luister hier naar mijn podcast

21. Deze 10 funnels zijn belangrijk en onmisbaar voor jouw bedrijf [podcast]

Elke ondernemer heeft funnels nodig. Zeker omdat het belangrijk is om te beseffen dat je klant 7 tot 10 contactmomenten met jou nodig heeft voordat hij in actie komt. Via social media zou je al 1 tot 3 contactmomenten kunnen bewerkstelligen. Maar op social media schiet je met losse flodders, je hebt er geen invloed op wanneer jouw volger jouw bericht ziet. Met MailBlue funnels heb je daar veel meer invloed op en kun je heel gericht, persoonlijk en kwalitatief je klant benaderen. In deze podcast vertel ik welke 10 funnels belangrijk zijn om je bedrijf te laten groeien.

01
download funnel

Je zorgt ervoor dat jij je volger wakker schud met waardevolle posts die hem écht raken. Na een aantal keer, zal hij nieuwsgierig zijn en op het puntje van zijn stoel zitten. Juist op dat moment ziet hij iets gaafs, hij kan in actie komen door iets te downloaden in ruil voor zijn naam en e-mailadres. Jij zet dus je volger aan het werk als hij er zélf op vraagt. Dan wordt de download funnel getriggerd.

02
acquisitie funnel

Zodra je jouw klant geraakt hebt, met een download, een blog, een podcast, een webinar of masterclass, bied je je volger aan om nog even verder te sparren in een gratis adviesgesprek. Voordat je dat adviesgesprek boekt, laat je je volger een vragenlijst invullen en een datum prikken in je online agenda. Al deze informatie wordt opgeslagen in de kennisbank in MailBlue.

03
online test funnel

Met de online test die op je website staat bied je advies op maat aan, zonder dat jij er zelf tussen zit. Je laat zien wat de eerste stap is die jouw volger nodig heeft om zijn droomresultaat te bereiken. Wat jouw volger dénkt dat hij nodig heeft is immers niet wat hij daadwerkelijk nodig heeft. Het eindresultaat van de online test slaan we op in MailBlue en gebruiken we om je klant verder te sturen met de opvolgmails. 

04
masterclass funnel

Als je gaat voor je droomomzet, dan zul je elke maand een workshop, webinar of masterclass moeten geven. Zodra je klant zich opgeeft, komt hij in de masterclass funnel terecht. Hierin stuur je hem niet alleen een bevestiging met wat hij moet doen, maar ook enkele teasers, of voorbereidend huiswerk. Denk ook aan mails na dat de masterclass is afgelopen. 

05
site tracking funnel

Dit is echt met stip een van funnels die voor mij het meest belangrijk is en waarmee mijn klanten direct omzet genereren. Op verschillende manieren komt je volger op je mailinglijst terecht. Met de site tracking funnel zie je of je volger een mail opent, of hij op een link klikt of dat hij op je website rondneust. Omdat je nu precies weet waar hij naar kijkt, weet je ook of hij een serieuze klant is. Je kan hem gericht opbellen en een waardevolle relatie opbouwen omdat je beter weet wat zijn probleem is en wat hij nodig heeft.

06
know like trust funnel

In de know like trust funnel laat ik zien wie ik ben en hoe ik werk. Maar belangrijker nog wil ik hem introduceren met mijn werkwijze en welke stappen hij nodig heeft of zelfs overslaat en die cruciaal zijn om zijn droomresultaat te bereiken. Ik eindig meestal met 3 vragen die ik via een online test aan hem stel. Die geven mij aan waar hij staat zodat ik precies weet welke producten ik hem WEL of NIET moet gaan aanbieden. 

07
hersegmentatie funnel

In de hersegmentatie funnel bied ik verschillende producten na elkaar aan. Dat doe ik aan de hand van de uitslag van de online test of de vragen die ik hem in de know like trust funnel heb gesteld. Als hij bijv. nog moeite heeft met aandacht trekken, ga ik hem geen product aanbieden waarin hij leert om webinars te geven (aandacht vasthouden of opschalen).

08
upsell funnel

In de hersegmentatie funnel neem ik dus 3, 4 of 5 upsell funnels op die na elkaar worden gestart. Eventueel hang ik er condities aan wanneer deze funnel wel of niet moet worden aangeboden. In de funnel begin ik altijd met een wakker schud moment. Vervolgens laat ik een klant aan het woord die vertelt dat het echt werkt, in de derde mail doe ik het aanbod en in de vierde mail loopt de actie af (waarmee hij bijvoorbeeld korting kan krijgen) en herinner ik hem daar aan.

09
product funnel

Het is belangrijk dat jij jouw klant op de juiste manier begeleid na aankoop. In de product funnel begeleid ik mijn klant door het proces heen. Ik bevestig zijn aankoop en laat hem bijvoorbeeld per mail weten dat we deze week aan module 1, 2, 3 enz. beginnen. Aan het einde bied ik hem een gratis coaching call aan en vraag ik hem om een testimonial achter te laten.

10
engagement funnels

Deze funnel is echt mega belangrijk. Je mailinglijst is alleen waardevol als je lijst ook echt actief is. Als je een mail stuurt naar 3000 volgers en slechts 100 openen de mail, dan verstuur je immers geen waardevolle mail en komt je mail in de spam folder terecht. Stuur je een mail naar 3000 volgers en 2900 openen de mail, dan heb je een waardevolle mail en komt de mail in de inbox terecht! Ook wil je meten wie er regelmatig op je website kijken, of je nieuwsbrief echt lezen, zodat je het onderscheid kan maken tussen een actieve en serieuze volger, versus de slapende shoppende volger.

Funnels zijn dus belangrijk en onmisbaar! Ze zorgen ervoor dat je alles wat je nu doet in slechts 50% van je tijd kan doen!

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>