mei 25

27. 5 redenen waarom jij stopt met groeien in jouw bedrijf

Volg ons op ons

Spotify Kanaal

Alles om me heen verandert zo snel, dat ik er onrustig van word. Ik schrijf op een andere manier, ik praat op een andere manier, ik zie nieuw materiaal onder mijn neus ontstaan wat nog niet in mijn trainingen zit, enz. Doordat het veel is allemaal, ervaar ik even een 'groeistop'. Ik zie dat veel ondernemers daar mee kampen op dit moment. Dat je even niet meer weet wat de meest logische vervolgstap is. Dit is misschien wel de meest waardevolle podcast ooit, want ik deel 5 redenen met je waarom jij op dit moment niet groeit met jouw bedrijf.

01
Je bent te bang om te investeren in kennis

In jouw brein zit slechts een klein stukje kennis. De wereld bevat echter nog zoveel meer kennis! Kennis, die jij nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Met alleen de kennis in jouw hoofd, zul je niet een bedrijf neer kunnen zetten die een ton of meer aan omzet draait.

02
Je blijf alles zelf doen, ook de dingen die je niet leuk vindt

Ook hier weer, het kip en ei verhaal. Ik kan pas investeren als ik het geld heb. Onzin! Wat als je nu 8 tot 20 uur per week vrij kan maken, doordat iemand anders dingen overneemt waar jij geen energie van krijgt? Wat nu als jij die tijd kan besteden aan spreken, podcast geven, netwerken, praten met jouw klant, dingen die meteen omzet op kunnen leveren? Welke impact heeft dat op jouw bedrijf?

03
Je vindt te veel dingen leuk en blijft ze allemaal zelf doen

Op een gegeven moment merk je gewoon dat je agenda chronisch vol zit en dat je nergens meer tijd voor hebt. Je houdt je dan nog steeds bezig met dingen die veel tijd kosten. Ik stel me dan altijd de vraag: doe je dit alles over 10 jaar nog steeds? Je zult ook dingen waar je goed in bent moeten uitbesteden, wil je blijven groeien!

04
Je ervaart weerstand uit je omgeving

In de vorige stappen zul je merken dat je met name weerstand vanuit je zelf ervaart. Maar op het moment dat je echt succesvol wordt, krijg je opmerkingen naar je hoofd geslingerd dat je altijd maar bezig bent met je bedrijf. Afgunst en jaloezie spelen, mensen die je materiaal kopiëren, enz. Mindset is the key!

05
Je wil iedereen blijven helpen

Je kan niet iedereen blijven helpen als je wil blijven groeien. Bekijk het daarom eens anders: bied intensieve en kwalitatieve begeleiding voor jouw volgers die er klaar voor zijn, offline, en stoom je volgers die daar nog niet klaar voor zijn klaar, online, om er later alsnog aan toe te zijn. Help deze laatste groep door ze materiaal aan te bieden wat ze in hun eigen tijd, eigen tempo kunnen volgen.

In mijn podcast vertel ik er nog veel meer over en geef ik voldoende voorbeelden die jouw helpen inschatten waar jouw blokkade ligt. Ik geef ook voldoende tips om daar doorheen te breken.


Tags


Over de auteur

In het hoofd van Roel bruist het altijd wel van de nieuwe ideeën. Terwijl hij met jou in gesprek is, springen de ideeën en de mogelijkheden voor jou om nog sneller te groeien als paddestoelen uit de grond. Roel deelt elke week een van die paddestoelen in zijn blogs die je kan lezen op deze website.

Roel van Heel

Dit vind je wellicht ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>