Vlot Online Verkopen & Verdienen


Je kan nog zo'n mooie website hebben, die goed gevonden wordt, als er niets te doen is klikt jou klant net zo snel weer weg. Met e-mailmarketing zet je klant meteen aan het werk als hij er om vraagt. Hoe doe jij dat?

"een explosieve groei met je bedrijf? dat kan alleen als je leert om ook die klant aan te spreken die jou nog niet kent. Daar is een hele andere aanpak voor nodig."


Jouw klant hoeft tegenwoordig de deur niet eens uit om een oplossing te vinden voor zijn probleem. Logisch ook, als je er eens bij stilstaat hoe snel de technologische ontwikkeling is verlopen in de afgelopen 20 jaar! Denk eens aan de eerste computer die vroeger op het bureau van je vader stond, met een harde schijf van 20MB erin! Tegenwoordig is diezelfde harde schijf meer 200 keer zo groot als toen. Zo gaat het ook met het gedrag van onze klanten. Onze klant is verwend. Hij kan bij de kapper, in het park en zelfs in de supermarkt zijn mails controleren of snel even googlen, want de wasmachine is kapot en hij heeft een nieuwe nodig. Hij hoeft de deur niet eens uit om een oplossing te vinden voor zijn probleem!


Hoe maakt jouw potentiële klant een keuze, wanneer er wel meer dan 100 ondernemers zijn die staan te springen om hem een oplossing aan te bieden? Wanneer de kinderen in bed liggen, pakt hij zijn i-Pad erbij en gaat hij via social media en google op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Daar vind hij een groot scala aan mogelijke oplossingen. Maar hoe maakt deze klant zijn keuze? Zoekt hij in google naar een ondernemer en neemt hij die ondernemer die boven aan staat? Nee! Hoe werkt het dan wel? Jouw klant zal geneigd zijn om in zee te gaan met die ondernemer die al een tijdje in zijn hoofd spookt. Jouw klant zal eerder in zee gaan met iemand die hij al een tijdje volgt, dan dat hij voor iemand kiest die hij nog niet kent.


Ondernemen zal nooit meer worden wat het was. In de tussentijd probeer jij de nieuwe trends bij te houden binnen jouw bedrijf, maar het gaat allemaal zo snel, dat je het tempo niet zo goed kan bijbenen. Je hebt wel eens gehoord over de mogelijkheden om online te gaan, maar je blijft het uitstellen. Je weet niet goed waar je moet beginnen en je ziet op tegen de techniek die er voor nodig is. Ergens hoop je dat alles weer zal terugveranderen naar hoe het vroeger werkte. Je geeft een workshop in het buurthuis en via de mond-tot-mond reclame vult de workshop zich vanzelf. Je haalt er een aantal trajecten uit en hoppa, klaar! Maar je weet ook dat ondernemen nooit meer zal worden wat het was.


Met mond-tot-mond reclame alleen zal jouw bedrijf niet gaan groeien. Het is nu meer dan ooit nodig dat jij klanten leert aan te spreken die jou nog niet kennen. Daar is een hele andere strategie voor nodig. Je zal er voor moeten zorgen dat jouw signaal naar buiten toe zo krachtig wordt, dat je jouw klant ermee van zijn stoel af blaast. Je hebt dus een krachtig signaal nodig, maar ook een strategie waarmee je regelmatig zichtbaar bent, nieuwsgierigheid wekt, en niet alleen jezelf, maar ook je werkwijze laat zien.


"Samen streven we naar een lijst vol met minimaal 1.000 actieve klanten, die stuk voor stuk serieus en kwalitatief zijn"

herken je dit ?


je wil de aandacht trekken van jouw klant

Maar op social media zijn er wel tot 400 ondernemers die ook de aandacht van jouw klant proberen te trekken. Hoe val je op en wat maakt jou anders dan alle anderen?

je wil de aandacht vasthouden van jouw klant

Als je de aandacht van je klant eenmaal hebt, wil je die aandacht ook vasthouden. Er zijn echter vele verschillende soorten klanten, met elk verschillende behoeften. Hoe pak je het aan?

je wil meer kwalitatieve klanten

Klanten filteren betekent ook dat je eisen gaat stellen aan je eigen klanten. Je bent op zoek naar een mechanisme om de kwaliteit van je producten te verhogen. Je hebt ander materiaal voor minder serieuze klanten, maar hoe bepaal je wie serieus en ambitieus is en wie niet?

je wil graag meer mensen helpen in minder tijd, maar hoe?

