luister hier naar mijn podcast

39. Liever een ‘bruistablet’ dan een ‘zuigtablet’ [podcast]

Ondernemer Juul Manders is medeoprichter van Balr, 443 en Wannahaves, trekt op zijn social media kanalen miljoenen volgers aan en weet dus impact te maken. Hij laat zien dat je als ondernemer beter een 'bruistablet' kan zijn dan een 'zuigtablet', waarmee hij laat zien dat er veel meer dingen belangrijk zijn dan alleen maar omzet draaien.


Ik voel me enorm geïnspireerd door deze man, ook omdat ik niet alleen voel dat hij gelijk heeft met wat hij vertelt, het is ook een bevestiging dat ik op het goede pad zit. In deze podcast deel ik 4 tips met je.


Alleen met een groter bereik ben je in staat om de juiste klant aan te trekken en meer omzet te genereren

Alleen als de vijver met guppies waarin jij vist groot genoeg is, en er blijvend nieuwe guppies aan deze vijver worden toegevoegd, ben je in staat om de echte serieuze volger er uit te vissen. Een actief social media beleid, met een groep volgers die elke maand groeit en blijft groeien, ben je in staat om de juiste klant aan te trekken en tot actie aan te zetten.


Een groter bereik is alleen haalbaar als jij jouw volger echt diep raakt met de verhalen die je vertelt

De meeste ondernemers doen maar wat op social media, en dat merk je dus ook aan de interactie op die berichten, die vaak uit blijft. Een groter bereik is alleen mogelijk als je leert om op een andere manier te communiceren met je klant. Een manier waarbij je hem echt diep raakt in zijn emotie, waarbij je durft op te vallen en hem durft te confronteren met zaken die hij laat liggen.


Je zult je volger pas écht raken, wanneer je open, persoonlijk, transparant en kwetsbaar durft te zijn in de verhalen die je vertelt

Laten we eerlijk zijn. Jij wil iets van je volger, dat hij tot actie overkomt. Alleen... wanneer jij iets wilt van je volger, zal hij alleen écht tot actie overgaan als jij hem ook iets geeft. Een verhaal wat open, persoonlijk en transparant is, waar jij je ook van je kwetsbare kant laat zien, verhoogt de gun factor enorm! Je laat zien dat jij ook maar een mens bent. Jouw volger wil weten wie JIJ bent en met wie hij in zee gaat. Vertrouwen komt altijd eerst, daarna pas de actie.


Stop met prutsen!

Heb ik je de ogen geopend met deze podcast? Ik help je graag verder. Ik geef drie keer per maand mijn webinar, van Volger naar Klant in 3 stappen, waarin ik je een uurtje tijd al mijn kennis met je deel. In de live trainingsdag, zinvol zichtbaar met meer bereik, gaan we samen aan de slag en maken we in een dag tijd een compleet nieuw social media plan waar je wel impact mee maakt.


Kun je niet wachten en wil je meteen aan de slag? Schrijf dan vandaag nog je nieuwe post en dien hem in, in de Social Media Q&A. Daarin behandel ik 3 ingezonden post en geef ik er uitgebreid feedback op. Wil je in de hotseat? Stuur dan je post in.

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>