maart 6

17. Mijn klant is géén koning! [podcast]

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Ik wil graag iedereen blij maken en dat niemand klaagt of boos wordt. Maar bouw ik geen succesvol bedrijf mee. Mijn klant is géén koning! Het heeft echt wel even geduurd voordat ik deze les echt geleerd had!

Ik bied graag garantie op een kwalitatief resultaat

De begeleiding die ik in mijn traject "Vlot Online Verkopen & Verdienen" is van hoge kwaliteit. Graag wil ik elke klant waarmee ik werk kunnen garanderen dat ze met een minimale kwaliteit het traject kunnen afronden. Deze garantie kan ik echter niet geven als ik geen eisen stel aan mijn eigen klant. Dat houdt in, dat als een klant met mij wil gaan werken, en dus voor de kwalitatieve, intensieve begeleidingsvorm kiest, ik op zijn minst verwacht dat hij of zij 4 uur per week vrijmaakt om huiswerk te doen, de instructiefilmpjes bekijkt, brainstorm sessies houdt, actief vragen stelt en altijd aanwezig is tijdens de sessies. Zonder deze inzet gaat het niet lukken! Mijn klant is dus geen koning.

Kwaliteit is ook afhankelijk van de instelling van mijn klant

Toch merk ik wel eens dat het fout gaat. Mijn klant klaagt dat het beloofde resultaat uitblijft, maar als ik ga kijken naar zijn of haar inzet, blijkt dat de klant geen vragen stelt, bij een sessie afwezig was, tijdens een andere sessie een dubbele afspraak had, geen filmpjes heeft teruggekeken (ook niet de opname die ik altijd achteraf verstuur), en ook geen vragen heeft gesteld.

Soms biedt een minder intensief traject te uitkomst

Deze klant is geen koning, ik confronteer hem of haar er dan ook mee dat alleen met de combinatie van mijn kennis en kunde, en de inzet en ambitie van mijn klant, succes behaald kan worden. Wat ik dan doe? Ik bied de klant of een minder intensief traject aan (vaak online, wat hij of zij in eigen tijd en eigen tempo kan doen), maar het kan ook zijn dat ik uiteindelijk onze samenwerking stopzet.

Ik verwacht dus ook iets van mijn klant

In de praktijk komt dat niet vaak voor, maar ik moet soms ook streng zijn. Ik sta voor kwaliteit, en ik denk altijd graag mee hoe we dat samen kunnen bereiken. Mijn klant mag iets van mij verwachten, maar in ruil verwacht ik ook iets van mijn klant.

Ben je benieuwd hoe ik dat doe en wat ik mijn klant aanbied? Neem eens een kijkje in mijn agenda en reserveer je plek voor een van mijn events.


Tags

ideale klant, koning


Over de auteur

In het hoofd van Roel bruist het altijd wel van de nieuwe ideeën. Terwijl hij met jou in gesprek is, springen de ideeën en de mogelijkheden voor jou om nog sneller te groeien als paddestoelen uit de grond. Roel deelt elke week een van die paddestoelen in zijn blogs die je kan lezen op deze website.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>