Je agenda stroomt vol met mensen die allemaal jouw aandacht willen. Maar waar ligt de grens? Je bent op zoek naar mogelijkheden om te blijven groeien, maar hoe pak je dat aan?

je wil jouw klanten gaan filteren

Meer inzicht in jouw klant gaat jou helpen om hem voor de juiste pijn het juiste aanbod te geven. Je bent op zoek naar een mechanisme om de serieuze klanten te scheiden van de minder serieuze klanten. Zo kun je nog gerichter een aanbod doen

je beseft dat tijd en energie je kostbaarste goed is

De tijd van uitstellen is voorbij. Je weet als geen ander dat er wat moet gebeuren om te blijven groeien. Je bent op zoek naar manieren om tijd te winnen, om meer te doen in minder tijd.

HOE GAAN WIJ TE WERK?


zonder plan ben je geen ondernemer


Laten we eerlijk zijn, iedereen kan een website maken. Er zijn zelfs bedrijven die beweren dat binnen een aantal uur te kunnen doen. Dit zullen echter geen websites zijn waarmee je hoge ogen gooit. Waarom niet? Omdat jouw website niet over jou gaat, niet echt tenminste, maar over je klant. Je zult je moeten verdiepen in jouw klant en naar je bedrijf moeten kijken vanuit zijn bril. Daarom starten wij elk traject met het uitwerken van een plan. Door alle stappen te volgen uit dat plan, ben je er van verzekerd dat jouw website ook echt zal aanslaan, dat hij "to the point is" en je klant direct raakt op de plek waar hij dat moet doen.

een echte ondernemer kan de aandacht trekken van zijn klant...


Je weet inmiddels dat de markt verandert en dat er steeds meer mensen online naar je toe komen. De hele maatschappij werkt inmiddels al online en als jij als ondernemer daar niet meteen op inspeelt, loop je klanten mis. Jouw klant wil een oplossing voor zijn probleem. Dat wil hij NU, hij wil niet wachten totdat jij eindelijk eens tijd voor hem hebt. Daarom ga jij gratis en laagdrempelig jouw kennis delen, zodat deze onbekende klant het idee krijgt dat hij geen nummertje is, maar iemand die persoonlijk jouw aandacht krijgt. Jij ziet de pijn die hij ervaart en hebt een gratis of laagdrempelig product waarmee hij meteen aan de slag kan.

...om die aandacht vervolgens vast te houden...


Er zit natuurlijk veel meer achter het gratis of laagdrempelig aanbieden van materiaal. Het is DE manier om mensen die jou nog niet kennen nieuwsgierig en enthousiast te krijgen. Maar jouw potentiële klant heeft een droom, een wens, en die droom of wens zal hij niet realiseren door een gratis of laagdrempelig product te kopen. Het is aan jou om te laten zien dat er een gat zit in het verhaal van je klant, door hem te laten zien wat hij nog niet weet, maar wel nodig heeft. Hiermee filter je jouw klanten. De serieuze klant zal zich realiseren dat hij dit droomresultaat op korte termijn wil bereiken, en zal eerder geneigd zijn om die stap te zetten, waar de startende of beginnende klant nog even wil blijven hangen bij. het gratis of laagdrempelige deel, omdat hij er nog niet aan toe is om een grote stap te zetten.

...advies op maat te geven...


Wanneer jij de gaten in het verhaal van je klant goed in beeld hebt, en je kan ze groter maken, kun je precies inschatten wie jouw klant is en wat hij nodig heeft. Je hebt de reis die jouw klant kan maken met jouw producten of diensten haarscherp in beeld. Dit is het moment om een online test aan te bieden. Zo'n test zijn twee vliegen in één klap: jouw klant krijgt advies op maat van jou, waarin je hem vertelt wat voor hem de meest logische stap is. Jij krijgt, doordat veel mensen deze test invullen, waardevolle informatie die aangeven waar je klant daadwerkelijk mee zit. Daarmee ben je in staat om strategische keuzes te maken, en om je bedrijf aan te sturen naar een explosieve groei. Uiteraard leidt die advies op maat tot een product advies dat perfect past bij de behoefte van jouw klant.

...en producten verkopen die passen bij de behoefte van jouw specifieke klant


E-mailmarketing draait om het winnen van vertrouwen van jouw klant. Dat betekent dat voor jou geen enkele klant een nummertje is, maar dat je jouw klant graag zo goed mogelijk, en zo specifiek mogelijk op weg helpt. Dat doe je door jouw klant zo goed mogelijk te leren kennen. Door inzicht te krijgen in het groeiproces van jouw klant, en te kunnen inschatten op welk punt jouw klant zich bevindt, ben je in staat om haarscherp aan te geven wat jouw klant nu nodig heeft om zijn droomresultaat te bereiken. Met de diverse tools die e-mailmarketing biedt, breng je de wensen van je klant helder in kaart en biedt je hem niet een product aan wat je iedereen aanbiedt, maar een product dat perfect bij zijn specifieke situatie past.

"Via social media en google bieden tot wel 400 ondernemers hun diensten aan. Hoe ga jij opvallen, zodat je klant denkt :

"Wie ben jij en waar ben je al die tijd geweest?!"

VOOR WIE IS DIT PRODUCT?


Ondernemers die voor e-mail marketing kiezen, weten dat ze uit hun eigen beleving moeten stappen en dat ze zich moeten verdiepen in de beleving van hun klant. Door exact te weten wat het groeiproces is van jouw klant en hoe jouw klant daarin past, kun je immers beter inschatten wat hij nodig heeft.

Niets houdt jou tegen om aan marktonderzoek te doen, in gesprek te gaan met je klant, en jij weet als ondernemer dat je nooit klaar bent met leren, groeien en ontwikkelen. Jij leert graag van jouw klanten en past daar jouw strategie en jouw product aanbod graag op aan.

Tijdens dat onderzoek krijg je waardevolle input rondom het functioneren van jouw klant. Jij bent in staat om jouw klant het ideale aanbod te doen en op zo'n manier dat je grote aantallen klanten aan kan. Jij hebt immers het ideale product aanbod, voor zowel de startende als de serieuze klant.


Je staat open voor een nieuwe, frisse blik op jouw bedrijf. Jij, maar ook je bedrijf zitten immers ook in een groeiproces. De inzichten die je krijgt tijdens dit traject zullen enorm waardevol zijn, omdat je tools en handvatten krijgt aangereikt om eindig door te blijven groeien. Dat gaat ervoor zorgen dat je bedrijf explosief gaat groeien.

Met andere woorden, dit product is het ideale product voor jou wanneer:

  • je bereidt bent om met een nieuwe, frisse blik naar jouw bedrijf te kijken en op sommige punten in staat bent om je strategie daarop aan te passen
  • je maar wat graag je bedrijf nog schaalbaarder wil maken, zodat je meer klanten kan helpen in minder tijd
  • je weet dat je als ondernemer nooit de fase bereikt waarin je al alles weet en niets meer nodig hebt, je blijft leren, groeien en ontwikkelen
  • je al aan marktonderzoek doet, zodat jij je nog makkelijker kan verplaatsen in de beleving van jouw klant
  • je al actief en regelmatig met social media bezig bent
  • je graag jouw kennis, gratis en laagdrempelig aanbiedt aan jouw potentiële klant

DEZE ARTIKELEN HELPEN OOK!


Laat je bedrijf groeien met e-mailmarketing zonder opdringerig te zijn

Ik kom nog steeds mensen tegen die beweren dat e-mailmarketing vies is

Roel is persoonlijk, betrokken en zet me steeds weer aan het denken !

Roel heeft voor mij veel betekend in het hele proces naar een nieuwe website! Begin dit jaar had ik besloten meer zichtbaar te willen zijn in de wereld van kind en ouder coaches. Ik wilde dat ouders mij zouden vinden en kiezen. Een eerste stap in deze richting was een nieuwe flitsende website. Wat mij aansprak in het hele traject met Roel is dat hij heel persoonlijk, betrokken mee kijkt en denkt vanuit mijn klanten. Hij kon mij steeds weer aan het denken zetten over de inhoud op mijn site, welke dingen belangrijk zijn vanuit een professionele kijk. Het werkte steeds weer inspirerend. Door de persoonlijke aandacht die Roel mij gaf heeft hij mij ook steeds weer het vertrouwen geven dat het mooi en goed zou worden, want het is een heel proces een nieuwe website. Dank je wel Roel, ik ben super trots op het resultaat!

Roel is een bevlogen ondernemer !

Ik heb Roel leren kennen als een bevlogen ondernemer, die vanuit zijn hart mensen begeleid als burn-outcoach / lifestylecoach / en web designer. Hij combineert deze 3 diciplines tot 1 geheel wat een perfecte combinatie schept en mensen brengt tot meer balans en levensgeluk.

profile-pic
Hein van der Meijs
eigenaar bij Care for ever

wat zeggen anderen over dit product ?


Enorme stappen vooruit !

Wat ik fijn vind aan Roel is dat hij heel snel denkt en het dan ook voor zich ziet en dat helpt enorm om vooruit te gaan. Roel helpt mij met het maken van mijn nieuwe website die klaar gemaakt wordt voor de toekomst, dus op naar meer activiteiten online. Ik ben al 27 jaar ondernemer en heb veel websites zelf gemaakt maar nu was het tijd om professioneler te gaan en daar weet Roel wel weg mee. Ik werk heel graag met hem samen! Warme groet, Amudra Madhura

Succesvolle lancering van mijn boek!

