maart 23

Hoe mijn creatief brein zonder focus leidt tot chaos en ondergang

0  comments

Zoals je weet is mijn hoofd een creatief brein. Op de meest gekke momenten komen er geniale dingen uit. Wanneer het begint te bruisen in mijn hoofd, voel ik me heerlijk. Maar er zijn ook momenten waarop dat niet gebeurt. Wanneer ik moet presteren onder druk bijvoorbeeld. Dan kan het opeens volledig blokkeren. Wanneer dat gebeurt, voel ik me onrustig, slaap ik slecht en raak ik soms zelfs in paniek. Wanneer je de focus kan behouden, laserfocus, heb je als ondernemer goud in handen. Maar met alle techniek van vandaag en alles wat er gebeurt om je heen, is dat erg lastig.

More...

Mijn bruisende brein kwam tot stilstand, tot mijn grote frustratie

Ik zat van de week achter mijn bureau. Ik had een ‘Getting Shit Done Week’ ingelast, een week waaraan ik de volledige focus had op van alles wat er binnen Skillz Online moet gebeuren. Een nieuwe weggever, een nieuwe webinar, een nieuwe trainingsdag. Maar ik merkte ook dat mijn creatieve brein ‘uit’ stond. Er kwam niets uit. Hoe zeer ik ook mijn best deed, het lukte gewoon niet. Ik was gefrustreerd, chagrijnig en kortaf. Ik wilde bijna mijn laptop uit het raam gooien. Na een korte pauze besloot ik om dan maar wat werk op te pakken wat ik voor klanten doe. 


“Mijn creatieve brein kwam tot stilstand, er kwam niets meer uit. Ik raakte er behoorlijk chagrijnig en gefrustreerd van.”
Skillz Online | Roel van Heel (Laserfocus)

Klanten die niet weten wat spoed inhoud

Ondanks de onrust die ik voelde, mijn frustratie, ging dat op zich redelijk goed, totdat ik een “pingetje” kreeg van het Trello bord, mijn planningssysteem. Er komen dan, net zoals bij Facebook, berichtjes voorbij bovenaan het scherm. Ik zag dat een klant riep: “ik raak behoorlijk gefrustreerd…”, de rest kon ik niet lezen. Mijn hoofd raakt dan meteen in paniek. “Oh god”, denkt mijn brein dan, “ik raak een klant kwijt”. Absurd natuurlijk. Dus ga ik toch kijken wat ze bedoelt. Totdat ik zie staan : “dat ik die ene knop niet kan vinden. Kun je een filmpje maken en me laten zien hoe dat moet ?”. Stilte. “Pfff…”, denk ik… “maak ik me daarom zo druk?”. 


Vervolgens check ik mijn mailbox, die compleet overloopt. Er staan meer dan 3000 berichten in, waarvan ik niet alles gelezen heb. Ik zie wel tien mailtjes van mijn klanten in mijn mailbox staan waarbij de prioriteit op "hoog" gezetis. “Oh god”, denk ik opnieuw, en ik voel de paniek in mijn lichaam groter worden. Mijn perfectionisme en mijn (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel spelen dan meteen parten. “Ik heb een steek laten vallen”, galmt er dan door mijn hoofd. Ik weet dat als ik hier niet snel iets aan doe, dit me voor de rest van de dag een rotgevoel oplevert.


Dan komt mijn zoon binnen met de bedrijfstelefoon in zijn handen. Iemand heeft gebeld. Een klant. "Ik weet niet meer wanneer mijn afspraak was, was dat nu, vandaag, of de volgende week?". “Hmmmm…”, denk ik bij mezelf.. “heeft dit spoed ?”


“Toen Sandra weer thuiskwam, bleek dat mijn zoon in zijn pyjama naar school is gegaan. Niemand heeft iets gemerkt, zelfs mijn zoon niet, tot het moment dat het ging regenen en hij sneller dan verwacht doorweekt raakte.”
Laserfocus

Onrust binnen het gezin

Dan hoor ik gegil beneden. Sandra is een paar dagen weg en ik ben alleen met de kinderen thuis. Mijn dochter en mijn zoon staan aan de telefoon van mijn zoon te trekken. “Je mag geen beeldscherm van papa”, gilt mijn dochter, terwijl mijn zoon boos roept : “waar bemoei jij je mee?”. Mijn brein roept alleen… “dadelijk trekken ze de telefoon stuk en dan mag papa een nieuwe betalen, werk ik daar zo hard voor?!”. Ik heb de neiging om even heel hard “STILL!!!!!!” Te schreeuwen, maar houd me in. Op dat moment realiseer ik me dat alles echt in het honderd loopt.


Dit is pas het begin…

Dit is slechts een deel van de gebeurtenissen binnen ons huishouden deze week. Ik moest een filmpje opnemen, in een ochtend tijd, terwijl mijn creatieve brein ‘uit’ stond. Ik kreeg het ook niet meer aan, zeker niet met alle prikkels die er deze week op me afkwamen. Niets is vervelender dan dat. Er moest een webinar komen en ik kreeg geen woord op papier geschreven. Ik was moe, chagrijnig, bekaf en ik moest voor mijn gevoel nog zoveel doen. Ik had drie werkdagen achter de rug van 10 uur. 


Dit moet anders!

Alle drukte stopte opeens toen het vrijdagavond was, 18:00u. Sandra kwam weer thuis, mijn werk was af en het hele huishouden kwam weer langzaam tot rust. Ik ging met mijn hond Faya naar buiten, en realiseerde me dat dit echt niet meer kan. Ik had een hele week aan werk weggegooid, de prullenbak in. Ik was mijn laserfocus vergeten. Het kan gewoon niet zo zijn dat bij alles wat er gebeurt, wat mij afleidt, mijn creatieve brein wordt onderbroken en de geniale ingevingen stoppen.  Het kan gewoon niet zo zijn dat mijn klanten voor me bepalen hoe mijn dag of week eruit ziet. Ik kan niet zomaar alles uit mijn handen laten vallen omdat een klant 1 dag voor zijn deadline een bepaalde menu optie in WordPress niet kan vinden. Dit moet anders.Tags


dit vind je wellicht ook interessant:

Ik heb een gruwelijke hekel aan leuren met klanten

De meest briljante manier om elke maand een vaste aantal nieuwe klanten aan te trekken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .