luister hier naar mijn podcast

29. Een bewezen techniek: haal meer omzet uit je lijst met telefonisch verkopen [podcast]

Veronique, mijn business coach, zegt altijd dat als de omzet tegenvalt, je gewoon de telefoon moet pakken en dat je je klanten moet bellen. Het is altijd zinvol om je klanten te bellen, maar wanneer je al een lijst hebt, die elke maand gevuld wordt met 100 tot 150 nieuwe volgers, zet het ook echt zoden aan de dijk. In deze podcast vertel ik je hoe je door te bellen meer omzet uit je lijst haalt!


koude leads bellen voor marktonderzoek

De meeste ondernemers die ik spreek hebben soms wel een enorme lijst, maar slechts een klein deel daarvan is ook echt actief. Ik spreek regelmatig ondernemers die echt 2500 volgers of meer hebben, maar die daar verder niet veel mee doen. Ze geven aan dat ze graag hun klanten willen bellen, maar realiseren zich niet dat die volgers inmiddels vergeten zijn wie je bent. Het zijn koude leads. Het bellen van koude leads is zeker interessant, maar je loopt wel het risico dat ze niet geïnteresseerd zijn, omdat ze na het kijken van je masterclass nog steeds redelijk koud zijn en nog onvoldoende weten of wie jij bent en hoe je werkt. Wel is het interessant om deze leads te bellen om marktonderzoek te doen. Om er op deze manier achter te komen wat er écht speelt, om zo de kloof tussen jou en je klant te dichten.


warme leads bellen voor meer omzet

Ik ben er een voorstander van om eerst meer te weten te komen over je klant. Stel het lukt je om elke maand 100 tot 150 leads te verzamelen. Dan weet je in feite nog steeds niet wie je klant is en wat hem bezig houdt. Hoe waardevol wordt jouw gesprek als je weet dat je klant de afgelopen 6 maanden al je blogs heeft gelezen? Dat hij een persoonlijkheidstest of assessment heeft gedaan op je website en dat je daar de uitslag van weet? Dat je weet dat hij je e-book heeft gedownload en aanwezig was in je masterclass? Ja, dan heb je meteen een concreet en diepgaand gesprek met iemand van wie je zeker weet dat hij serieuze interesse heeft. Zou het bellen dan niet veel leuker en veel waardevoller zijn?


LeadScoring en MailBlue CRM

Als je naast het bellen ook Lead Scoring en het MailBlue CRM toepast, gaat de kwaliteit van je telefoongesprekken pas echt omhoog, en zul je zien dat je alleen nog maar volgers belt, die ook graag gebeld willen worden. Er zijn genoeg tactieken die je kan hanteren voor een hoge omzet, maar pas ze wel in de juiste volgorde op het juiste moment toe.

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

>