februari 7

Een 11 stappen naar een sterk merk voor je eigen bedrijf [update 20230207]

0  comments

Volgens diverse bronnen is het aantal vitaliteitscoaches in Nederland alleen al, binnen slechts 5 jaar gestegen met 965%. Het maakt niet eens zoveel uit of je dan wel of geen vitaliteitscoach bent, ook de andere ondernemers in Nederland kampen met hetzelfde probleem. Ook webshops schieten als paddenstoelen uit de grond en op bijna elke hoek van de straat is wel een kapper te vinden. Je zult dus van goede huize moeten komen om tussen die meute op te vallen als ondernemer. Je hebt een sterk merk nodig.

More...

Wat is een sterk merk?

Een sterk merk betekent voor mij dat je altijd en overal kwaliteit levert. Het leveren van kwaliteit is in alle gevallen vele malen belangrijker dan de omzet die je genereert. Een sterk merk betekent voor mij dat je een authoriteit bent op je vakgebied. Dat mensen weten wie je bent, dat ze onthouden wat je doet, en dat zelfs mensen die niet bezig zijn in jouw vakgebied weten wie jij bent. Wanneer je aan een hamburger denkt, denk je aan... de big mac van Mac Donalds. Wanneer je aan de term "hamsteren" denkt, denk je aan de reclame van de Albert Heijn. Een succesvol ondernemer maakt van zijn bedrijf een sterk merk.

M
M = Merk Identiteit

De meeste klanten die je aantrekt kennen je niet. Immers, de mond tot mond reclame klanten die jou kennen, vormen slechts een handje vol klanten en opzichte van het landelijke bereik die je kan pakken. Als echte Nederlanders, vertrouwen we niemand die we niet kennen, totdat het tegendeel is bewezen. Je zult dus ook echt jezelf moeten durven laten zien, en een open, persoonlijke en transparante communicatiestijl moeten hanteren om die klant ook echt aan te kunnen trekken.


Ik bekijk het graag zo: de maatschappij zit scheef. Er is van alles aan de hand. Drukte en stress nemen de overhand, ik zie tegenwoordig op straat bijna niemand zonder telefoon in zijn handen. Bovendien groeten we elkaar niet eens meer. Ik kijk dan graag naar welke bijdrage ik kan leveren om daar iets aan te veranderen. Daar haal ik mijn missie uit. Die missie mag best confronterend zijn. Dit is de waarom achter mijn bedrijf.

VOORBEELD: IK BEN DE REBEL


In mijn zoektocht naar de missie achter mijn bedrijf, kwam ik er achter dat ik een "Rebel" ben. Als hooggevoelig persoon ben ik tijdens mijn jeugd er vaak genoeg mee geconfronteerd dat ik anders ben, anders denk en opval. Ik had altijd het gevoel dat dat opvallen negatief was, en het lukte me niet om net zo te zijn als alle anderen. Tegenwoordig zet ik dat anders zijn, de rebel, in als een wapen. Ik help andere ondernemers met het durven opvallen, het anders durven zijn. Ik beweer zelfs dat dit een cruciaal onderdeel vormt op social media. Immers, als grijze muis zijnde, zul je geen betalende klanten aantrekken. Ik spreek nog elke dag klanten die aangaan van mijn statement: "wees een rebel en durf op te vallen". Dit is wie ik ben.

M
M = Merk Positionering

Ik zeg dus tegen iedereen dat ze zullen moeten opvallen. En daar is lef voor nodig. Maar dan moet je dus ook weten wat er speelt in de markt en waar de kansen liggen. Voor mij betekent dat, dat ik een antwoord vind op de volgende vragen:

 • Wat biedt mijn concurrent aan?
 • Wat biedt mijn concurrent NIET aan?
 • Wat wil mijn klant?
 • Waar klaagt mijn klant over?
 • Wat is het gat in de markt?
 • Waarom moet mijn klant bij mij zijn?

Vaak vertelt jouw klant zelf wel waar het gat in de markt zit en wat jij kan doen om nog meer op te vallen en je merk positionering goed neer te zetten!

