spreken op jouw event?


Marketing is vaak zo opdringerig, verkoperig en pusherig. Op social media worden mensen eerder gestalkt en opgejaagd dan dat ze echt geholpen worden met hun probleem. Ik spreek graag op jouw event om het publiek te laten zien dat een meer persoonlijke aanpak veel beter werkt.

Spreken op jouw event?


Marketing is vaak zo opdringerigverkoperig en pusherig. Op social media worden mensen eerder gestalkt en opgejaagd dan dat ze echt geholpen worden met hun probleem. Ik spreek graag op jouw event om het publiek te laten zien dat een meer persoonlijke aanpak veel beter werkt.

elke ondernemer zou wat meer een 'rebel'' mogen zijn


Ik werd vroeger altijd de 'dromer' genoemd, de 'introverte'. Mijn broer was de 'doener', de 'extraverte'. Mijn ouders vonden het moeilijk, een zoon die wat meer droomde, die niet zomaar op mensen af stapte en in eerste instantie veel dingen spannend vond. Ik kreeg daarom al snel het gevoel dat ik anders moest zijn, net zoals mijn broer. Introvert en gevoelig zijn werd in die tijd nauwelijks tot niet geaccepteerd. Extravert en vlot zijn was cool, en ik wilde maar wat graag zo zijn.

Toen het me maar niet lukte om te zijn als ieder ander, werd ik een rebel. Het punt was alleen dat het me maar niet lukte om zo te zijn als dat van me verwacht werd. Ik werd een opstandige puber, een puber die overal tegenaan schopte. Wanneer mensen "ja" zeiden, zei ik "nee". "Zwart" werd "wit" en "Links" werd "rechts". Ik werd een echte 'rebel'.

Als ondernemer kwam ik er achter dat dit 'anders' zijn juist cruciaal is. Bizar dat ik dat tot op dat moment als zo negatief ervaren had. Op social media moet je juist een beetje anders zijn. Vanaf het moment dat ik dit anders zijn omarmde en uit loondienst stapte, boekte ik groot succes. In het eerste jaar dat ik Skillz Online oprichtte ging ik van een lege bankrekening naar €100.000 omzet. Ik maakte een leeromgeving, waar ik zowel klanten die toe zijn aan intensieve begeleiding, als de klanten die nu nog kleine stappen willen zetten, kon helpen. Ik werd in slechts één jaar tijd een succesvol ondernemer.

Ik maak marketing persoonlijk en help mijn klanten om 'anders' te durven zijn. Om marketing zodanig in te richten dat een record aantal mensen zich aangetrokken voelen tot jou als persoon. Je klanten en volgers komen voor jou als persoon. Het wekken van vertrouwen en het creëeren van een persoonlijke band staat voorop. Succesvol verkopen doe je niet in een hangmat in Ibiza. Dat doe je door kwaliteit boven omzet te zetten en vanaf het begin af aan een persoonlijke band te ontwikkelen met je klant. Succesvolle marketing begint bij jezelf.

met het klanten connectie kompas help ik ondernemers om sneller en makkelijker hun betalende klant te vinden, dankzij een meer persoonlijkere aanpak


STRUCTUUR

Een meer persoonlijke aanpak betekent ook dat je exact weet wie je wil raken met je boodschap en dat je daar voldoende onderzoek naar doet. Ik help mijn klanten bij het maken van een plan.

STORY TELLING

Met het geven van tips en adviezen op social media, zul je geen betalende klant aantrekken. Ik leer mijn klanten om verhalen te vertellen die de gunfactor verhogen, maar die zelfs de volger die vol in de weerstand zit, raakt.

STIMULEREN

Door je klant een zintuiglijke ervaring te geven, maak hem pas écht enthousiast. Maar beter nog: als je dat écht goed aanpakt, zul je zien dat je omzet kan plannen, in plaats van dat het je overkomt.

STUREN

Zelfs ondernemers die een record aantal volgers hebben, ontdekken dat de meerderheid ondanks alles, toch in slaap gevallen zijn. Een slimme ondernemer geeft advies op maat, omdat hij exact weet wat er speelt in de beleving van zijn klant.

SCHAALBAAR

Hoeveel ondernemers geven wel niet aan dat persoonlijk ondernemen veel tijd kost en dat  ze het altijd 'druk' hebben? Ik leer deze klanten dat ze altijd kunnen blijven doorgroeien, juist met een persoonlijke aanpak die nog beter bij hun klanten past, én die tijd en energie bespaart.

