luister hier naar mijn podcast

54. Ik was niet mezelf op het podium van Andy Harrington [podcast]

Zes gezichten kijken me vragend aan, terwijl ik naar mijn woorden zoek. Ik voel me nerveus, en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Ik heb alle kennis, ik weet precies wat er speelt in mijn vakgebied en toch is het even leeg in mijn hoofd. Ik sta op het podium bij Andy Harrington en ik heb net een oefening gekregen. Ik kreeg 10 minuten om me voor te bereiden en werd daarna meteen in het diepe gegooid. Nu sta ik hier, zoekend naar woorden, constant het stappenplan afgaan in mijn hoofd wat Andy me net gegeven had.


een praatje van 3 minuten

De opdracht was om 4 pijnpunten te noemen (pain), 4 resultaten (gain) en 4 redenen waarom het zo belangrijk is op dit moment. Dit doe ik elke week in de webinars die ik geef. Toch lijk ik te blokkeren om een of andere gekke reden. Drie minuten lang hoor ik mezelf praten, en wanneer ik klaar ben, slaat mijn perfectionisme toe en baal ik er meteen van, want mijn hoofd zegt dat het niet goed genoeg was.


het is eigenlijk zo eenvoudig!

Die avond hoor ik coach en mentor Michelle een prachtig verhaal vertellen over haar relatie die niet zo goed ging. Over een dominante partner die haar onzeker maakte, en hoe ze later alsnog zelf de regie in handen nam. Naast Michelle kwamen ook andere coaches en mentoren aan het woord. Ik pakte mijn telefoon erbij en zag mezelf veel aantekeningen maken. Opeens drong het tot me door: het is eigenlijk zo eenvoudig!


ik ben een echte 'overthinker'

Ik ben echt een "overthinker". Iemand die veel nadenkt. En ja, dat leidde tot een geniale vorm waarmee ik Skillz Online heb groot gebracht. Maar nu is er iets anders nodig. Ik mag het vele nadenken even laten gaan, om weer te voelen en van een afstandje te kijken wat er nodig is. 


marketing gaat over denken, maar ook over voelen

Het is ok om je bedrijf op te richten op basis van je denken. Je maakt plannen, je kijkt hoe je doelgroep er op reageert, je ontdekt wat nodig is en bedenkt een prachtige waardevolle training. Zo heb ik Skillz Online ook groot gemaakt. Maar op een gegeven moment is er iets anders nodig. Om nog meer mensen te kunnen helpen is het nodig dat je stopt met teachen. Dat je jouw brein uit zet en dat jouw verhaal van binnenuit komt. Marketing mag echt open, persoonlijk, kwetsbaar en transparant zijn. Daar bereik je veel meer mensen mee. 


een handje vol klanten, of veel meer klanten?

Wanneer je communiceert op basis van je denken, wordt het al snel infotainment, tips en adviezen die je deelt. Daar bereik je slechts een handjevol mensen mee, de mensen die jouw al kennen en al een keuze hebben gemaakt. Wanneer je communiceert en jij jezelf durft te laten zien, open, persoonlijk, kwetsbaar en transparant, dan communiceer je op basis van entertainment. Je berichten zij allereerst leuk om te lezen, maar raken je volger ook dieper, in zijn emotie. Daar bereik je veel meer klanten mee.


Kun je wel wat hulp gebruiken?

In deze podcast vertel ik er meer over! Ben jij benieuwd hoe deze techniek werkt en hoe je hem kan inzetten om nog meer impact te maken op social media? Hoe je op een natuurlijke wijze een verhaal kan vertellen dat ontzettend veel mensen aantrekt op social media? Merk je dat dat nog moeilijk gaat en kun je wel wat hulp gebruiken? 


Kijk dan naar mijn webinar, "van Volger naar Klant in 3 stappen". Daar vertel ik er mee over! Ik kijk er naar uit je daar te zien.

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>