luister hier naar mijn podcast

31. Onder de sterrenhemel in Australie maakte ik mijn online training pas echt succesvol [podcast]

Ik lag midden in de woestijn in Australië. Ik keek naar de sterrenhemel die er compleet anders en prachtig uit zag. Door de afstand die ik nam, van alles en iedereen, was ik weer in staat om te ontdekken wie ik zelf ben, waar ik voor sta en wat ik nog graag wil bereiken op persoonlijk vlak. Dat was mijn eerste stap naar succes. Maar tegelijkertijd was de kloof die veel ondernemers ervaren tussen zichzelf en hun klant nu letterlijk de helft van de hele wereld. Het letterlijk vergroten van die kloof is natuurlijk niet de manier om jouw online training succesvol te maken. Maar wel een stap in de goede richting.

More...

Werken aan je bedrijf is ook werken aan jezelf

Ik ging naar Australië omdat ik merkte dat ik te veel met anderen bezig was. Iemand vertelde me dat als je te veel bezig bent met wat anderen van je verwachten, er alleen maar een leeg omhulsel overblijft. Ik wist toen ook dat ik nooit een succesvol ondernemer zou kunnen worden, als ik hier niet meteen mee afrekende. Ik ging alleen naar Australië voor 2 maanden, nam afstand van alles en iedereen, en ontdekte weer wie ik ben en wat belangrijk is voor mij.


Leg je eigen basispuzzel

Een online training succesvol maken kan alleen als je zelf een goed plan hebt. Ik merkte dat ik me enorm liet inspireren door andere ondernemers en dat ik bijna gek werd van alle goedbedoelde adviezen die ik kreeg. Het was te veel en te overweldigend. Hoe moest ik hier in hemelsnaam een online training uithalen die ook meteen succesvol zou worden? Door de afstand die ik nam, kon ik mijn eigen basispuzzel leggen. Ik maakte een nieuw plan, verwerkte alle marktonderzoek gegevens die ik verzameld had, en maakte mijn eigen plan. Vervolgens sorteerde ik alle prikkels en alle oordelen, alle meningen in twee stapels: een JA stapel en een NEE stapel. Een stapel die ik op korte termijn meteen kan inzetten, doordat het puzzelstukjes vormen die ik meteen kan leggen in mijn basispuzzel, en puzzelstukjes waar ik nog niets mee kan en niets mee wil. Die leg ik opzij, zodat ik ze later kan gebruiken.


De kloof te groot?

Maar ook wist ik dat er nog steeds een kloof zat tussen mijn beleving en die van mijn klant. Ik had te veel zaken zelf ingevuld, zonder dat ik zeker wist of het ook wel klopte, of mijn klant dat ook echt zo voelde. Ik zat in Australie en de kloof tussen mij en mijn klant was letterlijk groter dan ooit. Maar het mooie was dat ik wel met een rugzak vol nieuwe plannen, social media en mijn nieuwsbrief in MailBlue kon inzetten om mijn ruwe plannen te voorzien van meer details. Die kloof ging ik dichten.


In twee weken jouw online training bouwen, aanscherpen en verkopen

Mijn geniale ingeving was dat je als ondernemer makkelijk jouw online training kan bouwen, aanscherpen en verkopen, in slechts twee weken tijd! Veel ondernemers, waaronder ook ik, zijn echt perfectionistisch. Dat heeft zowel zo zijn positieve kant als zijn negatieve kant. Het hield mij enorm tegen omdat ik nooit tevreden was over de kwaliteit. Of dat ik twijfelde of het wel waardevol genoeg was. Ik bleef het uitstellen.


Wat nou als ik je zeg dat ik jou kan helpen om jouw online training ook echt te publiceren? In twee weken tijd kun je al klaar zijn, maar je kan natuurlijk ook in twee weken tijd het ruwe raamwerk neerzetten. Gebruik dan, net zoals ik, je vakantie om tot geniale inzichten te komen. In de tussentijd, terwijl jij in je zwembroek op het strand ligt, melden mensen zich al aan voor jouw training. Als je thuiskomt, verwerk je jouw geniale inzichten en begin je met lanceren en bouw je de verkopen verder uit. Hoe gaaf is dat?


Gratis Challenge

Ik organiseer een challenge, "Hoe maak en verkoop je een online training binnen 2 weken?", waarbij ik 4 dagen lang jouw coach ben. Ik ga elke dag live, geef je nieuwe inzichten en huiswerk op, kijk je huiswerk na, voorzie het van waardevolle details en strategische inzichten en help je om jouw online training succesvol te verkopen. Ik kijk er naar uit om met jou te werken. Doe je mee? Je kan je opgeven met deze link >>>.

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>