SUCCESS

Succes is tweeledig: je genereert actieve omzet, omzet met je intensieve begeleiding, 1-op-1 of in groepen, maar je genereert ook passieve omzet, omzet voor de volgers die nog niet zover zijn. Ik leer mijn klanten hoe ze beide doelgroepen blij kunnen houden.

waarom is mijn boodschap zo belangrijk?

80% van de hele wereldbevolking heeft dit jaar een sociaal profiel


Lange tijd klaagde iedereen over het feit dat alles online moet. "Offline ondernemen is fijner, en het online ondernemen gaatuiteindelijk vast wel volledig verdwijnen". Alle tekens wijzen er echter op dat dit niet het geval is. 80% van de hele wereldbevolking heeft dit jaar een sociaal profiel op LinkedIn, Facebook, Instagram of YouTube. 90% van de hele wereldbevolking heeft een 'supercomputer' of smartphone op zak. De winkels in de stad stromen leeg. Alle social media kanalen (op Facebook na) zijn in gebruik enorm gestegen in de afgelopen 5 jaar. De hele wereld gaat digitaal.

Met deze digitalisering is het cruciaal dat je als ondernemer anders leert communiceren met je klant. De grootste fout die ik zie, is dat elke ondernemer op social media nog steeds zijn grootste product of dienst probeert te verkopen. Maar daarmee bereik je alleen een handjevol ondernemers die jou en je werkwijze al kennen. De overgrote meerderheid op social media is een volger die een tikkeltje naïef of eigenwijs is. Hij ziet de noodzaak nog niet in om in actie te komen en is niet geïnteresseerd in jouw product of dienst.

Anders communiceren en impact maken betekent dat je jouw klant iets anders laat denken, geloven, ervaren en voelen. Pas wanneer je jouw volger een zintuiglijke ervaring geeft, zul je in staat zijn om hem écht te raken. Hij zal zich gaan realiseren dat zijn probleem toch wel wat groter is dan dat hij had verwacht. Dat het complexer is allemaal, zo complex dat hij toch wel wat meer nodig heeft. Alleen dan zul je hem dieper raken en écht impact maken. Hij zal denken: "wie ben jij, en waar ben je al die tijd geweest", maar ook zal het makkelijker zijn om de juiste keuze te maken.


In een lezing tijdens jouw event:

  • laat ik zien wat er voor nodig is om veel meer volgers te kunnen bereiken, juist door een meer persoonlijke aanpak
  • confronteer ik het publiek met het feit dat 'infotainment', het geven van tips en adviezen niet meer voldoende is
  • laat ik met praktische voorbeelden zien dat 'entertainment', de persoonlijke aanpak, waarbij je je volger diep raakt in zijn emotie, veel beter werkt
  • laat ik zien hoe je je volger iets anders kan laten denken, geloven, voelen en ervaren, waardoor je zelfs de volger met weerstand kan raken
  • hoe je jouw volger op een liefdevolle manier kan confronteren en zelfs shockeren, waardoor ze wakkergeschud worden en sneller in actie komen
  • hoe je kan ontdekken wie jou volger daadwerkelijk is, en met name wat hij nodig heeft, zonder hem te stalken, zodat je hem op een persoonlijke manier kan helpen, een manier waar hij écht iets aan heeft
  • hoe je meer klanten kan helpen in minder tijd, juist vanwege deze persoonlijke aanpak

luister naar mijn podcast


Ik maak wekelijks een podcast waarmee ik mijn volgers inspireer en motiveer, maar waar in ik ze vooral inzichten geef die cruciaal zijn voor elke ondernemer, en die ze nu nog missen.

bekijk mijn interviews


Graag ga ik in gesprek met ambitieuze ondernemers die een krachtige boodschap hebben en die mijn volgers verder kunnen inspireren. Ik streef er naar om elke maand een ondernemer te interviewen (of om zelf geïnterviewd te worden)

Muriel Versluis: Om succesvol te kunnen verkopen, moet je ook je mindset spier trainen

vertel me meer

Paula Brummelkamp: Als schrijfcoach moet ik soms ook 'een heks' zijn

vertel me meer

Youri Meuleman: optimaliseer je (klant)proces in MailBlue en genereer meer omzet en meer klanten

vertel me meer

Veronique Prins: als je nooit spierpijn hebt in je business, zul je ook niet groeien!

vertel me meer

wat zeggen anderen over mij?


Ik geef met regelmaat gast masterclasses bij andere ondernemers. Hieronder vind je een overzicht met hun reacties op mijn verhaal.

>