-4 hoe organiseer je een webinar die meteen omzet oplevert ?

Hoe organiseer je een webinar die meteen omzet oplevert ?


Download dan nu mijn e-book met informatie en inzichten.

hoe zorg je ervoor dat jouw klant tijdens je webinar aan je lippen hangt en snakt naar meer ?

Een webinar geven kan een manier zijn om meteen omzet te genereren voor je bedrijf. Maar er komt best wel wat bij kijken om een winstgevende webinar te organiseren. Het is niet een kwestie van een berichtje op social media zetten en vervolgens hopen dat er een massale opkomst zal zijn. Een webinar vullen gaat niet vanzelf. Zonder goed plan kun je geen webinar geven. En zonder webinar weten de meeste mensen niet wie jij bent en dat je hele gave dingen doet. Hoe kom je dan toch aan een  minimum omzet, elke maand ?

wat leer je ?


je klant meteen enthousiast

Je leert hoe je een webinar organiseert waarbij het signaal enorm krachtig is, zodat je klant meteen al razend enthousiast is!

serieuze klanten spotten

Je leert hoe je vooraf en tijdens de webinar al serieuze klanten kan spotten zodat je ze makkelijker kan opvolgen

juiste aanbod

Je leert hoe je het juiste aanbod kan doen voor de juiste klant en dat er meerdere manieren zijn om een aanbod te doen

meer omzet

Je leert hoe je jouw klant makkelijker en sneller kan opvolgen voor een optimaal resultaat

"Het organiseren van een webinar is net zoals het afstellen van een machine. Als je maar goed aan de knoppen draait en de boel smeert, werkt hij prima !"

je klant is niet geïnteresseerd in jouw verhaal


Jouw klant is niet geïnteresseerd in jouw verhaal. Dat is een fout die veel ondernemers nog steeds maken. Je kan je levensverhaal op hangen tijdens een webinar, maar daar zit echt niemand op te wachten. Jouw klant is op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Hij gaat, wanneer de kinderen naar bed zijn, googelen en rondneuzen op social media. Daar komt hij jouw webinar tegen, of je weggever. Hij wil in 2 tot 5 minuten tijd zien dat jij een waardevolle oplossing biedt voor zijn probleem.

één kans om indruk te maken op je klant


Je hebt maar één kans om indruk te maken op je klant. Je zal er dus voor moeten zorgen dat je boodschap mega krachtig is en je klant precies raakt bij de pijn waar hij al weken of maanden mee rond loopt. Wanneer jij hem in een uur tijd waardevolle informatie kan geven, waar hij direct iets mee kan... dan heb je zijn interesse te pakken.

maak een onweerstaanbaar aanbod


In dit e-book laat ik jou zien hoe je een winstgevende webinar kan organiseren. Dat doe je niet alleen door je klant meteen te raken, maar ook door hem te laten inzien dat hij na je webinar wel meteen aan de slag kan, maar met name door hem te laten realiseren dat als hij écht resultaat wil, hij het niet alleen kan doen. Zodra je dat besef bij hem het gecreëerd, en je doet. hem een onweerstaanbaar aanbod dat echt bij zijn pijn of behoefte past, draai jij je eerste omzet.

wat zeggen anderen ?


Enorme stappen vooruit !

"Wat ik fijn vind aan Roel is dat hij heel snel denkt en het dan ook voor zich ziet en dat helpt enorm om vooruit te gaan. Roel helpt mij met het maken van mijn nieuwe website die klaar gemaakt wordt voor de toekomst, dus op naar meer activiteiten online."

amudra madhura

Meer structuur en terug naar de essentie

"Door samen te werken met Roel, ben ik weer een vrije vis in het water. Hij is in staat om structuur te brengen en alles terug te brengen naar de essentie waar ik al jaren naar opzoek was."

Maja Faasse

Een bevlogen ondernemer

Ik heb Roel leren kennen als een bevlogen ondernemer, die vanuit zijn hart mensen begeleid als burn-outcoach / lifestylecoach / en web designer. Hij combineert deze 3 diciplines tot 1 geheel wat een perfecte combinatie schept en mensen brengt tot meer balans en levensgeluk.

hein van der meis

ons team


roel van heel

e-learning specialist

sandra van heel

social media & planningsexpert

>