fbpx


Wil jij graag de kwaliteit van jouw diensten verhogen 

door jou klant alvast een basis online training te geven ?Een klant van me vertelde me dat ze met me in zee was gegaan omdat ze veel onrust ervaarde, een groot aanbod had en geen idee had hoe ze dat in een website moest vertalen. Het gaf haar veel onrust, ze was er dag en nacht mee bezig. Tegelijkertijd had ze moeite met het balans tussen haar werk en haar privé leven. Hoe moest ze nu te werk gaan ? 

Eerst alle kaders weghalen en een nieuwe structuur neerzetten

We zijn begonnen door eerst afstand te nemen, alle kaders te verwijderen en een basisplan te maken. We besloten om een hoofdfocus aan te brengen op haar website, slechts een klein deel van wat ze met haar totaal aanbod kon leveren. Je hoeft namelijk niet alles op je website te plaatsen, alleen hetgeen waar jouw klant het meest naar op zoek is. Vervolgens hebben we e-mailmarketing neergezet, volgens de structuur die met haar e-mailmarketing traject is ontstaan. Ze ging hier meteen mee van een lokaal naar een landelijk bereik.

Waarde te vermeerderen zonder dat het je extra tijd kost

Toen deze basis eenmaal stond, zijn we gaan kijken naar het materiaal wat ze nog meer had en. die van waarde kon zijn op wat ze al had staan. De structuur was er, het besparen van tijd was er doordat we bepaalde processen hadden geautomatiseerd. Alles was efficiënt en tijdbesparend ingericht. Nu was het tijd om de waarde te vermeerderen, zonder dat het mijn klant extra tijd zou kosten. Haar agenda was immers goedgevuld op dit moment.

Basistraining

Tijdens het standaardiseren en automatiseren van vele processen kon ik al zien dat er bepaalde handelingen waren die mijn klant al zo vaak had uitgevoerd, dat ze die altijd zonder moeite perfect kon uitvoeren. Het was routine geworden, maar het was ook niet langer een uitdaging meer. Ze had behoefte om haar horizon te verbreden, maar had de tijd gewoon niet. We hebben van al die routinematige handelingen een online training gemaakt. Die training is ze gaan aanbieden als voortraject. Elke klant die 1-op-1 met haar aan de slag wilde, ging eerst deze online training doen. Dat stelde haar in staat om meteen met haar klant in het diepe te springen, meteen diepgang en veel waarde. Dit was een win-win situatie, voor zowel haar klant als voor haar zelf.

Zelfstudie modulen

Daarnaast had mijn klant nog zoveel kleinere dingen op de plank liggen, materiaal wat ze graag wilde aanbieden, maar wat niet direct in een traject paste. Van dit materiaal hebben we kleinere zelfstudie modulen gemaakt. Door tijdens de 1-op-1 sessies, zelfstudie modulen aan te bieden, modulen die de klant thuis in zijn eigen tijd doorneemt, kostte het mijn klant slechts een uur aan de 1-op-1 sessie, maar kreeg haar klant een dubbele waarde. Zo ontstond een passief inkomen : het draaien van omzet zonder dat je daar zelf voor nodig bent. Je maakt de module slechts een keer en verkoopt hem veelvuldig.

Wanneer begin je aan een online training ?

Je kan op twee manieren online trainingen in zetten. Je kan er voor kiezen om volledig online te gaan. Die stap is slechts voor de grote experts weggelegd. Bovendien moet het bij je passen, want volledig online gaan betekent dat je minder echt contact hebt met jouw klant. Je spreekt hem af en toe online. Misschien ligt jouw kracht meer bij het begeleiden in 1-op-1 vorm en het fysieke contact.

Meestal begin je aan 1-op-1 sessies binnen jouw praktijk totdat je agenda overloopt. Dan kun je gaan opschalen door groepstrainingen te gaan geven. Als je die al veel geeft en je loopt daar ook tegen een max aan, kun je de stap maken naar online.

Toch kun je eerder al online gaan door je offline diensten al uitbreiden met een basis training of met zelfstudie modulen. Je vermeerdert zo de waarde van je diensten.

direct aan de slag


hoeo organiseer je een webinar die een meteen omzet oplevert ?

gratis e-book

geef jouw bedrijf nog meer waarde met een online leeromgeving in 8 stappen

videoreeks

herken je dit ?


volle agenda

jouw agenda zit vol met afspraken. Je wil graag opschalen, opschalen en een nog groter publiek bereiken. Je hebt alleen nog geen idee hoe je dat moet aanpakken!

complexe techniek

Je hebt je wel eens verdiept in het maken van online trainingen, maar er komen dan zoveel technieken, tools en adviezen voorbij dat je niet weet waar je moet beginnen!

te weinig tijd

Je hebt het gevoel dat je geen stap verder komt, omdat er zoveel technieken zijn die je moet leren om je eerste online training op te zetten. Waar haal je de tijd vandaan?

veel onrust

Je ervaart onrust als je alleen denkt aan die berg werk die op je ligt te wachtenWelke stappen zijn het beste voor jou en in welke volgorde moet je ze dan zetten?

"Een droom die je alleen droomt is slechts een droom. Een droom die je samen droomt is de werkelijkheid."

achter een gave online training zit altijd... een nog veel beter plan !

Begin nooit zomaar aan het schrijven van een online training, maar maak eerst een plan. Vervolgens begin je aan marktonderzoek om te kijken wat er echt speelt, zodat je van te voren al weet dat je training een enorm success zal zijn.

meteen je eigen leeromgeving, of eerst maar eens kijken hoe het trucje werkt... ?

Of je nu meteen je eigen leeromgeving wil, of eerst nog even wil kijken hoe het trucje werkt en gebruik wil maken van ons platform voor ondernemers...  Wij hebben het wiel al voor je uitgevonden en nemen je werk uit handen.

hoe zet jij jouw online training in ?

Je online training moet echt jouw ding zijn. Wij bouwen niet zomaar een online training voor je, wij denken actief met je mee, zodat je een training krijgt die ook echt bij je past. Denk aan een basistraining om de kennis van je klant te verhogen, of een training verdeeld in zelfstudie modulen waarmee je twee keer zoveel waarde aanbiedt.

begeleiding bij het verkopen en promoten van jouw training

Ik heb bijna 20 jaar als IT-consultant gewerkt en ben daarnaast ook jarenlang actief geweest als coach en therapeut. Die kennis zetten we samen in, in dit traject. Ik ken niet alleen de techniek, maar weet ook wat wel en niet werkt, omdat ik ook in jouw schoenen heb gestaan.

deze artikelen helpen ook !


Dat Trump überhaupt president geworden is, begon met een grap. Iemand riep: "die man gaat écht nóóit president worden". ...

"een doel zonder plan is slechts een wens"

twijfel je nog of deze dienst wel bij je past ?


Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past of wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke situatie ? Ik bied je een gratis adviesgesprek aan. Voordat we elkaar zien wil ik je dan vragen om een aantal vragen te beantwoorden zodat ik mijn huiswerk kan doen. Op die manier zal ons gesprek ook echt van waarde zijn !

Je kan alvast een afspraak maken en de vragen invullen met de onderstaande knop.

>