luister hier naar mijn podcast

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

tags:

23. Inzicht in deze 6 klant fasen wordt cruciaal voor elke ondernemer [podcast]

Toen ik  laatst weer bij mij coach Veronique was, realiseerde ik me weer hoe blij ik ben dat ik het wiel niet opnieuw hoef uit te vinden. Grote namen in het vak, zoals Veronique, maar ook Eelco de Boer en anderen, zijn gewoon eerder op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de markt dan dat wij dat zijn. Hoe gaaf is het om een pionier te zijn, een van de eerste coaches en trainers in Nederland die gebruik maken van deze nieuwe inzichten? Een van die inzichten is dat het nog belangrijker is om op de hoogte te zijn van de 6 klant fasen waar je klant in verkeert voordat hij klant wordt.


01
wakker schudden

Jouw klant denkt dat hij een klein en eenvoudig probleem heeft wat hij makkelijk zelf kan oplossen. Met een ijzersterk signaal schud je hem wakker en laat je zien dat het toch wel complexer is dan dat hij dacht.

02
story telling

Je gaat verhalen vertellen, niet jouw eigen levensverhaal, maar een verhaal wat hem een inzicht geeft wat nog ontbrak. Dat kan over jou gaan of over jouw klant, maar heeft ook weer een wakker schud gehalte.

03
vertrouwen

Je klant is wakker geschud en zit op het puntje van zijn stoel maar is nog steeds niet toe aan een groot traject. Bied hem gratis of laagdrempelig materiaal aan wat hem én nog verder wakker schud, maar wat ook zeker zijn vertrouwen wekt.

04
overwegen

Verdiep je in het niveau van je klant en bied hem het juiste product aan. Dat houdt in dat je een shoppende klant gratis of laagdrempelig materiaal aanbiedt, maar de meer serieuze klant een laagdrempelig of schaalbaar product. Maar vooral datgene wat goed bij hem past!

05
kopen

Ook na het kopen blijft je klant belangrijk. Denk aan persoonlijk en intensief contact, maar bied je klant ook iets aan naast je intensieve begeleiding wat hij in zijn eigen tijd en tempo kan volgen. 

06
ambassadeur

Ook na afronding van het traject wat je klant volgt, blijft hij belangrijk. Zorg dat hij enthousiast is en blijft. Onder andere zijn testimonial is van groot belang.

De eerste twee fasen vinden met name op social media plaats. Maar social media zijn losse flodders, je weet van te voren nooit OF je volger je bericht ziet en WANNEER. De laatste 4 fasen vinden plaats via je mailinglijst. Daar heb je wél controle op. Jij bepaalt welk bericht wanneer gezien wordt. Bovendien lever je advies op maat.

gratis live training

SUCCESVOL ZICHTBAAR OP SOCIAL MEDIA

Ik merk dat social media voor veel ondernemers minder leuk wordt. 


Het kan echt frustrerend zijn als jij zo je best doet om zichtbaar te zijn op social media, en je uiteindelijk ontdekt dat het steeds dezelfde mensen zijn die je post liken en er verder vrij weinig gebeurt.


Ben je daar echt helemaal klaar mee en wil je ontdekken wat je moet doen om succesvol zichtbaar te zijn?

Ik laat je in mijn webinar, "succesvol zichtbaar op social media" zien wat je moet doen om social media weer leuk te maken en hoe je ervoor zorgt dat je post elke week door nieuwe volgers gezien en gretig gelezen wordt, zodat jij er betalende klanten uit kan halen.

>