Instagram is booming, je kan er marktonderzoek doen, stories delen, je klant wakkerschudden door adviezen en tips de delen, live gaan, videos delen en nog veel meer! Maar je wil natuurlijk uiteindelijk jouw volger ook naar je website loodsen, en daar je volger tot actie aanzetten. Dat is lastig, want je kan alleen via de bio op Instagram links delen. De uitkomst: een zogenaamde 'Linktree' pagina op je website.


Hoe maak je zo'n LinkTree pagina? Dat is echt heel eenvoudig. Je kan ook alvast naar mijn versie kijken, door te klikken op deze link


In de volgende stappen laat ik je zien hoe je te werk gaat:

01
Maak een landingspagina op je website

Die pagina is nergens te vinden op je website, hij staat niet in het menu, niet in de header of footer, hij is alleen te vinden als je de link met je volger deelt. Op die pagina staan zo weinig mogelijk dingen die afleiden. Dus, geen header, geen footer, het is gewoon een lege pagina met wat elementen erop.

02
Plaats je profiel foto en je Instagram link

Bovenaan plaat je jouw profiel foto zoals die ook op Instagram staat. Rond, met de instagram link eronder.

03
Plaats een korte beschrijving van jezelf

Op Instagram heb je niet zoveel ruimte om iets over jezelf te vertellen. Schrijf dus een kort, pakkend stukje. Vertel dan niet je levensverhaal, maar over waarom je dit doet, wat jouw missie is, wat jou onderscheid van anderen, en op welke manier jij je klant wil helpen. Ik. vertel er meer over in het filmpje!

04
Plaats een aantal knoppen onder elkaar

Ik kijk naar mijn aanbod en ik zorg dat er voor iedereen iets interessant in zit:

  • gratis materiaal, zoals mijn e-book, een overzicht van mijn podcasts, mijn webinar, voor de nieuwe volger die mij nog niet kent
  • laagdrempelig materiaal, voor de volger die zich realiseert dat hij meteen aan de slag wil (dus een trainingsdag of een betaalde masterclass)
  • de link naar mijn traject, voor de serieuze volger
  • en natuurlijk de link naar de homepage van mijn website

De knoppen die ik het belangrijkste vind geef ik een apart kleurtje, zodat ze meer opvallen en het oog van mijn volger daar meteen naar toe getrokken wordt.

05
Andere social links

Onderaan plak ik ook de links naar mijn andere social media kanalen.

Nu is het nog zaak om actief te zijn op social media en constant naar je LinkTree pagina te verwijzen! Plaats hem in de bio in Instagram, en knallen maar!

gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>