juli 8

Schrijf je alsjeblieft uit!

0  comments

Ik zag een dikke brede glimlach op haar gezicht. Tegenover me zat een collega, waarmee ik graag een praatje maak. Trots vertelde ze me dat ze een pakkende nieuwsbrief heeft gestuurd, waarin ze haar volgers vroeg om zich alsjeblieft uit te schrijven. ze had al meer dan 100 uitschrijvers. Echt??? Was mijn eerste gevoel wat binnenkwam, gevolgd door, "oh wat mega cool!!"

Deze collega weet dus echt waar het over gaat. Wanneer je besluit om mails te sturen naar je klant, is dat heel verstandig. Immers, meer dan 4 miljard mensen wereldwijd maken gebruik van mails en 99% daarvan leest zijn mail elke dag. Daarmee is mailen een tool die vele malen krachtiger is dan social media.

Toen ik nog zo groen als gras was, en ik net mijn eerste nieuwsbrief had gestuurd, hield ik het totaal aantal volgers sterk in de gaten. Ik was euforisch blij als er weer 100+ mensen werden toegevoegd, en stikchagrijnig als er te veel mensen zich hebben uitgeschreven. Nu weet ik dat het niet om de aantallen gaat. Het gaat om kwaliteit. Mijn mailinglijst is daarom niet giga groot, maar wel waardevol.

Mijn mailinglijst is mijn meest kostbaarste goed. Ik heb namelijk geen controle over social media. Ik weet daar niet wanneer mijn volgers welk bericht te zien krijgen (en of ze het überhaupt te zien krijgen).

Mijn mailinglijst staat vol met mensen die echt een probleem hebben en die dolgraag willen groeien en leren. Daar heb ik alle controle over wie, wanneer welk bericht te zien krijg. Ik kan precies zien en meten waar de behoefte van mijn klant ligt, en ik kan persoonlijk advies op maat geven, zonder dat het mij te veel moeite kost. Super waardevol!

Maar ook... als er te veel mensen op mijn mailinglijst staan die eigenlijk niets willen en die alleen maar gratis willen shoppen, wordt mijn mailinglijst minder waardevol. Als ik 3000 mensen op mijn lijst heb staan, en er openen maar 100+ mensen mijn nieuwsbrief, dan is mijn nieuwsbrief niet zo waardevol. Alle mails die ik stuur komen dan automatisch in de spamfolder terecht. Maar als ik 3000 mensen op mijn lijst heb staan en 2900 mensen openen mijn mail, dan is mijn mail super waardevol en komt hij sneller in de inbox terecht.

Het gaat dus niet om de aantallen, echt niet... het gaat om de kwaliteit. Daarom vind ik het zo cool dat mijn collega zo'n nieuwsbrief stuurt en superblij is dat er 100+ mensen zich uitschrijven. Zij snapt dat dit haar alleen nog maar meer succes gaat brengen.

Dus... hoe waardevol is jouw mailinglijst? Hoeveel mensen openen de mail als jij jouw nieuwe online training wil lanceren?

Wil ook jij succesvolle verkopen uit je mailinglijst? Doe dan mee aan de challenge "Maak en verkoop je online training binnen 2 weken" van 4 t/m 7 juli! Ik ben elke ochtend tussen 9:00u en 10:00u live. Ik leer je hoe jij een online training maakt, maar ook hoe je deze kan lanceren en verkopen!

Meld je aan via de link https://lnkd.in/eP89MGr6


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>