januari 31

12. Ik heb een haat/liefde verhouding met tijd [podcast]

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Ik heb echt een haat/liefde verhouding met tijd. Ik heb er OF te veel van, OF te weinig. Meestal heb ik er te weinig van, omdat mijn hoofd overloopt van de ideeën en ik ze maar wat graag allemaal tegelijkertijd wil uitvoeren. Dat gaat niet, frustrerend!

Laatst had ik een werkweek, een week waarin ik mezelf opsluit en geen klanten begeleid. Dan heb ik eindelijk de tijd om de taken uit te voeren die al zolang op me wachten. Je zou zeggen dat ik blij ben dat het dan eindelijk kan, maar niets is minder waar. Ik zit achter mijn bureau, met het idee in mijn hoofd dat ik gigantisch veel werk ga verzetten, en het valt altijd tegen. Ik ben een echte perfectionist en niet snel tevreden over mijn werk.

Onlangs kreeg ik echter een ingeving toen ik het boek van Gay Hendricks las over "the big leap". Vanaf dat moment maak, beheers en controleer ik tijd. Ik ben er niet langer het slachtoffer van, maar zet het bewust in als een tactiek om mijn bedrijf te laten groeien. Ik realiseerde me opeens dat het echt onzin is om je zo te laten leiden door het gebrek aan tijd. Bovendien leidt het gemiep rondom tijd altijd tot een kwaliteitsverlies omdat je gewoon niet gefocust bent. Het kan ook anders! Ik vertel je er alles over in deze podcast.


Tags

blokkeren, drukte, stess, stress, tijd


Over de auteur

Toen ik ondernemer werd, kwam ik er achter dat het juist goed is om rebels te zijn. De enige manier om succesvol te zijn is immers door op te vallen. Toen ik deze rebelse rol eenmaal omarmde, kwam ik er achter dat ik over gaven en talenten beschikte waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Mijn brein begon te bruisen van de ideeën en alles kwam los. Met dat bruisende brein besloot ik om andere ondernemers te helpen. Veel ondernemers hebben namelijk een prachtige boodschap die de wereld in moet. Ik zie vaak dat deze boodschap er wel is, maar dat te weinig mensen weten dat deze ondernemer er überhaupt is, laat staan dat hij of zij een prachtige boodschap heeft.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>