april 10

23. Inzicht in deze 6 klant fasen wordt cruciaal voor elke ondernemer

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Toen ik  laatst weer bij mij coach Veronique was, realiseerde ik me weer hoe blij ik ben dat ik het wiel niet opnieuw hoef uit te vinden. Grote namen in het vak, zoals Veronique, maar ook Eelco de Boer en anderen, zijn gewoon eerder op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de markt dan dat wij dat zijn. Hoe gaaf is het om een pionier te zijn, een van de eerste coaches en trainers in Nederland die gebruik maken van deze nieuwe inzichten? Een van die inzichten is dat het nog belangrijker is om op de hoogte te zijn van de 6 klant fasen waar je klant in verkeert voordat hij klant wordt.


01
wakker schudden

Jouw klant denkt dat hij een klein en eenvoudig probleem heeft wat hij makkelijk zelf kan oplossen. Met een ijzersterk signaal schud je hem wakker en laat je zien dat het toch wel complexer is dan dat hij dacht.

02
story telling

Je gaat verhalen vertellen, niet jouw eigen levensverhaal, maar een verhaal wat hem een inzicht geeft wat nog ontbrak. Dat kan over jou gaan of over jouw klant, maar heeft ook weer een wakker schud gehalte.

03
vertrouwen

Je klant is wakker geschud en zit op het puntje van zijn stoel maar is nog steeds niet toe aan een groot traject. Bied hem gratis of laagdrempelig materiaal aan wat hem én nog verder wakker schud, maar wat ook zeker zijn vertrouwen wekt.

04
overwegen

Verdiep je in het niveau van je klant en bied hem het juiste product aan. Dat houdt in dat je een shoppende klant gratis of laagdrempelig materiaal aanbiedt, maar de meer serieuze klant een laagdrempelig of schaalbaar product. Maar vooral datgene wat goed bij hem past!

05
kopen

Ook na het kopen blijft je klant belangrijk. Denk aan persoonlijk en intensief contact, maar bied je klant ook iets aan naast je intensieve begeleiding wat hij in zijn eigen tijd en tempo kan volgen. 

06
ambassadeur

Ook na afronding van het traject wat je klant volgt, blijft hij belangrijk. Zorg dat hij enthousiast is en blijft. Onder andere zijn testimonial is van groot belang.

De eerste twee fasen vinden met name op social media plaats. Maar social media zijn losse flodders, je weet van te voren nooit OF je volger je bericht ziet en WANNEER. De laatste 4 fasen vinden plaats via je mailinglijst. Daar heb je wél controle op. Jij bepaalt welk bericht wanneer gezien wordt. Bovendien lever je advies op maat.


Tags


Over de auteur

In het hoofd van Roel bruist het altijd wel van de nieuwe ideeën. Terwijl hij met jou in gesprek is, springen de ideeën en de mogelijkheden voor jou om nog sneller te groeien als paddestoelen uit de grond. Roel deelt elke week een van die paddestoelen in zijn blogs die je kan lezen op deze website.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>