april 26

nieuwe strijd: zelfscan versus kletskassa, wat kies jij?

0  comments

Laatst ging ik boodschappen doen met Sandra. Ik pak dan altijd zo'n zelfscanner omdat dat wat makkelijker en sneller gaat. Ik geniet altijd van het boodschappen doen, het is gewoon even een fijne onderbreking van de werkdag. Aan de kletskassa kan ik een leuk en gezellig gesprek voeren met de kassajuffrouw. Maar ook staan er altijd mensen in de rij die met duizend dubbeltjes lijken te willen betalen. Dat duurt zo lang, daar heb ik het geduld niet voor. Bij de zelfscan kassa's staan altijd korte rijen. Het gaat sneller en efficiënter. Ik hang mijn scanner in het rek, ik betaal, pak de bon en loop naar buiten. Heerlijk! Wat vind jij prettiger? De zelfscan kassa of de kletskassa?

More...

de markt verandert snel en blijvend

Ik kies altijd voor de zelfscan kassa. Alleen viel het me dit keer op dat er een jong grietje achter de kassa zat. Er stond niemand in haar rij, en ze keek wat verveeld voor zich uit. Bij de zelfscan kassa was het druk, maar alles liep vrij goed door. Dit triggerde me enorm, en ik zei toen al tegen Sandra dat er binnenkort helemaal geen kletskassa's meer zijn. Uit nieuwsgierigheid keek ik even in google om deze markt trend te onderzoeken. Natuurlijk roepen Jumbo en Albert Heijn dat ze de kletskassa aanhouden, maar uit cijfers blijkt dat in Amerika en in Engeland al supermarkten zijn zonder de kletskassa. En we weten ook allemaal dat deze trend uiteindelijk ook overwaait naar ons land.


De denk- en handelswijze van onze klant verandert

De kletskassa vertegenwoordigt de oude manier van zaken doen. We doen het al jaren zo en het voelt zo fijn. Het staat voor de non verbale communicatie waar we zo dol op zijn. Het vertegenwoordigt de mond tot mond reclame waar we zo van afhankelijk waren. Maar in de tussentijd verandert de markt en ook de denk- en handelswijze van onze klant. Steeds meer mensen gaan bij de zelfscan kassa staan. De zelfscan kassa staat voor de technologische ontwikkeling die zo hard gaat. Dat we altijd en overal online zijn en dat we niet meer de deur uit hoeven. Dat gaat sneller en efficiënter. Hoe fijn de kletskassa ook is, onze klanten gaan massaal bij de zelfscan kassa staan. Hoe lang blijf jij het als ondernemer dan uitstellen om je aan te sluiten bij deze groeiende trend?


Het beroep als coach of trainer verandert

In het bovenstaande filmpje vertelt Arjen Lubach dat door de ontwikkelingen in de markt er een record aantal coaches en trainers zijn ontstaan. Alleen het aantal lifestyle coaches zijn gestegen met 960%. Maar ook de intermediair geeft aan dat deze stijging zich waarschijnlijk nog gaat voortzetten. Deze groei heeft een mega impact op de markt. Al deze coaches gaan waarschijnlijk allemaal webinars en workshops geven. Daarmee wordt het voor de serieuze en ervaren coach steeds moeilijker om zijn eigen webinars of masterclasses te vullen. Tegenwoordig is dat een belangrijke inkomstenbron voor elke coach of trainer. Tegelijkertijd wordt er voorspeld dat er de komende twee jaar hierdoor ook weer veel coaches en trainers afvallen. In de tussentijd zal de ervaren coach of trainer alles op alles moeten zetten om te overleven. Hoe ga jij dat doen?


Geen bullet points maar een framework

Twee weken geleden zag ik een video advertentie van Andy Harrington. Hij riep in zijn advertentie dat je niet langer bullet points moet gebruiken, maar een framework. Dat framework laat op een grafische wijze zien hoe de reis van je klant er uit ziet (de customer journey). Dat triggerde me enorm! Bullet points zijn moeilijk te onthouden, maar met een framework, wat naast woorden ook beelden aanbiedt aan je klant, is je verhaal makkelijker te onthouden en dus ook vele malen krachtiger! Je krijgt veel meer interactie met je publiek en bent niet langer een middelbare schoolstudent die zich angstvallig achter een powerpoint presentatie verstopt.


Nieuwe trends waaien over uit Amerika

Nieuwe trends in de markt zijn het eerste zichtbaar in Amerika. Grote namen zoals Tony Robbins, Steven Covey, Jim Rohn en nog veel meer, houden deze trend nauwlettend in de gaten en communiceren daar ook over. De grote namen in Nederland, waaronder Veronique Prins en Eelco de Boer, brengen deze trend naar Nederland. Het is belangrijk om op tijd in te spelen op deze trend, want de manier van zakendoen in Nederland is over een jaar compleet anders dan dat hij nu is. Als je nu als pionier daarop inspeelt, hoor je over een jaar bij de ondernemers die het gered heeft.


Luister meer in mijn podcast

Ik heb een nieuwe podcast opgenomen waarin ik je nog meer vertel over deze marktveranderingen. Ik hou je graag op de hoogte van de nieuwste trends en de do's & don'ts die wél voor je gaan werken. Je kan de podcast beluisteren door te klikken op deze link >>>.


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Deze posts zijn ook interessant:

Doelgroepanalyse en Exclusiviteit: Hoe Coaches de Juiste Klanten Aantrekken [update 19-07-2024]
78. Niet Gezien: Hoe Ik Mijn Angst voor Afwijzing Overwon
Ik heb een angst voor zichtbaarheid…!!
Is Nederland weggever moe? Absolute onzin (en hoe je het dan wel doet)! [update 20240531]

Heb je mijn laatste podcast al beluisterd?

In mijn "de online succesformule" podcast deel ik elke week waardevolle handige weetjes, technische tips en meer.

>