VOORBEELD: PERSOONLIJK CONTACT


Ik sprak ooit eens een klant, die me vertelde dat ze spijt had, met alle haren op haar hoofd, omdat ze bij mijn concurrent was ingestapt. Er was haar van alles beloofd: een gave kick-off van de training, voldoende sparringsmomenten en in korte tijd het maximale resultaat. Er waren haar gouden bergen beloofd. Uiteindelijk bestond de kick-off waar ze zo naar uitgekeken had uit vooraf opgenomen filmpjes en wat de expert zelf in geen enkel sessie persoonlijk aanwezig. Je kreeg een handleiding toegestopt en mocht het zelf gaan doen. Kwam je er niet uit, dan mocht je €1.000 (of meer) bij betalen en kreeg je enkele sessies met een coach.


Mijn klanten vinden dit vreselijk en hebben juist behoefte aan persoonlijk contact. Ze hebben een hekel aan techniek en willen veel dingen ook niet zelf doen. Ze hebben behoefte aan een sparringspartner die met ze meedenkt. Ik heb dan ook besloten om mijn klanten zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, omdat ik van mening ben dat ze beter op een podium kunnen gaan staan, of zich moeten bezig houden met activiteiten waar ze EN goed in zijn EN klanten binnen halen.

M
M = Merk Bekendheid

"Onbekend Maakt Onbemind". Deze spreuk geeft al aan hoe belangrijk het is om regelmatig en consistent zichtbaar te zijn. Jouw online klant is jou al snel vergeten. Toch zijn veel ondernemers bang dat ze te veel spammen, terwijl er zoveel mensen zijn in Nederland die hun hulp goed kunnen gebruiken. Wanneer je voorspelbaar zichtbaar bent, en je volger weet dat er elke vrijdag een podcast uit komt, dat er elke maandag een dringende vraag beantwoord wordt in een live sessie, dat je elke week een waardevolle nieuwsbrief verstuurd, enz., dan zit jouw klant met smacht te wachten op Je volgende mail. 

Zorg er dus voor dat je minstens 2 a 3 keer per week zichtbaar bent op verschillende social media kanalen:

 • met een post op LinkedIn
 • met een post of story op Instagram
 • met een post op Facebook
 • met je wekelijkse nieuwsbrief
 • met een video op je YouTube kanaal (wordt geïndexeerd en is ook zichtbaar in Google!)
 • met je podcast op Spotify
 • met een live video op social media waar je wekelijks vragen beantwoord
 • met een maandelijkse webinar die je promoot

Maar zorg er wel voor dat je dit regelmatig en consequent doet! Anders is jouw klant je al snel weer vergeten.


Vaak vertelt jouw klant zelf wel waar het gat in de markt zit en wat jij kan doen om nog meer op te vallen en je merk positionering goed neer te zetten!

VOORBEELD:  MEER BEREIK EN INTERACTIE MET WEKELIJKSE PODCASTS


De manier om meer mensen te bereiken en dat ze ook nog eens mijn waardevolle inzichten onder ogen krijgen, is door het maken van podcasts. Ik schrijf mooie verhalen die vaak worden gelezen, maar ik merkte ook dat een deel van mijn volgers toch afhaakt. Een podcast was de uitkomst: die kun je luisteren tijdens het hardlopen, op het terras, tijdens het strijken... je hoeft er niet voor achter een laptop te kruipen en het is makkelijk in gebruik. Ik verlaag daarmee de drempel. 

Ik plaats elke vrijdag een nieuwe podcast. Dat is voorspelbaar, en omdat ik daar mijn eigen spreekstijl in hanteer, krijg ik veel positieve reacties terug. Mijn volgers hebben het gevoel dat ze me al kennen en beluisteren het graag. Naast de podcast plaats ik ook verhalen en soms een video. Soms ga ik live in mijn communities. Ik ben voorspelbaar vaak en regelmatig aanwezig op elk social media kanaal.

VOORBEELD: MEER BEREIK EN INTERACTIE OP SOCIAL MEDIA


Een half jaar geleden begon ik met anders communiceren op social media. Al binnen twee weken kreeg ik opmerkingen van een van mijn volgers: "heb je iets veranderd? Ik volg je al een tijdje, maar merk dat je opeens anders communiceert. Ik ga nu pas écht aan van wat je zegt".

Deze andere manier van communiceren, waarbij ik mijn volgers, die vaak met weerstand kampen, raak door pakkende, persoonlijke en inspirerende verhalen te vertellen, leverde me tot 50% meer bereik op. Mijn nieuwsbrieven werden tot 40% meer geopend. Mijn berichten werden vaker geliket en ik kreeg er meer reacties op.


Deze manier van communiceren hanteer ik 2 a 3 keer per week in alle posts of stories die ik plaats.

M
M = Merk Belofte en Voorkeur

Jouw klant heeft veiligheid en vertrouwen nodig. Dat houdt in dat jij je klant een belofte doet: als je de juiste stappen in de juiste volgorde zet, ben je gegarandeerd van resultaat. Ik garandeer in mijn diensten dan ook altijd een minimum kwaliteit. Dat doe ik:

 • met een framework, ofwel een stappen plan waarin ik de reis van de klant in Jip en Janneke taal uit leg
 • door persoonlijke verhalen te vertellen hoe ik elke stap dagelijks zelf toepas
 • door mezelf te laten zien, wie ik ben en waar ik voor sta (dus ook het persoonlijke en soms zelfs het kwetsbare deel)
 • door kwaliteit te garanderen met een ondergrens, waarmee ik zeg dat ik alleen intensief met je samenwerk als je daar ook echt aan toe bent (geen loze beloften)
 • door mijn klanten die nog niet toe zijn aan het intensieve werk wel te helpen om er later als nog aan toe te zijn (door ze eerst iets aan te bieden wat ze zelf in hun eigen tijd en tempo kunnen doen)
 • door een slogan toe te voegen aan mijn logo: "marketing is persoonlijk", waarmee ik mijn missie laat zien (dat je sneller succesvol bent als je jouw klant persoonlijk en emotioneel kan raken)

Dit alles rust op een bewezen stappenplan die ik als een rode draad toepas in alles wat ik doe binnen mijn bedrijf. Dit stappenplan laat ook heel duidelijk zien wat er gebeurt als je een stap overslaat.

VOORBEELD:  EEN DUIDELIJKE NOODZAAK OM IN ACTIE TE KOMEN


Mijn boodschap is door de jaren heen vele malen krachtiger geworden, sindsdien ik mijn framework of eigen methode heb gedefinieerd. Ik laat mijn klant zien dat er 6 stappen zijn en dat wanneer ze die met de juiste aandacht en in de juiste volgorde volgen, ze verzekerd zijn van resultaat. Dus eerst het plan, daarna social media, daarna je mailinglijst. En ook echt in die volgorde. 

Daar haal ik krachtige content uit: als je geen plan hebt, doe je maar wat op social media. Zonder actief social media beleid geen mailinglijst enz. Maar ik doe daarmee ook een belofte aan mijn klant: als je mijn methode volgt, heb je gegarandeerd resultaat.

M
M = Merk Reputatie

Jaren geleden keurde ik de website van een collega ondernemer. Om eerlijk te zijn stonden er vakantiefoto's op in plaats van professionele foto's, en de website stond vol met tekst. Toen ik aan gaf dat ze zich wat meer mocht verplaatsen in de beleving van haar klant, en ik vroeg waarom ze dat deed was haar antwoord: "ja, maar ík vind dat zo leuk!". Dat is natuurlijk geweldig, maar het draait niet alleen om wat jij wilt, het draait ook om wat je klant wilt.


Het is dus belangrijk om balans te houden. Wanneer jij je teveel op je merk reputatie richt (op jezelf als ondernemer en bedrijf en waar je voor staat), kan het zijn dat je de plank volledig misslaat, omdat je vergeet wat je klant wil. Je hebt dan een geweldig product, die je vervolgens niet aan de straatstenen kwijt krijgt.


Andersom is ook killing. Dat je je te veel richt op wat je klant wil, de focus verliest, en iedereen wil helpen. Iedereen is immers je klant. Als je van alles een beetje doet, zul je ook van alles een beetje krijgen. Je omzet keldert en je signaal naar buiten toe is te zwak.


Een gezond bedrijf is dus constant bezig met beide: de reputatie en de klant. Een bedrijf met een sterk merk doet regelmatig aan marktonderzoek, stelt kritische vragen aan zijn klanten en houdt de rode draad in de gaten. Je bent constant bezig met het bijwerken en updaten van je product aanbod, zodat je ook na 5 a 10 jaar nog steeds to the point bent met je materiaal.


VOORBEELD:  REGELMATIG BEL CONTACT


Binnen Skillz Online hebben we een goede taakverdeling: ik begeleid de klant, schrijf verhalen, maak de trainingen, geef lezingen enz. Sandra doet marktonderzoek, houdt social media bij en belt mijn klanten en volgers. 

