luister hier naar mijn podcast

16. Help, ik ben enorm gefrustreerd want mijn concurrenten jatten mijn werk! [podcast]

Er zit copyright op alles wat ik maak. Maar dat weerhoudt mijn concurrent er niet van om niet mijn werk te jatten! Ik heb dit meerdere malen meegemaakt. Ik organiseerde in het verleden bij voorbeeld een HSP Café, een netwerk bijeenkomst voor hooggevoeligen waar ik waardevolle informatie deelde. Niet veel later, zag ik een klant die bij mijn sessies aanwezig was, precies hetzelfde doen met hetzelfde format en dezelfde teksten. Gejat!

Heel eerlijk? De eerste woorden die door mijn hoofd gingen, waren geen positieve woorden. Het waren de woorden die Bart van der Belt ooit sprak tijdens een lezing die ik van hem bijwoonde, die mij deden realiseren dat het niet uitmaakt. Hij gaf aan dat niemand het exact zo kan doen als hoe ik het doe. Toen ik daar meer over nadacht, wist ik dat hij gelijk had. 

Tegenwoordig laat ik het los en maak ik me er niet mee zo druk om als ik iemand mijn materiaal zie jatten. Natuurlijk heb ik inmiddels mijn AVG documenten geschreven (mijn algemene voorwaarden, Privacyverklaring en de disclaimer), maar toch zie ik het regelmatig. Wanneer mijn concurrenten mijn werk jatten, zit daar in de meeste gevallen geen plan achter. Achter alles wat ik doe zit een plan waar ik goed over heb nagedacht. Zonder dat plan zijn het alleen woorden die je kopieert. Woorden zonder kwaliteit. Zonder het plan en de kwaliteit zal het degene die het kopieert nooit opleveren, wat het mij oplevert.

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>