luister hier naar mijn podcast

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

51. Ontdek de Kracht van een Eigen Unieke Methode voor Jouw Bedrijf [podcast]

Ontdek de Kracht van een Eigen Unieke Methode in je Bedrijf

Ik loop met mijn zoon en dochter een echt doolhof in, zoeen waarbij de paden zijn afgeschermd met hoge groene hagen. Veel paden lopen dood, anderen vormen kronkelend een weg naar het midden, waar een grote houten toren staat. We doen een wedstrijdje wie het eerste bij de toren is. Maar ik heb geen idee waar ik heen moet! Ik raak gefrustreerd, omdat elk pad wat ik volg gewoon doodloopt.


Jouw Website en Product Aanbod: Een Doolhof voor de Klant

Dan opeens kom ik zo'n jochie tegen van een jaar of 10. Hij kijkt me aan. "Kun je de weg niet vinden?", roept hij lachend. "Ik loop hier al voor de 10e keer doorheen. Het is echt heel simpel!". Vervolgens verklapt hij me hoe ik moet lopen, zodat ik kan winnen.

Een Routekaart voor Succes: Jouw Eigen Unieke Methode

Jouw website en jouw product aanbod is ook zo'n doolhof. En heel eerlijk? Jouw klant heeft ook geen idee waar hij naar toe moet. Dat komt ook omdat jouw klant, net zoals ik in het doolhof, op de verkeerde manier denkt. Jouw klant denkt dat hij een klein probleem heeft omdat hij alleen maar op korte termijn denkt. Hij heeft bijvoorbeeld hoofdpijn en zoekt daar een pilletje voor. Maar jij denkt op lange termijn en kan met alles wat je weet en met je expert status het overzicht behouden.


De Voordelen van een Eigen Unieke Methode

Kijk eens anders naar deze situatie. Jouw klant heeft een probleem en wil daar zo snel mogelijk een oplossing voor, vandaag nog. Wat jouw klant niet doorheeft, is dat zijn probleem al veel langer speelt dan vandaag. Zijn hoofdpijn is namelijk niet vandaag ontstaan, het keert elke dag, elke week opnieuw terug. Het pad wat hij volgt is een kort pad wat elke keer weer terugkeert bij hetzelfde punt. Hij loopt in rondjes door zijn doolhof heen.


Bouw je Bedrijf op met een Eigen Unieke Methode

Jij staat al op de toren, midden in het doolhof en ziet precies welke route jouw klant moet nemen. Hoe gaaf is het dan dat je jouw klant een routekaart kan geven? Een kaart waar precies op staat welke stappen hij moet nemen, overzichtelijk en in Jip en Janneke taal? Dat hij verzekerd is van succes, als hij die stappen maar zet, in de juiste volgorde?


Een Duurzaam en Schaalbaar Bedrijf met een Eigen Unieke Methode

Dit is het voordeel van een eigen unieke methode. Het beschrijft, heel eenvoudig in Jip en Janneke taal, welke stappen genomen moeten worden. Maar het beschrijft ook wat er gebeurt als je de verkeerde stappen in de verkeerde volgorde volgt. Denk aan ondernemers die een online training maken zonder dat ze actief zijn op social media. Aan ondernemers die meer verkopen uit hun mailinglijst willen halen, terwijl er maar 11 mensen op hun lijst staan. Dat ze een workshop willen vullen, terwijl ze nauwelijks tot niet actief zijn op social media.


Bouw je Expertise en Verhoog je Impact met een Eigen Unieke Methode

Een eigen unieke methode is de routekaart door jouw bedrijf. Daarmee laat je zien dat je echt goed hebt nagedacht over je bedrijf en help jij je klant. Zo help ik mijn klanten om eerst een plan te maken, voordat ze nog actief zijn op social media (anders doen ze daar maar wat en dat helpt sowieso niet). Zo leer ik ze dat social media altijd de eerste stap is (of nou ja, de tweede, na het maken van een plan), en dat dit nog komt voordat ze een website bouwen. Dat ze alleen met een actief social media beleid hun mailinglijst kunnen vullen (en meer).


Toekomstperspectief: Een Eigen Unieke Methode voor Langdurig Succes

Maar het werkt ook voor jou heel goed. Waar sta je over 10 jaar? Doe je dan nog steeds alles zelf? Grote kans dat jouw bedrijf nu hoofdzakelijk in jouw hoofd bestaat en dat als jij er niet meer bent, het hele bedrijf instort. Wat nu als je een eigen unieke methode hebt die ook meteen alles wat je weet herbergt? Dat je die methode kan verkopen aan coaches en trainers die maar wat graag gebruik maken van jouw bewezen kennis? Of dat je coaches en trainers opleidt om op jouw manier jouw klanten te begeleiden zodat je zelf niets meer hoeft te doen? Of dat je op latere leeftijd jouw bedrijf, inclusief je methode verkoopt, of dat je gewoon aandeelhouder wordt en gaat rentenieren?


Ontdek de Kracht van een Eigen Unieke Methode voor Jouw Bedrijf

Een eigen unieke methode is een win-win situatie, voor jou en je klant. Ben je benieuwd hoe je zelf zo'n methode kan maken en hoe die voor je kan werken? Kijk vooral eens naar mijn webinar, "Van Volger naar Klant in 3 Stappen", of boek een gratis groeigesprek.

gratis live training

SUCCESVOL ZICHTBAAR OP SOCIAL MEDIA

Ik merk dat social media voor veel ondernemers minder leuk wordt. 


Het kan echt frustrerend zijn als jij zo je best doet om zichtbaar te zijn op social media, en je uiteindelijk ontdekt dat het steeds dezelfde mensen zijn die je post liken en er verder vrij weinig gebeurt.


Ben je daar echt helemaal klaar mee en wil je ontdekken wat je moet doen om succesvol zichtbaar te zijn?

Ik laat je in mijn webinar, "succesvol zichtbaar op social media" zien wat je moet doen om social media weer leuk te maken en hoe je ervoor zorgt dat je post elke week door nieuwe volgers gezien en gretig gelezen wordt, zodat jij er betalende klanten uit kan halen.

>