Zodoende hebben we het beste uit twee werelden: ik ben bezig met de reputatie van Skillz Online en stuur daar bij waar nodig. Sandra haalt input op die ik nog heb om de reputatie op peil te houden.


Immers... er is altijd. een kloof tussen elk bedrijf en zijn klant. Door regelmatig te spreken met mijn klanten, houden we die kloof zo klein mogelijk en blijft onze reputatie optimaal.

M
M = Merk Trouw

Je omzet verhogen doe je niet met kortingen of cadeaus. Je verhoogt je omzet omdat je klant weet dat je altijd meer geeft dan dat hij verwacht. Jij weet als geen ander hoe je jouw klant uit zijn stoel moet blazen. Jouw sessies zijn altijd super waardevol en persoonlijk. Wanneer jouw klant dat weet, zal hij elke keer weer terugkomen.


Hoe doe je dat dan? Door exact te weten wat je klant wil, maar door ook te weten wat hij niet weet, maar wel nodig heeft. Een training, workshop of lezing kan nooit te waardevol zijn. Veel ondernemers zijn te bang dat ze te veel weggeven, maar in feite kan dat niet. Jouw klant zal je altijd nodig hebben om het echt te kunnen verankeren in zijn hoofd.


Ga dus constant op zoek naar waar jouw klant staat, en kijk ook naar wat hij mist en speel daar op in. Op deze manier blijft je dienstverlening altijd op ten top, blijven je klanten tevreden, blijven ze langer klant, besteden ze meer en zorgen ze voor positieve mond-tot-mond reclame.


VOORBEELD:  IK LEVER ALTIJD NET EEN BEETJE MEER DAN DAT MIJN KLANT VERWACHT


Wanneer ik een challenge geef, besteed ik daar veel tijd aan en lever ik persoonlijk input op elke huiswerk opdracht. Ik block daar mijn agenda voor. 

Wanneer een klant een traject koopt, voeg ik daar altijd wel een of meerdere bonussen aan, waarvan ik weet dat mijn klant ze nodig heeft.

Als een klant moeite heeft met een bepaalde stap uit de training, denk ik altijd met hem mee. In de community die ik gebruik ben ik elke dag aanwezig, bovendien mag mijn klant in nood me altijd bellen.

Ik ga dus altijd net een stapje verder, waarmee ik mijn klanten blij en enthousiast maak. Ik sta er om bekend dat al mijn sessies persoonlijk en intensief zijn. 

M
M = Merk Vitaliteit

De markt verandert erg snel op het moment en dat betekent dat je klant ook elke dag mee verandert. Daarom is het zo belangrijk om een hechte band met je klant op te bouwen. Pieter Zwart, CEO van CoolBlue, begrijpt dat heel goed. Hij geeft aan dat hij vaak om de mening van zijn klant vraagt, met behulp van surveys, door een klachtenregeling in te stellen, enz. Op het moment dat er te veel klachten binnenkomen over een bepaald product, wordt het product meteen uit het assortiment gehaald. Zo blijft het merk CoolBlue vitaal!

VOORBEELD:  ONLINE QUIZ


Ik heb mijn basistraining, van Volger naar Klant, uitgebreid met een druppel mechanisme. Dat houdt in dat in eerste instantie alleen die modulen zichtbaar zijn, waar mijn klant aan toe is. Nadat hij een module heeft afgerond, kan hij een quiz doen. Daar wordt nogmaals gevraagd hoe het gegaan is en kan mijn klant aangeven hoe makkelijker of moeilijk het was. Op deze manier krijg ik waardevolle gegevens van mijn klant en kan ik maandelijks zien wat er nog moet veranderen, of wat ik nog aan de training moet toevoegen, om hem optimaal te houden!

M
M = Merk Innovatie

Een van de redenen waarom mijn klanten bij me aankloppen, is omdat ze een angst of hekel hebben aan technologie. Ze hebben hier geen zin in en vertrouwen erop dat ik op de hoogte blijf van alle laatste nieuwtjes en technologieën. 


Ik laat me dan ook graag inspireren door partijen als MailBlue, Thrive Themes en WebinarGeek, maar ook door authoriteiten zoals Veronique Prins en Andy Harrington. 


Ik zie de strategie van Skillz Online als een puzzel: ik heb zelf een plan gemaakt. En in plaats van overspoeld te worden met suggesties van anderen, zie ik elke prikkel als een puzzelstukje waarbij ik kritisch kijk of het puzzelstukje nu al gelegd mag worden of iets later.


