maart 17

55. Help, mijn weggever werkt niet (en wat doe je dan?)!

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Ik vind het altijd wel een klein beetje grappig wanneer ik een nieuwe klant spreek en die klant naar me toe komt en roept: "help, mijn weggever werkt niet". Ik stel meestal dan kritische vragen zoals: "hoe actief ben je op social media ?", "hoeveel mensen staan er op je mailinglijst?", "hoeveel mensen bereik je nu met je post?", "hoeveel likes en reacties krijg je nu?", "ben je een netwerker?", enzovoorts. Dan blijft het stil, en roepen ze vaak... "jaaa... social media werkt voor mij niet. Dus dacht ik... ik maak een e-book!"


Het maken van een online training of een e-book zonder dat je jouw klant er bij betrekt kan alleen maar een download van jouw brein zijn. En zeg eens eerlijk...? Wie zit daarop te wachten?


Wat belangrijk is, is dat jij jezelf leert denken in kantelpunten. Kantelpunten, ofwel de denkfouten die jouw klant maakt, zijn cruciaal en vormen de bron van wakkerschuddende en waardevolle content die betalende klanten oplevert. Zo zegt mijn klant vaak: "ik hou van spontaan posten", maar dan zeg ik meteen "tja, dat gaat alleen maar de klant raken die jou al kent". Dat is denkfout nummer 1. Denkfout nummer 2 is : "Social media werkt niet, dus maak ik maar een e-book of online training". Dan zeg ik: "alleen een e-book wat gedragen wordt door je klant kan succesvol zijn. En zonder dat jij je klant erbij betrekt, via social media bijvoorbeeld, gaat dat dus niet werken". Denkfout nummer 3 is: "Het lukt niet, dus ga ik maar adverteren". Ook dat heeft geen zin, want jouw klant heeft niet 1, maar 10 tot 14 wakkerschud momenten nodig voordat hij in actie komt. Dat gaat niet zonder social media of mailinglijst.


Kortom: het leren denken in denkfouten is heel cruciaal! Ik vertel er alles over in deze podcast.


Wil je meer weten hoe ik mensen wakker schud op social media? Hoe ik ze wakker schud, aantrek, bij me houd en ze op hun eigen tempo laat beslissen wanneer ze er aan toe zijn om in actie te komen? Hoe ik daar elke maand opnieuw weer klanten uit haal? Reserveer dan je plek in mijn webinar, van Volger Naar Klant in 3 stappen


Tags


Over de auteur

Toen ik ondernemer werd, kwam ik er achter dat het juist goed is om rebels te zijn. De enige manier om succesvol te zijn is immers door op te vallen. Toen ik deze rebelse rol eenmaal omarmde, kwam ik er achter dat ik over gaven en talenten beschikte waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn brein begon te bruisen van de ideeën en alles kwam los. Met dat bruisende brein besloot ik om andere ondernemers te helpen. Veel ondernemers hebben namelijk een prachtige boodschap die de wereld in moet. Ik zie vaak dat deze boodschap er wel is, maar dat te weinig mensen weten dat deze ondernemer er überhaupt is, laat staan dat hij of zij een prachtige boodschap heeft.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>