januari 12

10. Pak jij je maximale groei?

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Ik ben razend enthousiast over het boek wat ik net gelezen heb, van Gay Hendricks, "the Big Leap". Het gaat over de "upper limit bug". Het verklaart precies waarom mijn klanten, maar ook ikzelf, op een bepaald niveau blijven steken en niet gaan voor de maximale groei die zo dichtbij ligt! Ze houden zich zelf tegen en hebben het gevoel dat ze niet meer kunnen groeien. Terwijl dat onzin is, natuurlijk, je kan altijd blijven groeien!

Nooit tevreden

Zo ben ik na een webinar of masterclass nooit tevreden omdat ik altijd naar die maximale groei kijk, en het altijd vanuit mijn perfectionisme altijd beter kan. Een webinar kan altijd beter gevuld worden, de conversie kan nog hoger en het materiaal nog waardevoller. Ik begrijp deze denkwijze dus heel goed. Maar toch is het zonde.

Niet alles zelf doen 

Vaak houden we ons bezig met dingen waar we ons eigenlijk helemaal niet mee bezig moeten houden. Als ik een webinar organiseer, ga ik ook niet meer de funnels bijhouden, of de social media berichten posten. Daar heb ik mensen voor. Ik kan niet alles zelf blijven doen en voor die maximale groei gaan.

Vier lagen van competentie

Deze theorie laat zien dat er vier lagen van competentie zijn, waaronder de laag van incompetentie, de laag van competentie, de laag van uitblinken en de laag van genialiteit. Elke laag heeft zijn eigen weerstand, zoals perfectionisme, controle loslaten, faalangst, en nog veel meer. Als jij kan inschatten in welke laag jij nu zit, en wat jou nu écht tegenhoudt in je groei, ben je pas echt in staat om te knallen!

Een cadeautje

Geweldig hoe deze theorie laat zien dat achter elke negatieve gebeurtenis een cadeautje verstopt zit, een les die je nog mag leren. Ik vertel er alles over in deze podcast!
.
PS: wil je nog meer lezen over de 'upper limit bug' ? Lees dan ook even de artikelen door die ik geschreven heb. Je vindt ze hier >>>.


Tags


Over de auteur

Toen ik ondernemer werd, kwam ik er achter dat het juist goed is om rebels te zijn. De enige manier om succesvol te zijn is immers door op te vallen. Toen ik deze rebelse rol eenmaal omarmde, kwam ik er achter dat ik over gaven en talenten beschikte waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn brein begon te bruisen van de ideeën en alles kwam los. Met dat bruisende brein besloot ik om andere ondernemers te helpen. Veel ondernemers hebben namelijk een prachtige boodschap die de wereld in moet. Ik zie vaak dat deze boodschap er wel is, maar dat te weinig mensen weten dat deze ondernemer er überhaupt is, laat staan dat hij of zij een prachtige boodschap heeft.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>