luister hier naar mijn podcast

14. Doorzettingsvermogen: een échte ondernemer beklimt de 14 peaks [podcast]

Veronique Prins gaat nooit live op facebook in het weekend. Maar dit weekend dus wel, en ze was enorm enthousiast over de documentaire "14 peaks" op Netflix. Deze documentaire gaat over Nims, een Nepalese bergbeklimmer die zijn droom realiseert: het beklimmen van de 14 hoogste bergtoppen, hoger dan 8km. Hij liet zich door niets en niemand tegenhouden, liet zien dat hij over een enorm doorzettingsvermogen beschikt en ging de uitdaging aan. Hij liet daarmee zien dat hij een echte leider is, en dat opgeven niet in zijn vocabulaire staat.

Wanneer ik terugkijk naar de laatste 5 jaar uit mijn carrière, herken ik veel dingen in het verhaal van Nims. Opgeven is makkelijk, denken dat het allemaal te moeilijk is, en dan maar opgeven is te makkelijk. De voornaamste reden dat ik het wel gered heb met mijn bedrijs is omdat ik wel beschik over een doorzettingsvermogen. Mijn bedrijf is géén hobby, ook al waren er mensen die in het begin dachten dat het bij een hobby zou blijven. Als je een droom hebt, dan geef je niet op. Dan omring je je met de juiste mensen die je helpen om je droom te bereiken. Dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb goed gekeken wat ik wil, mijn doelen gesteld, en vervolgens gekeken wie me kan helpen met de dingen die ik minder leuk vind, zodat ik me kan blijven richten op de dingen waar ik goed in ben én die ik leuk vind. Dat is waar succes om draait.

Het leven van een ondernemer lijkt in vele opzichte op dat van Nims. Slechts 10% van alle ondernemers redt het en wordt echt succesvol. Waarom? Omdat ze over te weinig doorzettingsvermogen beschikken en omdat omgaan met weerstand echt een dingetje is. Voor veel ondernemers blijkt zijn eigen bedrijf uiteindelijk toch een hobby te zijn. Hoe is dat voor jou? Ik vertel er alles over in deze podcast!

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>