augustus 24

Ik kan het niet langer ontkennen, ik ben vreemdgegaan met Margot

0  comments

Margot is een geweldig vrouw. Elke keer als ik haar voor me zie, zie ik de passie in haar ogen. Ze straalt helemaal als ze over haar vakgebied praat. Ze is een lopende encyclopedie en ze weet alles wat je maar kan verzinnen over vitaliteit en leefstijl coaching. De vorige keer dat ik haar zag, had ze net het boek van Joe Dispenza gelezen, “jij bent de placebo”, en vertelde ze me daar enthousiast over. Dat de drukte in ieders hoofd eigenlijk verklaard kan worden door drukke hersengolven, die je met een machine in het ziekenhuis, de ECG, in kaart kan brengen. Dat daar bèta, alpha en theta golven mee gemeten konden worden.


Margot is echt zo leuk!

Margot bleef maar enthousiast vertellen. Ik kreeg er geen speld tussen, maar dat is ook niet zo erg. Ik vind het prachtig als ze verhalen vertelt. Haar ogen worden dan groter, ik zie dan een bepaalde sprankeling in haar ogen, terwijl haar lange blond haren door de wind worden opgetild.Op het terras zitten we dan, terwijl ik naar haar luister. Een kopje gemberthee en een kop koffie erbij, terwijl het vakblad wat Margot net nog gelezen heeft nog uit haar handtas steekt die ze net op tafel heeft gezet. Haar sleutels en telefoon waren er haastig in gepropt, want ook zij vond het fijn om me te zien, toen ze me enthousiast een dikke knuffel gaf.


en Sandra dan?!

Wat is dit..? Heb ik echt een date met Margot? En wie is die Margot dan? En Sandra dan? Nee hoor, Sandra is nog steeds de liefde van mijn leven. De persoon waarvoor ik mega dankbaar ben dat ze in mijn leven is, en aan wie ik een deel van mijn explosieve groei te danken heb. Vijf jaar geleden vroeg ze voorzichtig of ze ook een rol mocht spelen in mijn bedrijf. Ze is jarenlang een stille kracht achter de schermen geweest en het doet me veel plezier dat haar rol nu zo groot is geworden, dat ze niet langer achter me staat, of onder me, als een stille kracht achter de schermen, maar dat ze nu naast me is gaan staan en haar eigen rol pakt.


Margot is mijn ideale klant

Nee, Margot bestaat alleen maar in mijn hoofd. Margot is mijn ideale klant, de persoon waar ik het liefste mee werk. Margot is een creatie van mijn bruisende brein, ik heb haar samen met Sandra gemaakt. Margot helpt me om krachtige teksten te schrijven. Samen met Sandra zat ik op eenterras en besloot ik om Margot te laten ontstaan. Waar ze woont, hoe ze eruit ziet, hoe ze zich kleedt, wat ze zegt, hoe grappig ze is, hoeveel vriendinnen ze heeft. Maar ook dat ze door niet iedereen begrepen wordt, en waarom ze maar toch dat “bedrijfje” wil blijven runnen. Waarom ze het altijd maar over haar werk heeft.


Ik spreek elke week met Margot af

Ik heb regelmatig een date met Margot, we zien elkaar elke week. Dan spreken we af op eenterras. Er gaat geen dag voorbij dat k haar niet bel of spreek. “En als je dan toch vreemd gaat metiemand, ga dan vreemd met Margot”, spiegelde Sandra me laatst voor.Margot helpt me om scherp te blijven. Want als ik aan Margot denk, zie ik een filmpje voor me.Het stelt me in staat om veel makkelijker verhalen te schrijven. En als ik iets schijf, denk ik: “Watzou Margot hiervan vinden? Wat zou ze zeggen, hoe zou ze reageren?”. Ik merk dat er dan helescherpe teksten uitkomen. Teksten die Margot wakker schudden en die haar met name raken inhaar emotie. Samen met Margot heb ik webinars gemaakt waaruit in moeiteloos €10.000 haalde.We hebben challenges gemaakt samen, videos gemaakt, verhalen geschreven.


Margot helpt me met mijn eigen unieke methode

Maar boven alles heb ik samen met Margot een ‘solution framework’ gemaakt. Dat klinkt heel fancy, maar het is niet meer dan een grafische weergave van de stappen die Margot moest volgen om te komen waar ze nu is, en die haar laten zien welke stappen ze nog kan nemen om haar droomresultaat te bereiken. Gewoon heel eenvoudig in Jip en Janneke taal. Zo heeft ze eerst een businessplan gemaakt (= de stap structuur). Met dat plan maakt de impact en confronteert ze haar klant op social media (= de stap story telling). Daar schudt ze haar volgers wakker en biedt ze haar volgers gratis kennis aan (= de stap stimuleren). Daardoor groeit haar mailinglijst en kan ze haar volgers daar verder advies op maat geven, zonder dat ze daar zelf tussen zit (= de stap sturen). De stappen schaalbaarheid (altijd blijven verder groeien) en succes (telefonisch verkopen en opvolgen) zijn we nu aan het uitvoeren.


Samen hebben we al vele avonturen beleefd!


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>