Dit vormt een bijna constante stroom aan ideeën en vernieuwingen, ook omdat mijn brein bijna nooit stilstaat en maar ideeën blijft genereren. Ik laat me graag inspireren en deel alle nieuwtjes met de volgers op mijn lijst en op social media.

VOORBEELD:  THRIVE THEMES


Ik ben een groot fan van Thrive Themes. Zij zijn de producent van veel van de plugins die ik gebruik. Zij doen aan marktonderzoek en zijn expert in het besparen van tijd en energie, doordat ze de laatste markt trends in de gaten houden en naadloos integreren met hun plugins.

Op dit moment heb ik hun laatste trend ingebouwd: het druppelsgewijs openzetten van de modulen van de training, met uitgebreide rapportage mogelijkheden over de voortgang van mijn klanten. Ideaal om bij te sturen!

M
M = Merk Toegankelijkheid

Niets is zo veranderlijk als je klant. Dat kan soms best frustrerend zijn, wanneer je maanden lang aan je training hebt gewerkt, en uiteindelijk blijkt dat de behoefte van je klant alweer compleet veranderd zijn.

Daarom is het zo belangrijk dat je kan meedansen met je klant. Dat je meebeweegt. Ik krijg elke dag nog nieuwe inzichten door goed naar mijn klant te luisteren. Sommige inzichten leiden er toe dat ik mijn training aanpas, maar ik weet ook heel goed dat ik niet eindeloos mijn training kan blijven aanpassen.


Toch is het belangrijk dat je jouw klant volgt en dat je openstaat voor verandering. Beweeg mee met de trend en zorg ervoor dat de kloof die tussen jou en je klant bestaat, niet te groot wordt.

VOORBEELD:  METEN IS WETEN


Ik sprak een tijdje geleden een klant, die meedoet aan mijn "Vlot Online Verkopen & Verdienen" traject. Samen bouwen we funnels. Zij gaf aan: "hé Roel, nu heb ik funnels, maar hoe zet ik ze in? Wat moet ik nu doen?". Ik realiseerde me dat we samen een marketing machine hadden gebouwd, maar dat ik nog niet had verteld hoe je ze optimaal houdt. Je kan een machine bouwen, maar dat wil niet zeggen dat hij optimaal draait.


Ik had tot op dat moment gewoon geen tijd gehad om hier aan te werken (en ook niet bij stil gestaan). Dankzij deze input van mijn klant, maakte ik in de maand die volgde een nieuwe module: "meten is weten", waarin ik mijn techniek deel hoe ik aantallen, conversies meet en hoe ik mijn funnels daar op af stem. Goud!

M
M = Merk Consitentie

Een sterk merk heeft ook een sterke boodschap. Die sterke boodschap is een boodschap die consistent sterk is. Dat houdt dus in dat je met regelmaat zichtbaar bent, en je sterke signaal verspreid. Dat geeft klanten rust en vertrouwen.


Te veel veranderingen in korte tijd geven ook weer onrust. Dus veranderingen kun je wel toepassen, maar wel met een goede, doordachte lancering, waarbij je teruggrijpt op wat er al is, en hoe het nieuwe daar perfect bij past.


VOORBEELD:  DRUPPEL TRAINING


Ik heb mijn basistraining van Volger naar Klant lange tijd als een geheel aangeboden. Dat houdt in dat ik de hele training na aankoop openzette, en dat mijn klant alle modulen kon openen die hij maar wilde openen.


Ik merkte dat de betrokkenheid van mijn klant minder werd, omdat het te veel was en het overzicht dreigde kwijt te raken. Ik besloot om er een druppelgewijze training van te maken, waarbij alleen de modulen waaraan gewerkt wordt, een voor een worden opengezet.


Dit is een rigoreuze verandering. En omdat ik de ervaring van mijn bestaande klanten niet wilde beïnvloeden, heb ik tijdelijk twee trainingen naast elkaar staan. Een druppelsgewijs, de andere in de oude staat.


Een sterk merk betekent dus ook dat er niet meer verandert dan nodig is (in de ogen van de klant).

M
M = Merk Bouwers

Wanneer je een sterk merk hanteert, zul je zien dat je vroeg of laat een eigen team nodig hebt. Dat begint met iemand die wat eenvoudige activiteiten overneemt, zoals het plaatsen van social media berichten, het bijhouden van je mailbox. of de administratie.


