De vraag die mij het meeste gesteld wordt, is de vraag: "Waarom heb ik een aparte online leeromgeving nodig voor mijn online trainingen? Ik kan de trainingen toch gewoon op mijn normale website plaatsen?". Ik kies er bewust voor om dat niet te doen. Stel dat je in plaats van de lokale supermarkt naar een XXXXL supermarkt gaat. Je loopt er naar binnen en je wordt enorm overweldigd door het aanbod. Wat gebeurt er? Je weet niet wat je moet kiezen, waar je naar toe moet, je draait je om, koopt niets en gaat naar huis. Of je koopt maar de helft, en als je thuis komt, baal je er van dat je niet alles hebt. Je gaat alsnog naar de lokale supermarkt. Want dat is zo handig. Je website en je online leeromgeving hebben allebei een ander doel. Een nieuwe mogelijke klant, die nog niet weet wat hij nodig heeft, heeft niets te zoeken op je online leeromgeving.
More...
Maak het besluitvormingsproces van je klant zo makkelijk mogelijk
Met je website wil je de aandacht trekken. Je klant laten zien dat het noodzaak is om in actie te komen. Je inspireert hem, je motiveert hem, en doet er alles aan om je klant een besluit te laten nemen, dat hij in elk geval in actie komt. Daarbij is het niet eens zo enorm belangrijk dat hij meteen een product bij jou koopt, maar eerder dat hij vandaag nog besluit om in actie te komen. Dat kan ook met gratis en laagdrempelig materiaal, als hij maar in actie komt. Dit is een hele andere manier van ondernemen dan dat jij misschien gewend bent.
Aandacht vasthouden met het juiste product
Met je online leeromgeving wil je de aandacht vasthouden. Je klant heeft al een besluit genomen om in actie te komen, en zoekt daar het juiste product bij. Je hoeft hem niet meer te inspireren of te motiveren, hij is al zover dat hij in actie wil komen. Hij zoekt het juiste product om dat te doen. Het grootste inzicht dat ik je kan geven hierin, is dat de eerste indruk telt. Als een website zo goed mogelijk aansluit bij het inspireren, motiveren en wakker schudden, maakt je nieuwe, mogelijke klant, sneller een besluit. Daar horen nog geen online trainingen bij, die leiden tot keuzestress. Wanneer je op je online leeromgeving goed laat zien wat er allemaal kan, wat er gratis kan, wat er laagdrempelig kan en wat een goed vervolg zou zijn op een al aangekochte training, maak je het de klant die al een besluit heeft genomen, een stuk makkelijker.
5 inzichten om je online leeromgeving apart te houden
Ik geef je in deze blog een aantal inzichten, die je in overweging kan nemen tijdens het maken van je besluit om je online leeromgeving apart te houden: