augustus 19

11 manieren om meer verkopen uit je lijst te halen

0  comments

Ik merk dat steeds meer ondernemers naar me toe komen, als vanzelf, en me vragen: "hoe doe jij dat nou?". Ze doelen op het feit dat ik in een jaar tijd enorm gegroeid ben en mooie resultaten heb behaald. Ik vertel ze dan dat marketing naar mijn mening een machine is. Je vult elke maand die machine met brandstof. Die brandstof zijn mogelijke leads die ik elke maand via social media naar mijn website leidt. Doordat ze mijn weggever downloaden, of deelnemen aan een webinar of masterclass, komen ze in mijn machine terecht. Daar krijgen ze advies op maat, zaken die hun specifieke probleem oplost. Vanuit die machine zorg ik ervoor dat ze laaiend enthousiast worden, waardoor ze uiteindelijk veranderen in betalende klanten. Hoe ik dat doe? Ik deel 11 eenvoudige tips met je.

More...

01
Maak content waar je klant ook echt op zit te wachten

Ik ben elke week bezig met het maken van content. Ik schrijf blogs, ik maak videos, organiseer webinars, maak quotes... het maken van content speelt een cruciale rol in mijn bedrijf. Het is belangrijk dat je dat met regelmaat doet, mijn volgers verwachten ook van me dat ik elke week met tips en adviezen kom.


Maar wat zorgt ervoor dat content ook echt waardevol wordt? Waardevolle content kun je alleen maken als je weet wat er speelt. Wie is jouw ideale klant? Wat speelt er in zijn beleving? Vraag het je klant. Noteer de dingen die je klant zegt, dingen die gebeuren binnen je praktijk. Welke oplossingen hebben ze nodig? 


Zorg er vervolgens voor dat je niet alleen maar bezig bent met het verkopen van je product. Focus je erop dat je jouw klant helpt. Jouw klant zit nog niet te wachten op een duur product wat hij van je moet kopen. Wanneer ik geinteresseerd ben om een nieuwe keuken te kopen, erger ik me er mateloos aan als de verkopers met het contract en een pen in hun handen op me af komen rennen, hopende dat ik meteen een krabbel zet. Ik wil nog niets kopen, ik wil gewoon informatie die me helpt om een keuze te maken. Als de vertegenwoordiger dat snapt, zit ik op het puntje van mijn stoel.

02
Haal alles uit social media

Social media is een uitstekende manier om mogelijke klanten te vinden. Maar dan moet je wel op het juiste platform zoeken. Op LinkedIn vind je de meer zakelijke klant, terwijl je op Instagram meer de consument en de jongeren vindt.


Richt je er niet te veel op dat je je bedrijf promoot. Wanneer je verkoperig overkomt, haken mensen al snel af. Richt je op het delen van waarde, waarde die jouw klant interessant vindt. Doordat je niet te verkoperig bent, kun je in gesprek gaan met mogelijke klanten en er achter komen wat er bij hun speelt. Wanneer je op die manier regelmatig voorbij komt, zal hij uiteindelijk vanzelf tot actie overgaan, omdat je waardevolle informatie blijft delen.


Er zijn verschillende manieren die je kan hanteren:

  • bereik nieuwe klanten: overweeg om je weggever te adverteren en houdt de demografische gegevens in de gaten die je helpen zien wie die klant is die jouw weggever downloadt
  • ga in gesprek met je volgers: wanneer je vrijwel direct reageert op alle reacties die je krijgt, positief of negatief, en vragen beantwoord die opkomen, een online test inzet, polls doet, enzovoorts, blijf je klant betrokken bij wat je doet.
  • neem contact op met stille volgers: ga ook in gesprek met volgers die al een tijdje niets meer van zich hebben laten horen. De reden waarom ze even wat minder actief zijn, zijn immers ook mega interessant.
03
Optimaliseer je website voor Google

Via Google kunnen er ook veel mogelijke klanten op je website terecht komen. Het zijn mensen die gericht op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem. Kanttekening is dan wel dat er ook iets te doen valt op je website. Het is een enorme domper als je een oplossing zoekt voor een probleem, en je alleen het levensverhaal van de ondernemer kan lezen op zijn website. Jouw klant wil direct aan de slag met een weggever of een laagdrempelig product.

04
Investeer in Google Ads

Ja, adverteren kost geld. Maar toch kunnen Google Ads sneller tot resultaten leiden dan SEO alleen. Wanneer jij precies weet wie jou klant is, en je de juiste trefwoorden kan vinden, kun je via een advertentie direct de juiste doelgroep aanspreken.


Jouw mogelijke klanten zoeken gericht voor een oplossing voor hun probleem, en zijn sneller bereid om tot kopen over te gaan. Wanneer je schaarste toevoegt aan je aanbiedingen, door bijvoorbeeld een tijdelijke korting toe te voegen aan je product, of een product aan te bieden waar slechts een beperkt aantal plaatsen voor beschikbaar zijn, zal deze klant sneller tot actie overgaan (fear of missing out).

05
Zet retargetting advertenties in

Jouw website bezoeker klikt op jouw website, browst door verschillende pagina's heen. Wanneer deze klant ook op jouw lijst staat, kun je jouw e-mailmarketing pakket zo inrichten dat het voor je in kaart brengt welke pagina's hij bezocht heeft. Je kan ervoor zorgen dat je daar berichten van in je eigen mailbox krijgt.


