Ik ben echt een fan van aantallen, want daar plan ik mijn omzet mee. Maar sommige ondernemers houden die aantallen wel heel nauwkeurig bij. Ze balen ervan als hun MailBlue uitschrijvers oplopen. Ik juich het juist toe, want de volgers die zich uitschrijven zijn meestal volgers die toch nooit in actie zouden komen. Hoe meer uitschrijvers, hoe actiever mijn lijst. En hoe actiever mijn lijst, hoe meer omzet ik er uit haal. Maar ook hoe sneller mijn mails in de inbox terecht komen in plaats van in de spamfolder.

Blij met 2000 volgers?

Ik had eens een klant die enorm blij was dat ze meer dan 2000 volgers op haar lijst had staan. Toen ik haar vroeg of ze daar dan ook omzet uit haalde was het even stil. Bij populaire onderwerpen zoals voeding, suiker, afvallen enz. zijn mensen sneller geneigd om zich op te geven voor je nieuwsbrief. Maar hoeveel mensen die op die manier op je af komen zijn ook echt serieus? En hoeveel mensen daarvan worden MailBlue uitschrijvers?

Elke volger op mijn lijst is in eerste instantie een shopper

Ik ga er altijd van uit dat elke persoon op mijn lijst in eerste instantie een shopper is. Zolang ik niets van die persoon weet, is en blijft het een black box. Met een goed plan kun je jouw klant wakker schudden. Maar dat betekent ook dat je het niet erg moet vinden als die klant dan van je lijst af gaat en zich uitschrijft.

Het belang van een actieve lijst

Je kan beter een lijst hebben met 400 volgers die allemaal serieus en actief zijn, dan een lijst met 2500 volgers die niets doet. Bovendien heeft het ook een effect op de kosten die je maakt en dat je mails in de spamfolder terecht komen.

gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>