Ik heb samen met Roel een boek funnel gemaakt voor mijn boek die ik onlangs heb gelanceerd. Met deze funnel heb ik mijn mailinglijst bijna weten te verdubbelen, bovendien worden dankzij de funnel al deze mensen bekend gemaakt met wie ik ben en wat ik doe omdat ze via de funnel naar diverse plekken op mijn website en leeromgeving worden gebracht.

profile-pic
Pauline

Meer structuur en terug naar de essentie

Door samen te werken met Roel, ben ik weer een vrije vis in het water. Als therapeut heb ik veel expertise in de natuurgeneeswijze maar wist ik niet hoe ik alles kon samenbrengen. Na vele pogingen en aanschaf van diverse coaching programma' s kwam ik er niet. Roel ziet dit wel, en na een brainstorm sessie zag ik een begin ontstaan van iets wat Roel al helemaal voor ogen had. Hij is in staat om structuur te brengen en alles terug te brengen naar de essentie waar ik al jaren naar opzoek was. Wat ook zo fijn is dat hij zelf therapeut is en dus ook die taal spreekt, en daarnaast met zeer veel ervaring websites bouwt. Nu heb ik eindelijk de website maar ook een heldere visie hoe ik met Vrouw en Vitaal vol vertrouwen de toekomst in ga. Bedankt Roel voor jou vertrouwen en geduld, ook alvast voor alles wat nog gaat komen! Ik ga op jou aanwijzing weer verder naar de volgende stappen, je bent van mij nog lang niet af.

wat gaan we doen?


EEN STERK SIGNAAL MET EEN BASISPLAN


01

4 sessies

Ik begin nooit aan iets zonder plan. Met het basisplan verscherpen we jouw signaal en blazen we jouw klant uit zijn stoel!

de product ladder


1 sessie

02

Wanneer jij het basisplan af hebt, stellen we samen de product ladder op. Dit geeft jouw inzicht in de klantreis en wat daarvoor nodig is.

automatiseren coaching call


03

1 sessie

Tijd en energie is je kostbaarste goed. Ik help je met het automatiseren van het proces rondom afspraken maken, zodat je meer tijd over houdt voor dingen die écht belangrijk zijn.

een nieuwe weggever


1 sessie

04

Ik laat je zien hoe je e-mailadressen verzamelt, maar ook hoe een nieuwe weggever uiteindelijk tot meer verkopen leidt.

jij en je werkwijze


1 sessie

05

Het is belangrijk dat jouw klant jou en je werkwijze leert kennen. Ik geef je een waardevolle tool om jou klant in dit proces te voorzien van advies op maat, zonder dat je er zelf tussen zit.

laagdrempelig product


1 sessie

06

Met een laagdrempelig product laat je zien wat je klant nog niet weet, maar absoluut wel nodig heeft. Wanneer jouw klant jouw materiaal heeft geproefd, snakt hij naar meer.

segmenteren en fiilteren


1 sessie

07

Binnen e-mailmarketing gaan we meten wat de behoefte is van jouw klant. We gaan dus in kaart brengen hoe serieus jouw klant is, zodat jij het perfecte aanbod kan doen.

PRODUCTEN EN TRAJECTEN


1 sessie

08

Omdat we inmiddels precies weten waar jouw klant behoefte aan heeft, bieden we hem het juiste product of traject aan. Op die manier krijgt jouw klant precies wat hij nodig heeft.

winstgevende webinars


1 sessie

09

We streven ernaar om je mailinglijst zo snel mogelijk te laten groeien. Een uitstekend middel daarvoor is een webinar. Je krijgt van mij een funnel die dit perfect ondersteunt.

inclusief instructievideo's

hoe pas jij je eigen funnels aan?


Ik neem je alle techniek uit handen. Jij hoeft alleen maar die dingen te doen waar je goed in bent. Ik heb het wil immers al voor je uitgevonden! Ik zet alle funnels voor je neer, maar ik ga je ook leren hoe je de funnels zelf kan aanpassen. We installeren samen de machine en zorgen ervoor dat hij aan kan. Na afloop weet jij hoe je die machine kan blijven voorzien van olie, zodat de machine optimaal blijft werken.

twijfel je nog of deze dienst wel bij je past ?


Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past of wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke situatie ? Ik bied je een gratis adviesgesprek aan. Voordat we elkaar zien wil ik je dan vragen om een aantal vragen te beantwoorden zodat ik mijn huiswerk kan doen. Op die manier zal ons gesprek ook echt van waarde zijn !

Je kan alvast een afspraak maken en de vragen invullen met de onderstaande knop.

>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .