februari 1

13. Hoe krijg je jouw klant gegarandeerd in de actie modus? [podcast]

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

De klant die jou via social media bereikt is een hele andere klant dan die jou via mond tot mond reclame leert kennen. De klant die online naar je toekomt is vaak op zoek naar een oplossing voor een klein probleem. Hij zit absoluut niet in de actiemodus en is zeker niet van plan om iets te kopen. Hij beseft vaak niet eens dat waar hij om vraagt niet is wat hij nodig heeft.

De metafoor van Annek Tol, die ze beschrijft in haar boek "hoogsensitiviteit professioneel gezien", laat goed zien dat je moet doorvragen, dat je dieper moet graven als ondernemer om uit te komen bij dat punt in het verhaal van je klant wat écht waardevol is. Wat je klant vraagt is niet altijd wat hij nodig heeft. Als jij dat als ondernemer door krijgt, heb je goud in handen, alleen dan zul je hem sneller in de actiemodus kijgen. Ik vertel er alles over in deze podcast!


Tags

(her)activeren, actiemodus, liefdevol confonteren en shockeren


Over de auteur

In het hoofd van Roel bruist het altijd wel van de nieuwe ideeën. Terwijl hij met jou in gesprek is, springen de ideeën en de mogelijkheden voor jou om nog sneller te groeien als paddestoelen uit de grond. Roel deelt elke week een van die paddestoelen in zijn blogs die je kan lezen op deze website.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>