatie correct is ingesteld, zit je goed! Neem gewoon even de tijd om ervoor te zorgen dat alles op tijd en juist is geconfigureerd.

gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>