november 18

Yes, ik krijg een haatmail!

0  comments

Wanneer jaren geleden tijdens een groepssessie een klant van me het geluid had uitgezet, heel hard nee schudde met haar hoofd, met haar rug naar me toe ging zitten en even later wegging, kreeg ik zowat een paniekaanval. En dat terwijl er nog 20 andere mensen aandachtig aan het luisteren waren en aan mijn lippen hingen, bij elk woord wat ik zei. Toch greep die reactie me enorm en kon ik het niet van me afzetten. Ik baalde er enorm van en mijn hoofd riep constant dat ik van alles fout deed.

Dit is wat hooggevoelig en hoogbegaafd zijn inhoudt: alle prikkels die binnenkomen worden uitvergroot. Dit kan enorm blokkerend werken, het kan je bevriezen, tot stilstand brengen. En toch is het me gelukt om een succesvol ondernemer te zijn.

Mijn constant bruisend brein zorgt ervoor dat ik geen moment stil sta. Ik vind het geweldig om elke dag te leren en te groeien, maar ook omdat elke dag te kunnen doorgeven aan mijn klanten. De mensen om me heen die de "kleine Roel" nog kennen van vroeger, staan soms verbaasd toe te kijken, hoe die kleine Roel kan uitgroeien tot een succesvol ondernemer! Ik omarm mijn gevoeligheid, accepteer mezelf helemaal zoals ik ben. Maar ik kies er ook voor om vooruit te kijken en om te kijken naar de "nieuwe Roel" die ontstaat.

Sandra zei van de week nog dat ik elke week, elke maand, elk jaar verander, en dat ook zij het soms moeilijk vindt om het bij te benen. Maar dit is wie ik ben: iemand die blij en euforisch enthousiast wordt als ik elke dag mag leren en groeien. Daar hoort ook bij dat er soms mensen zijn die dat niet zo leuk vinden. Toen ik een post plaatsen over dat "spontaan posten" niet zo slim is, kreeg ik vrijwel meteen een berichtje van iemand die besloot om me niet meer te volgen. Toen ik een advertentie plaatste waarin ik een video deel over het feit dat het delen van tips en adviezen op social media niet meer werkt, kreeg ik daar ook boze gezichtjes onder. Soms krijg ik nog eens een haatmail, van iemand die beweert compleet af te haken bij wat ik doe.

Maar weet je? Dat is prima. Ik heb geleerd om niet alles persoonlijk aan te trekken. Deze mensen zijn niet zover en dat is prima. Dit zijn mensen die de "kleine Roel" aanspreken, de Roel die dit nog erg zou vinden en het persoonlijk zou opvatten. Maar de nieuwe Roel realiseert zich dat dit een teken is dat we enorm hard aan het groeien zijn. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. En als ik moet kiezen tussen het zijn van een grijze muis, of elke dag doen wat ik leuk vind, dan is de keuze duidelijk. Toch?


Met een ijzersterk plan kun jij ook leren om de nieuwe jij volledig te omarmen en grote stappen te zetten. Wil jij leren hoe je dat moet doen?


Tags

durven opvallen, kritiek, liefdevol confronteren en shockeren, mindset


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze posts zijn ook interessant:

Doelgroepanalyse en Exclusiviteit: Hoe Coaches de Juiste Klanten Aantrekken [update 19-07-2024]
78. Niet Gezien: Hoe Ik Mijn Angst voor Afwijzing Overwon
Ik heb een angst voor zichtbaarheid…!!
Is Nederland weggever moe? Absolute onzin (en hoe je het dan wel doet)! [update 20240531]

Heb je mijn laatste podcast al beluisterd?

In mijn "de online succesformule" podcast deel ik elke week waardevolle handige weetjes, technische tips en meer.

>