luister hier naar mijn podcast

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

57. Luister jij naar jouw klant? [podcast]

Ik zie veel ondernemers die al jaren vertrouwen op de manier waarop ze het altijd al gedaan hebben.

Als ondernemers vertrouwen we vaak op dezelfde methoden en werkwijzen die in het verleden succesvol waren. Echter, tot onze schrik merken we opeens dat onze omzet daalt en het aantal betalende klanten afneemt. Hoe kan dat?

De Veranderende Markt en Evoluerende Klantbehoeften

De markt verandert razendsnel, vooral in de digitale wereld. Tegelijkertijd verandert ook de denk- en handelswijze van onze klanten bijna dagelijks. Wat vorig jaar nog werkte, kan in 2023 al verouderd zijn. Er is altijd een kloof tussen jou en je klant die je moet zien te dichten.

De Kracht van de 20-60-20 Regel in Klantrelaties

De 20-60-20 Regel, die ik van mijn businesscoach heb geleerd, heeft mij enorm geholpen om mijn klantrelaties te optimaliseren. Laten we eens kijken naar de drie categorieën klanten en hoe ik met elke groep omga:


20% van alle klanten leert trager dan dat je zou willen

Elke ondernemer kent klanten die langzamer leren en kampen met persoonlijke issues, zoals angst voor zichtbaarheid, faalangst en perfectionisme. Hoewel dit normaal is, moeten deze klanten zich wel realiseren dat groeien pijn doet. Ik luister naar deze klanten en soms ben ik streng om hen te motiveren. Ook zet ik extra Master Mind-sessies in om hen te ondersteunen.

60% van alle klanten volgt het gemiddelde tempo

De meerderheid van mijn klanten volgt het gemiddelde tempo. Ze doen altijd hun huiswerk en zijn grotendeels op de goede weg, maar ze hebben nog steeds moeite op bepaalde gebieden. Ik leer hen communiceren op een andere manier, wat tijd vergt. Om hen verder te helpen, voeg ik een exclusieve social media review toe waarin ik hen ondersteun bij het schrijven van pakkende berichten op een entertainende manier in plaats van enkel informatief.

20% van alle klanten is eerder klaar dan dat je verwacht

Deze klanten zijn zo enthousiast dat ze sneller dan verwacht vooruitgang boeken. Ze zetten zich enorm in en voltooien hun traject op tijd. Voor deze klanten bekijk ik wat het ideale vervolgaanbod is. Sommigen zijn al klaar voor geavanceerde onderwerpen zoals funnels en het genereren van omzet via mailinglijsten, terwijl anderen zich eerst willen verdiepen in het vertellen van verhalen.


Daarnaast heb ik volgers die nog geen klant zijn maar mij wel volgen op social media. Soms vragen zij om een losse sessie, maar ik kan geen kwaliteit garanderen in een losse sessie. Ik luister wel naar deze volgers en haal waardevolle inzichten uit hun input. Hun interesses variëren, van het maken van online trainingen zonder actief social media beleid of mailinglijst, tot het organiseren van webinars waarbij ze moeite hebben om deelnemers te krijgen.


Hoe dan ook, ik luister altijd naar mijn volgers en klanten en heb met succes mijn traject 'Van Volger naar Klant' geoptimaliseerd. Ik neem niet alle input klakkeloos over, maar ik kijk eerlijk naar mezelf, mijn coachingkwaliteiten en de inhoud van mijn traject, zodat ik het steeds beter kan maken. Ik ben trots op mijn succes!

gratis live training

SUCCESVOL ZICHTBAAR OP SOCIAL MEDIA

Ik merk dat social media voor veel ondernemers minder leuk wordt. 


Het kan echt frustrerend zijn als jij zo je best doet om zichtbaar te zijn op social media, en je uiteindelijk ontdekt dat het steeds dezelfde mensen zijn die je post liken en er verder vrij weinig gebeurt.


Ben je daar echt helemaal klaar mee en wil je ontdekken wat je moet doen om succesvol zichtbaar te zijn?

Ik laat je in mijn webinar, "succesvol zichtbaar op social media" zien wat je moet doen om social media weer leuk te maken en hoe je ervoor zorgt dat je post elke week door nieuwe volgers gezien en gretig gelezen wordt, zodat jij er betalende klanten uit kan halen.

>