Persoonlijke Groei voor Succes: Ontdek de Kracht van Breinverbindingen

Als ondernemer ben ik stellig overtuigd van het belang van persoonlijke groei voor succes. In deze blogpost wil ik graag mijn eigen reis met je delen, beginnend op twaalfjarige leeftijd, en de inspiratie die ik vond in de documentaire "Heal". Daarnaast bespreken we de waardevolle inzichten van Joe Dispenza en hoe breinverbindingen invloed hebben op onze interacties en persoonlijke ontwikkeling.


Het Begin van Mijn Persoonlijke Groei

Op twaalfjarige leeftijd werd ik geconfronteerd met de uitdagingen van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid. Om mijn persoonlijke groei te stimuleren, besloot ik een lijst met doelen op te stellen waar ik aan wilde werken. Zo begon mijn fascinatie voor persoonlijke groei en de impact ervan op mijn leven.


De Inspiratie van de Documentaire "Heal"

Tijdens het kijken van de inspirerende documentaire "Heal" op Netflix (helaas niet meer beschikbaar), maakte ik kennis met Joe Dispenza. Hij deelde zijn ongelooflijke verhaal over het overwinnen van een ernstig fietsongeval door een verandering in denkwijze en het aannemen van gezonde gewoontes. Sindsdien heeft hij talloze mensen geholpen, inclusief diegenen die worstelen met gezondheidsproblemen zoals Parkinson, kanker, hart- en vaatziekten en overmatige stress. Maar wat maakt zijn verhaal zo bijzonder?


De Magie van Breinverbindingen

Ik heb me altijd afgevraagd waarom ik direct een klik voel met sommige mensen, terwijl dat bij anderen niet het geval is. Joe legt uit dat dit te maken heeft met de verschillende verbindingen die we in ons brein maken. Net zoals snelwegen in ons brein, zijn de verbindingen die we dagelijks gebruiken automatisch en moeiteloos. Voor mij is empathie zo'n snelweg, terwijl het voor iemand anders zorgzaamheid kan zijn. Iedereen heeft zijn eigen unieke snelwegen van persoonlijke groei.


Het Belang van Bewuste Breinverbindingen

Hier komt het interessante: wanneer we een bepaalde verbinding niet gebruiken, wordt deze langzaam afgebroken en verdwijnt hij voorgoed. Dit verklaart waarom ik soms geen klik voel met iemand. Als een verbinding die voor mij een snelweg is, bij de ander is verdwenen omdat diegene deze niet meer gebruikt, dan begrijp je waarom er geen connectie is. Door bewust te zijn van de verbindingen die ik al heb, kan ik mijn talenten en gaven ontdekken en versterken. Maar ik kan me ook bewust worden van de verbindingen die ik nog niet heb, vaardigheden die ik als ondernemer nog moet ontwikkelen voor persoonlijke groei.


De Kracht van Herprogrammeren van het Brein

Angst kan ons tegenhouden, maar door ons te gedragen alsof we al succesvolle sprekers zijn, kan ons brein nieuwe verbindingen creëren. Dit betekent dat we onze angsten kunnen overwinnen, blokkades kunnen doorbreken en voortdurend kunnen groeien. Het vergt echter consistentie en doorzettingsvermogen.


Het Creëren van Nieuwe Breinverbindingen

Net zoals het aanleggen van een pad in een dichtbegroeid oerwoud, kunnen we nieuwe breinverbindingen creëren. In het begin kost het moeite en doorzettingsvermogen, maar na verloop van tijd wordt het pad breder en begaanbaarder. Als ondernemers hebben we het vermogen om ons eigen brein te herprogrammeren, angsten te overwinnen en voortdurend te groeien.


Conclusie

Persoonlijke groei is de sleutel tot succes als ondernemer. Door bewust te zijn van breinverbindingen en ze actief te ontwikkelen, kunnen we onze talenten ontdekken, angsten overwinnen en onszelf constant verbeteren. Het vergt tijd, consistentie en doorzettingsvermogen, maar de beloningen zijn ongelooflijk.

Ben je nieuwsgierig naar de inspirerende TED Talk van Amy Cuddy over dit onderwerp? Klik dan hieronder en laat je inspireren door haar inzichten over persoonlijke groei en succes.Dr. Joe Dispenza ON: How To BRAINWASH Yourself For Success & Destroy NEGATIVE THOUGHTS!

Amy Cuddy: "your body language may shape who you are"

gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>