luister hier naar mijn podcast

55. Help, mijn weggever werkt niet (en wat doe je dan?)! [podcast]

Leer Denken in Kantelpunten en Creëer Betalende Klanten

Ik kan altijd wel een beetje grinniken wanneer ik een nieuwe klant spreek en die klant naar me toe komt met de noodkreet: "Help, mijn weggever werkt niet!" Meestal stel ik dan kritische vragen zoals: "Hoe actief ben je op social media?", "Hoeveel mensen staan er op je mailinglijst?", "Hoeveel mensen bereik je momenteel met je posts?", "Hoeveel likes en reacties krijg je?", "Ben je actief in netwerken?", enzovoort. Dan valt er vaak een stilte, gevolgd door de uitspraak: "Tja... social media werkt gewoon niet voor mij. Dus dacht ik... ik maak een e-book!"


Een E-book zonder Betrokkenheid van je Klant? Niet bepaald een Hit.

Het maken van een online training of een e-book zonder de betrokkenheid van je klant resulteert vaak in niets meer dan een weerspiegeling van jouw gedachten. Maar laten we eerlijk zijn... wie zit daarop te wachten?

Het Belang van Denkfouten en Kantelpunten

Wat essentieel is, is dat je leert denken in kantelpunten. Kantelpunten, ofwel denkfouten die jouw klant maakt, vormen de basis voor waardevolle content die betalende klanten oplevert. Een veelgehoorde uitspraak van mijn klanten is: "Ik hou ervan om spontaan te posten." Maar dan antwoord ik direct: "Dat zal alleen de klant bereiken die jou al kent." Dat is denkfout nummer 1. Denkfout nummer 2 is: "Social media werkt niet, dus ik maak een e-book of online training." Mijn reactie daarop is: "Alleen een e-book dat wordt gedragen door jouw klant kan succesvol zijn. En zonder de betrokkenheid van je klant, bijvoorbeeld via social media, zal dat niet werken." Denkfout nummer 3 is: "Het lukt niet, dus ik ga adverteren." Maar ook dat heeft geen zin, want jouw klant heeft niet één, maar wel 10 tot 14 wakkerschudmomenten nodig voordat hij of zij in actie komt. Dat lukt niet zonder social media of een mailinglijst.


Leer Denken in Denkfouten - Luister naar de Podcast

Kortom, het is van cruciaal belang om te leren denken in denkfouten! Ik vertel je er alles over in deze inspirerende podcast.


Ontdek Hoe ik Klanten Wakker Schud op Social Media

Wil je meer weten over hoe ik mensen wakker schud op social media? Hoe ik ze aantrek, betrokken houd en hen op hun eigen tempo laat beslissen wanneer ze in actie willen komen? Hoe ik elke maand opnieuw nieuwe klanten binnenhaal? Reserveer dan nu jouw plek in mijn webinar, "Van Volger naar Klant in 3 stappen".

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>