luister hier naar mijn podcast

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

tags:

49. Copy Cats zijn grijze muizen [podcast]

Als ik iets geleerd heb in 2022 is het wel hoe ik nog meer kan opvallen, gewoon door mezelf te zijn. Er zijn grijze muizen genoeg in ondernemersland, en ik wil daar absoluut niet een van zijn. Ik heb veel copy cats gezien, ondernemers die veel kopiëren van anderen, of zich te veel spiegelen aan anderen. Maar copy cats zijn grijze muizen. Het is een opgelegde vorm van ondernemerschap, het komt niet van binnenuit!


In het verleden heb ik me door mijn (hoog)gevoeligheid meerdere malen er toe laten leiden om me te veel te verplaatsen in wat anderen willen en vinden. Uiteindelijk merkte ik dat ik daar doodongelukkig van werd. Ik heb Skillz Online altijd opgezet door van binnenuit te werken. Succesvol ondernemen moet in eerste instantie goed voelen, en niet overlijken gaan. Succesvol ondernemen gaat voor mij niet over omzet, maar over kwaliteit. In 2022 heb ik besloten om daar nog meer op in te zoomen.


Succesvol ondernemen gaat voor mij over:

  • kijken naar de maatschappij: De maatschappij is scheef, er gebeurt van alles, Corona Crisis, energie crisis, oorlog in de Oekraïne... er heerst ongelofelijk veel onrust en stress. 
  • kijken naar mijn missie: Welke bijdrage kan ik als ondernemer leveren om die maatschappij weer recht te trekken? Wat merk ik, wat voel ik, welke boodschap moet iedereen gewoon weten, wat moet de wereld in?
  • wat zegt jou klant (en wat zegt hij juist NIET): Er zit altijd een kloof tussen de ondernemer en zijn klant. En te weinig ondernemers doen er iets aan om die kloof te dichten. Ga en blijf in gesprek met je klant, hij geeft zelf vaak al aan wat er nodig is!
  • maak een basispuzzel: Met een eigen plan behoud je de controle. Alles wat anderen vinden, of elke vorm van inspiratie die je opdoet, is een puzzelstukje. Kijk of hij bij jou en jouw plan past, op dit moment, of dat je het niet kan gebruiken, of later alsnog toepast. Kijk naar jezelf!
  • inspireren is goed, maar ga niet te ver: Ik heb me door de jaren heen door veel mensen laten inspireren: Veronique Prins (de beste vrouwelijke business coach van Nederland), Aart-Jan van Erkel (steengoed in pakkende teksten schrijven), Anne Quaars (heeft me geleerd om bij alles wat ik schrijf een zintuigelijke beleving te triggeren), Andy Harrington (expert op spreekvlak), maar bij alles wat ik van hun ontvang, blijf ik kijken hoe ik er mijn eigen sausje over kan gooien, of ik het kan of wil toepassen en hoe dat past bij het plan wat ik al heb staan.

Voor mij is het belangrijk dat ondernemen echt goed moet voelen. Ik zal nooit in een hangmat op Ibiza gaan liggen, wachtend totdat het geld zomaar binnenstroomt. Bij mij gaat het om kwaliteit, maar vooral ook dat het persoonlijk is, en dat het van binnenuit komt.

In 2022 heb ik besloten om daar nog meer aandacht aan te besteden, en ik merk dat dit veel goede resultaten oplevert. Ben je benieuwd hoe ik dat doe? Je kan altijd meedoen aan mijn challenge, een winstgevende social media strategie voor 2023, die ik binnenkort organiseer. Of je kijkt even mee naar mijn webinar, van volger naar klant in 3 stappen. Ik organiseer elke maand nieuwe events, zowel gratis als betaald, waar we samen kunnen sparren over jouw social media strategie. Neem eens een kijkje in mijn agenda.

gratis live training

SUCCESVOL ZICHTBAAR OP SOCIAL MEDIA

Ik merk dat social media voor veel ondernemers minder leuk wordt. 


Het kan echt frustrerend zijn als jij zo je best doet om zichtbaar te zijn op social media, en je uiteindelijk ontdekt dat het steeds dezelfde mensen zijn die je post liken en er verder vrij weinig gebeurt.


Ben je daar echt helemaal klaar mee en wil je ontdekken wat je moet doen om succesvol zichtbaar te zijn?

Ik laat je in mijn webinar, "succesvol zichtbaar op social media" zien wat je moet doen om social media weer leuk te maken en hoe je ervoor zorgt dat je post elke week door nieuwe volgers gezien en gretig gelezen wordt, zodat jij er betalende klanten uit kan halen.

>