Ik zeg altijd dat ik de CEO ben in mijn bedrijf, mijn vrouw Sandra is de CFO. Zij is dagelijks bezig met het spotten van serieuze klanten, het bellen van klanten, gratis adviesgesprekken plannen, social media zaken en nog veel meer. Als je MailBlue in de basis goed hebt ingericht, kan dat jouw commerciële activiteiten goed ondersteunen, zodat je ook weet wie je moet bellen. Het laat je zien wie jouw klanten zijn en in welke fase van het aankoop proces zij zich bevinden. Met Lead Scoring echter, bespaar jij jezelf toch al snel 8 tot 20 uur per week, omdat je sneller en efficiënter jouw serieuze klanten kan spotten. Welk effect heeft het als je die 8 tot 20 uur per week op een andere manier kan besteden?


Lead Scoring houdt in dat je jouw klant punten geeft op basis van zijn gedrag, maar ook op basis van zijn persoonlijke of geografische gegevens. Bijvoorbeeld, wanneer je alleen in Nederland verkoopt, is de woonplaats van je klant een belangrijk gegeven. Als hij in Nederland woont, krijgt hij extra punten. Maar ook op basis van zijn gedrag. Denk aan:

  • de website pagina die hij bezoekt (met name de pagina's die aantonen dat hij een serieuze intentie heeft)
  • hehet invullen van een formulier (bijv. downloaden van een e-book, reserveren van een plek in je masterclass enz)
  • het daadwerkelijk downloaden en bekijken van je e-book, whitepaper of ander materiaal
  • aanmelden van je nieuwsbrief
  • openen van je nieuwsbrief
  • het klikken op de links die je deelt in je nieuwsbrief
  • ...en nog veel meer.

Wanneer je Lead Scoring hebt geïmplementeerd, zie je in MailBlue een gegenereerd lijstje met top contacten. Dit zijn je meest serieuze klanten die dolblij met je zijn. Ga eens na wat je daarmee kan doen! Je hoeft ze niet bij elkaar te zoeken, je hoeft alleen nog maar naar dit lijstje te kijken. De top 10 contacten nodig je uit voor een exclusief event, waar je geen kaartje voor kan kopen, maar waar je alleen voor uitgenodigd kan worden. Als jij deze top klanten eenmaal tegenover je hebt zitten, converteer je ze met gemak tot een betalende klant.


gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>