"3 van de 4 klanten die ik spreek, beweren dat ze helemaal zichzelf zijn. Maar zodra ik wat dieper graaf, ontdek ik al snel dat het niet helemaal waar is." Patricia Smeekes, een inspirerende coach die zelfliefde bevordert, nodigde me uit om te praten over een buitengewoon interessant onderwerp: authenticiteit. Ik kan werkelijk urenlang praten over dit onderwerp, omdat het ook iets is wat ik vaak tegenkom bij mijn klanten.


Het zijn stuk voor stuk bijzondere individuen met prachtige verhalen. Maar zodra we hun online aanwezigheid onder de loep nemen, lijken ze een andere versie van zichzelf te presenteren. Wat drijft hen om online een masker op te zetten, terwijl ze offline zichzelf durven te zijn? Waarom zijn ze bang om hun ware authenticiteit te tonen aan de wereld?


Het antwoord ligt diepgeworteld in onze maatschappij, waarin we ons voortdurend vergelijken met anderen en onze keuzes baseren op wat we denken dat anderen van ons verwachten. Klanten vertellen me vaak: "Ondernemer X doet dit, ondernemer Y doet dat, ik ga dat ook doen!" Maar ik schud dan voorzichtig mijn hoofd. Waarom zou je de weg van een ander bewandelen en je eigen unieke pad verwaarlozen?


Elke ondernemer heeft een bijzonder verhaal. Denk aan de ex-kankerpatiënt die na haar genezing anderen wil helpen met haar levenservaring. Of de corporate manager die zich gevangen voelde in de kilheid van het zakenleven en nu bewust zijn sensitieve kant omarmt. Of zelfs de succesvolle zakenvrouw die haar bedrijf heeft verkocht om haar eigen ervaringen met burn-out en assertiviteit te delen via haar nieuwe onderneming. Deze verhalen zijn als schatten die wachten om ontdekt te worden en de wereld in te stralen.


Maar dat kan alleen als je lak hebt aan wat anderen van je vinden. Durf jezelf te zijn, zonder excuses of verhulling. Op het moment dat je kritiek krijgt, is dat vaak een teken dat je opvalt. En weet je wat ze zeggen over hoge bomen? Juist, die vangen veel wind.


Hoe makkelijk is het voor jou om authentiek te zijn? Durf je jouw unieke stem te laten horen, ongeacht wat anderen denken? 


Luister naar de podcast die patricia en ik erover opgenomen hebben. Je vind hem hier >>>.

gratis LIVE TRAINING

Succesvol zichtbaar op social media

Heb ik je geraakt met deze video? Ben jij benieuwd hoe je met persoonlijke, en effectieve marketing, zonder trucjes jouw betalende klanten sneller en makkelijker kan vinden op social media? 

Geef je dan snel op voor mijn live training, je bent van harte welkom!

>