luister hier naar mijn podcast

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

tags:

25. 9 fundamentele marktveranderingen waarvan elke ondernemer op de hoogte moet zijn [podcast]

Er zijn allerlei marktveranderingen actief, en niet elke coach of trainer is daarvan op de hoogte. De meeste veranderingen in de markt hebben te maken met het mega effect wat de explosie aan coaches en trainers teweeg brengt. Sterker nog: over een jaar zal de manier van ondernemen die we nu gewend zijn compleet zijn weggevaagd. Alleen de pioniers onder de coaches en trainers, die de trend nauwlettend in de gaten houden, overleven. In deze podcast deel ik 9 fundamentele waarheden (of marktveranderingen) die jou helpen om deze trend in de gaten te houden.

01

jouw kennis en ervaring is geld waard

Er zijn veel mensen over de hele wereld die graag doen wat jij doet, die graag willen weten wat jij weet en die er geld voor over hebben. 

02

jouw levenservaring, prettig of niet, vormen waardevolle lessen

Alles wat in jouw leven is gebeurd, goed of fout, prettig of niet, is met een reden gebeurd. Jouw ervaringen hebben jouw waardevolle lessen geleerd, waar ook jouw doelgroep van kana leren. Je kan daarmee iets teruggeven en een bron zijn van inspiratie en motivatie.

03

vertaal falen, afwijzing of verlies in waardevol trainingsmateriaal

Als je ooit falen, afwijzing of verlies hebt ervaren, in je persoonlijke of zakelijke leven, heb je waardevolle lessen geleerd. Deze lessen kun je verpakken in praktische lessen in de vorm van artikelen, cursussen, blogs, social media posts, boeken, case studies, podcasts, videos, webinars en workshops.

04

nu is de tijd om door te groeien naar het volgende niveau

Er is een constant groeiende groep aan adviseurs, consultants, coaches, therapeuten, mentors, trainers enz. Van startend coach of trainer naar ervaren coach of trainer. Van ervaren coach of trainer naar expert. Van expert naar authoriteit. Van authoriteit naar beroemdheid. Met de explosie aan coaches en trainers is het van cruciaal belang dat je doorgroeit naar het volgende niveau.

05

het is nooit zo makkelijk geweest om te coach of trainen als nu

Vroeger moest je nog allerlei brochures en folders laten drukken om te kunnen ondernemen. Tegenwoordig heb je alles online in de cloud staan en stuur je alles rond via de mail. Dat maakt het laagdrempelig en makkelijk om te ondernemen. Het is juist makkelijker dan ooit!

06

maak gebruik van het digitale tijdperk

De ideale manier om te ondernemen is niet volledig offline, via lezingen op een podium, seminars of workshops. Je kan uitstekend op je eigen laptop via emails en social media je klant bereiken en omzet genereren. De ideale werkwijze is offline en online samen!

07

de nood is nog nooit zo hoog geweest

Je kan duizenden of miljoenen mensen bereiken met jouw adviezen. Je kan ook duizenden of tonnen aan omzet genereren door jouw doelgroep van hun persoonlijk of zakelijk probleem af te helpen. Maar daar heb je wel een plan én een sterk signaal voor nodig. De nood is nog nooit zo hoog geweest, dus het kan écht.

08

je hebt geen diploma's of certificaten nodig

Jouw levenservaring is voldoende, vormen de kwalificaties en jouw vastberadenheid om een verschil te maken. Zorg er alleen wel voor dat het niet jouw levensverhaal is, maar een verhaal met een duidelijk en helder geformuleerd doel.

09

iedereen kan dit, ook jij

Iedereen kan dit doen, ook jij. Misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen, maar er liggen voldoende kansen voor het oprapen!

In deze podcast leg ik wat de marktveranderingen inhouden en leg ik uit waar de kansen liggen en hoe jij ze kan grijpen. Iedereen kan dit doen, maar aangezien er op het moment nogal veel coaches en trainers zijn, is het wel belangrijk dat je het goed doet! Met andere woorden, met een goed doordacht plan wat echt gaat werken. Immers, iedereen kan wel een website bouwen, of een funneltje maken in MailBlue, maar hoe zorgt je ervoor dat ze ook impact maken? In mijn blog over de kletskassa versus de zelfscan kassa vertel ik ook meer marktveranderingen.

gratis live training

SUCCESVOL ZICHTBAAR OP SOCIAL MEDIA

Ik merk dat social media voor veel ondernemers minder leuk wordt. 


Het kan echt frustrerend zijn als jij zo je best doet om zichtbaar te zijn op social media, en je uiteindelijk ontdekt dat het steeds dezelfde mensen zijn die je post liken en er verder vrij weinig gebeurt.


Ben je daar echt helemaal klaar mee en wil je ontdekken wat je moet doen om succesvol zichtbaar te zijn?

Ik laat je in mijn webinar, "succesvol zichtbaar op social media" zien wat je moet doen om social media weer leuk te maken en hoe je ervoor zorgt dat je post elke week door nieuwe volgers gezien en gretig gelezen wordt, zodat jij er betalende klanten uit kan halen.

>