Ik help ondernemers om met hun e-book minstens 100 tot 150 downloads te bemachtigen. Dat is natuurlijk mega cool, elke maand zoveel mensen op je lijst, maar hoe volg je ze dan op? Ik zie het te vaak, ondernemers die adverteren en op die manier mega veel leads op hun lijst hebben staan. Maar ik zie ook te vaak dat ze daarna niets meer doen met die leads. De leads vallen in slaap en weten niet meer wie je bent. Ze zijn megatrots dat ze dan meer dan 2500 adressen op hun lijst hebben staan, maar realiseren zich niet dat hun mails alleen maar naar de spam folder wordt gestuurd. Met het MailBlue CRM kun je beter in de gaten houden wie jouw klant is, en hoe serieus hij is.


hanteer een goed proces achter je downloads

Voordat je besluit om het MailBlue CRM te gebruiken is het verstandig om eerst goed naar je plan te kijken. Bied niet zomaar een download aan, maar denk na over hoe jij jouw klant wil wakker schudden en wil laten zien dat het noodzaak is om in actie te komen. Ik doe dat door naast een bevestigingsmail, met een link naar de PDF, ook nog extra confrontatie mails te sturen. Daar zit dan een link in naar een video, een podcast of iets anders, waarin ik extra, waardevolle en onmisbare tips deel. Ik kan elke stap meten, of mijn volger de mail opent, maar ook of hij de PDF download, of dat hij een video bekijkt, of dat hij de podcast beluistert. Door elke stap te meten, kan ik inschatten hoe actief mijn gebruiker is.


maak het proces inzichtelijk met het MailBlue CRM

Het MailBlue CRM is eigenlijk een soort van planningsbord, net zoals Trello of Asana, waar je automatisch taken kan aanmaken, zodra jouw volger een bepaalde actie neemt. Met andere woorden: er worden vanzelf kaartjes aangemaakt, als mijn volger iets downloadt. Zo weet ik dat ik deze volger in de gaten met houden. Downloadt hij het niet alleen, maar opent hij ook de mail? Dan kan ik dat zien in het CRM. Opent hij ook de PDF? Ook dat kan ik zien. Opent hij ook de video's en de podcast? Ook dat kan ik zien. Het geweldige is dat ik ook handmatig kaartjes kan verplaatsen. Ik kan de kaartjes die vanzelf verschijnen verplaatsen naar de 'uitnodigen voor de lived dag' kolom, waarna ik ze persoonlijk bel en uitnodig. Als ik zie dat ze mijn traject geopend hebben, zie ik dat ook, en kan ik ze uitnodigen voor een gratis adviesgesprek.


Kortom: ik zie op één overzichtelijke plek of mijn klant geen interesse heeft, of het te vroeg is om hem uit te nodigen voor een gratis adviesgesprek, of hij zoveel interesse toont dat ik hem gewoon moet bellen, en of hij online of offline aan de slag moet met mijn materiaal. Mega waardevol!


Zeker als je het combineert met Lead Scoring (punten geven voor elke actie die jouw klant doet) en met de kennis wanneer je klanten warm genoeg zijn om te bellen, schiet je omzet en je conversie omhoog.

gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>