Dit is mega waardevol: omdat je dan kan zien waar je klant naar op zoek is.  Ze zijn al geïnteresseerd in wat je doet. Je kan contact met ze opnemen en het gesprek aangaan. Begin dat gesprek dan in elk geval zonder dat je meteen de verkooppet opzet.


Later kun je deze bezoekers gebruiken in een retargetting campagne, en een advertentie inzetten die zich richt op bezoekers die al eens op je website hebben gekeken. Deze retargetting advertenties zijn goedkoper.


Plaats de Google Remarketing Tag op je website, de Facebook Pixel of de LinkedIn Insight tag, en zet regaretting in op je nieuwe blogs en ander materiaal die interessant kan zijn voor dat publiek. 

Dit is met name interessant wanneer je een nieuwe aanbieding wil promoten. Je kan op die manier veel mensen bereiken waarvan je weet dat ze geïnteresseerd zijn in jouw product. De perfecte kans voor hun om over te gaan tot kopen.

06
Verzamel testimonials

Testimonials laten zien dat wat je zegt ook echt werkt. Niets werkt beter dan dat jouw klanten voor je aangeven hoe blij ze met jou en je diensten zijn. Wees dus niet bang om om testimonials te vragen. 


Wees ook niet bang om je klanten te helpen met diensten van anderen die aanvullend kunnen zijn. Zo laat je zien dat het je niet puur om de omzet is te doen, maar dat je echt voor kwaliteit gaat.

07
Schrijf klant succesverhalen

Klant succesverhalen zijn geen testimonials. Het zijn succesverhalen, waarin je de oorspronkelijke situatie van je klant schetst, wat je gedaan hebt om die problemen op te lossen en hoe de situatie van je klant er nu uit ziet. Wanneer je jouw klant betrekt in het schrijven ervan, kun je zijn meetbare resultaten toevoegen. Zo heb ik een klant die dankzij mijn diensten haar retraites een jaar lang kon vullen, ze waren allemaal uitverkocht. Een uitstekend succesverhaal om te delen.

08
Zorg dat je beschikbaar bent voor vragen

Je klant heeft steeds meer vragen dan normaal. Ze willen niet alleen meer weten over jouw bedrijf en wat je doet, maar ook input over hun specifieke vraag. 


Je kan een chatbox overwegen die je op je website plaatst, (bijvoorbeeld met ZenDesk) of een Q&A organiseren, live gaan op social media waarin je wekelijks vragen betantwoord van je klant, noem maar op.

09
Foto's en videos zijn je beste vriend

Foto's en videos geven een goede indruk van wie je bent en hoe je te werk gaat. Bovendien wekt niets zoveel vertrouwen. Geef je bedrijf een gezicht en laat zien wie je bent en waar je voor staat.


Dit hoeft echt niet eens heel veel geld te kosten. Met je eigen telefoon kun je goede foto's en videos maken. Bovendien kun je een video makkelijk vertalen in een geschreven blog, je kan er quotes uit halen, er een POD Cast van maken, noem maar op!


Zorg ervoor dat ze op elke belangrijke pagina terugkomen.

10
Hanteer een affiliate constructie

Trouwe klanten vormen de ambassadeurs van jouw bedrijf. Als ze tevreden zijn, kunnen zij reclame voor je maken. Door een bonus toe te voegen, wanneer zij nieuwe klanten aanbrengen, worden je trouwe klanten er nog blijer van. Dat kan in de vorm van privileges, maar ook door middel van het hanteren van een commissie, bijvoorbeeld 10% van de aankoopwaarde (met een bepaalde maximumgrens).

11
Vraag hulp van je collega's

Vooral je collega's die al een groot bereik hebben en waarmee je zou kunnen samen werken, kunnen een enorme impact hebben op je bedrijf. Je kan op die manier hun netwerk combineren met het jouwe. 


Wat ik zelf vaak doe is collega's uitnodigen om een masterclass te doen voor mijn betalende klanten. Wanneer mijn klanten dan het programma kopen van mijn collega, krijg ik daar een comissie over. Andersom kan ook: ik doe soms ook een masterclass voor mijn collega's.


Let er wel op dat de collega een waardevolle toevoeging heeft, iets wat kwalitatief is en bovendien ook echt interessant voor jouw doelgroep.

Meer uit je lijst halen? Begin vandaag!

Het zal duidelijk zijn dat je alleen het maximale uit de bovenstaande punten kan halen als je al een lijst hebt, een MailBlue account en dat je stelselmatig e-mailadressen toevoegt aan je lijst. Heb je nog geen MailBlue? Vraag dan vandaag nog een account aan. Je kan dat al doen door te klikken op deze link >>>.


Heb je al een lijst, maar wil het nog niet zo lukken om er betalende klanten uit te halen? Ik kijk graag even met je mee. Ik bied elke maand een aantal funnel scans aan. Ik kijk dan even mee naar jouw specifieke sitautie, naar wat je al hebt staan en wat je nodig hebt om er het maximale uit te halen. Let er wel op, dat het aantal plekken voor zo'n funnel scan beperkt is. Je kan een funnel scan boeken met deze link >>>.


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>