Jouw bedrijf is als een ijsberg die door de zee drijft

Ondernemen in crisistijd: Ik zie jouw bedrijf als een ijsberg die door de zee drijft. Het stukje wat boven de waterspiegel uit stijgt, is het zichtbare deel, dat deel waar je al die tijd mee gewerkt hebt en wat altijd goed heeft gewerkt: mond tot mond reclame. Dit deel van je bedrijf is makkelijk, het gaat redelijk vanzelf. Dat deel wat onder de waterspiegel drijft, is het niet zichtbare deel, dat deel wat de kansen vertegenwoordigt die je nog laat liggen. 


Het totale bereik

Zie de ijsberg als het totale bereik wat je kan bereiken, en dat je daar nu slechts een fractie van gebruikt. De enige manier om je hoofd boven water te houden tijdens deze crisis, is door je bereik te vergroten (en dus dat deel van de ijsberg wat onder water ligt er bij te pakken).

Een nieuwe aanpak of strategie

Maar er is een probleem: die klant die jou nog niet kent, heeft een andere aanpak of strategie nodig. Je zult hem moeten wakker schudden, liefdevol moeten confronteren en shockeren. Deze klant denkt dat hij met gratis shoppen, of met een kleine oplossing voor een klein probleem er al is. Je zult hem moeten laten zien dat het probleem vele malen groter (en complexer) is dan dat hij nu denkt.Kortom: er is een actief deel van je bedrijf (dat wat je nu altijd gedaan hebt), en een passief deel van je bedrijf (de kansen die je nu laat liggen). 

Altijd blijven doen wat je altijd al deed

Als je het goed aanpakt, kun je blijven doen wat je altijd al deed, het actieve deel. Het passieve deel richt je een keer in, en vervolgens kun je dat deel gebruiken voor de klanten die je normaal gesproken zou mislopen. Je begeleid ze, adviseert ze, confronteert ze en helpt ze, totdat ze er aan toe zijn om intensief door jou begeleid te worden.Als jij met je bedrijf zowel het actieve als het passieve deel aanspreekt, offline én online samen, dan heb je goud in handen

Hoe ga jij nu verder?

Ik hoop dat ik je met deze videoreeks enorm geïnspireerd heb. Mocht je nog mee informatie willen, houdt dan mijn agenda in de gaten. Ik organiseer regelmatig webinars en masterclasses waarin ik dieper in ga op de materie.


gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>