Later komen daar ook mensen bij die namens jou misschien wel gaan coachen, mensen die klant contact hebben.


Je wilt niet dat er ruis ontstaat, doordat de mensen die voor je werken opeens andere dingen gaan roepen die niet in jouw sterk merk past. Zorg er dus voor dat heel jouw team op dezelfde manier werkt en dezelfde normen hanteren.

VOORBEELD:  ANDER TEAM


Ik had ooit een team dat uit 5 a 6 mensen bestond. Het begon heel leuk, maar uiteindelijk ontstond er veel ruis op de lijn. Mijn klanten kregen adviezen die ik zelf nooit zou geven en ik merkte dat er verwarring ontstond. Daarnaast liepen de kosten omhoog en kostte sommige eenvoudige taken gewoon te veel tijd.


Een team moet mijn visie, mijn waarden en normen kunnen uitdragen naar mijn klanten toe. Als dat in gevaar komt, wordt het tijd om in te grijpen. Ik heb vervolgens enkele maatregelen toegepast waarbij veel meer gedaan kon worden in minder tijd (zo bouw ik met mijn team geen web pagina's meer en richt ik me met name op de funnels).


Maar ook heb ik afscheid genomen van enkele collega's die de snelle en explosieve groei van mijn bedrijf niet konden bijhouden.


Wanneer je een team hebt, is het belangrijk dat je zonder zorgen alles wat je uitbesteed kan loslaten, en dat je er zeker van bent dat het gebeurt op de manier die jouw sterk merk ondersteunt.

Als jij nu en in de toekomst verzekerd wil zijn van een minimale jaaromzet, doe je er goed aan om de bovenstaande tips goed door te nemen. Jouw merk moet altijd onderscheidend zijn. Tijd en energie is je kostbaarste goed en wanneer je alles wat je doet, doet vanuit een sterk merk, zul je merken dat het je uiteindelijk veel oplevert. Als je dit sterk merk, goed uitvoert, levert het je uiteindelijk flinke financiële voordelen op.


Dit blijkt bijvoorbeeld uit een groot Europees onderzoek van Booz Allen Hamilton onder Top 500 ondernemingen. Uit dit onderzoek blijkt dat de winstmarges bij merk gestuurde ondernemingen twee keer zo hoog zijn als gebruikelijk is in de eigen sector. Kortom, alle reden om snel aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een sterk merk.


Een sterk merk is dus onderscheidend, relevant en geloofwaardig. Jij raakt er als geen ander jouw klant mee, op die plek waar je hem ook wíl raken. Daarnaast gaat het, bij het ontwikkelen van je merk, het in eerste instantie niet om je bereik en je omzet, maar om het maken van verbinding met je klant. Je moet je klant eerst op de juiste plek weten te raken, voordat je überhaupt aan omzet denkt. Jij bent bezig met het maken van connecties, met het praten met je klant, op een natuurlijke wijze.


Een belangrijke vraag voor iedere marketeer luidt dan ook:


“welke rol kan mijn merk (organisatie) spelen in het dagelijkse leven van onze klanten zodat er vanzelf relevant contact ontstaat?”.


Het resultaat hiervan zal een sterk merk zijn en een sterk groeiende merk voorkeur. Je klant vertrouwt je sneller en zal meer bereid zijn om in jouw merk te investeren. Naast het investeren zal hij jouw merk ook sneller noemen in de mond-tot-mond reclame.


Het duurt wel even voordat je een sterk merk neerzet. Je moet uniek zijn, regelmatig zichtbaar zijn en consistent volhouden. Je zult op de juiste momenten moeten inspelen op de juiste behoeften. Je zult moeten laten zien dat je regelmatig je beloften waarmaakt.


Tags

een sterk merk opzetten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze posts zijn ook interessant:

Doelgroepanalyse en Exclusiviteit: Hoe Coaches de Juiste Klanten Aantrekken [update 19-07-2024]
78. Niet Gezien: Hoe Ik Mijn Angst voor Afwijzing Overwon
Ik heb een angst voor zichtbaarheid…!!
Is Nederland weggever moe? Absolute onzin (en hoe je het dan wel doet)! [update 20240531]

Heb je mijn laatste podcast al beluisterd?

In mijn "de online succesformule" podcast deel ik elke week waardevolle handige weetjes, technische tips en meer.

>