februari 28

Help, ik zit in ‘de overgang’

0  comments

Ik weet niet zo goed wat het is, maar ik voel me op dit moment echt euforisch. Letterlijk op alle vlakken maak ik momenteel een enorme groei door. Dat is echt wel eens anders geweest. In October vorig jaar maakte ik “opeens’ een flinke groei door met Skillz Online. Dat voelde echt gaaf, maar ik voelde tegelijkertijd ook een enorme paniekgolf ontstaan die zich lange tijd, op een regelmatige wijze, zou gaan uiten. Mijn giga groot verantwoordelijkheidsgevoel steekt dan weer zijn kop op. Ik wil alles wat ik doe perfect blijven doen, en wanneer alle werkzaamheden qua intensiteit toenemen, komt dat in gevaar. Ik word er enorm onrustig van… help, ik zit in de overgang!

More...

Nog meer werk in nog minder tijd… ik word gek!

Laatst kreeg ik een berichtje van een klant die wat gefrustreerd was omdat ze nog 5 weken moest wachten voordat ze een nieuwe afspraak kon maken. Het eerste wat er dan gebeurt is dat er onrust en paniek ontstaat, omdat ik geen perfecte kwaliteit kan leveren. Ja… ik word soms ook echt helemaal gek van mezelf. Haha…! De drukte binnen Skillz Online is gewoon enorm toegenomen en ik moet er nog steeds aan wennen dat ik opeens een compleet nieuw bedrijf lijk te hebben. Mijn bedrijf verandert, maar mijn hoofd blijft nog een beetje steken bij de oude situatie. Er ontstaat meer chaos doordat ik EN meer werk krijg EN alles perfect wil doen EN ook nog eens alles ZELF wil doen. Hoe lang kan dat goed gaan?


"De meest geniale plannen en ideeën zitten niet in je hoofd, maar ergens veel dieper. Pas als je die continue stroom aan gedachten kan stop zetten, komende inzichten die écht geniaal zijn."


Stap 1: je hoofd legen

Soms ga ik een week weg, weg van mijn vrouw en kinderen om even flink te kunnen knallen voor Skillz Online, maar ook om weer opnieuw overzicht en structuur te vinden. Het klinkt wel eens gek, maar door even weg te gaan van alles en iedereen, vind ik mezelf weer. Ik reset mezelf als het ware en definieer opnieuw wie ik ben, wie ik wil zijn en wat ik nodig heb. Dat deed ik door een hotel te boeken voor een midweek in de Veluwe. Elke ochtend begon ik met een wandeling van minstens een uur. Ik pakte mijn telefoon erbij, zette de dictafoon aan en sprak alles in wat in mijn hoofd zat. Ik bleef net zolang doorpraten totdat de gedachtenstroom in mijn hoofd stopte. Wat er gebeurde is dat er totale rust ontstond op het moment dat Ik eindelijk stopte met praten. Op dat moment was er plek voor mij, om eens stil te staan bij zaken die echt belangrijk waren.

Skillz Online | Training "Krachtig Contact met je Klant"

Stap 2: verandering begint van binnen

Er ontstond zoveel rust, dat ik me weer kon realiseren dat verandering van binnenuit begint, nooit van buitenaf. Wanneer ik tijdens het wandelen naar mijn “binnenkant” keek, zag ik een klein jongetje die zichzelf enorm tegenhield door zich te richten op alle negatieve dingen die in het verleden waren gebeurt. Mensen die me mijn groei niet gunden, mensen die niet geloofden dat ik van mijn bedrijf een groot bedrijf kon maken, noem maar op. In plaats van me op die dingen te richten, richtte ik me op wie ik wilde zijn en wat ik daarvoor nodig had. Ik kwam uit op het inzicht dat ik vanaf nu echt mijn leidersrol mag pakken. Dat ik afscheid mag nemen van dat kleine jongetje uit het verleden en dat ik echt mag doorpakken nu. Dat niets of niemand me nog kan tegenhouden om mijn droom te verwezenlijken. Wat een enorm inzicht wat je kan pakken, gewoon door even afstand te nemen van alles en iedereen!


"Soms is het echt nodig om afscheid te nemen van het verleden, omdat je daar gewoon écht te veel mee bezig bent en dit de grootste blokkade vormt die je tegenhoudt om te knallen."


Stap 3: het stuur om, verandering vasthouden

Ik besloot mijn plannen rigoureus te veranderen. In plaats van e-mailmarketing dingen te doen, waar ik eigenlijk voor kwam, besloot ik om videos en instructies te schrijven, zodat ik mijn team kon uitbreiden van 2 naar 5 personen. Ik merkte door alleen al hiermee bezig te zijn, ik me meteen al veel rustiger ging voelen. Alles wat tijd kost, laat ik doen door de nieuwe teamleden die ik had aangetrokken. 


Stap 4: advies inwinnen om de verandering nog langer vast te houden

Toen ik thuiskwam, voelde alles anders, zowel mijn positie binnen het gezin, als mijn positie als ondernemer. Ik besloot om een sessie met mijn coach Veronique te boeken. Zij wees me erop dat het juist NU belangrijk is om door te pakken. Ondernemen vanuit paniek en onrust kan echt niet. Een van de dingen die gaan veranderen is dat ik vanuit een situatie waarin mijn klanten 3 maanden vooruit kunnen plannen, voortaan nog maar 1 maand vooruit kunnen plannen. 1 keer per maand gaat mijn agenda open en kan iedereen zijn afspraken inplannen. Dat geeft mij als ondernemer veel meer vrijheid om naast het werk voor mijn klanten vooral ook mijn eigen ding te kunnen blijven doen. Ik zag Sandra na onze sessie met Veronique stuiteren als een ping pong balletje, dolblij en razend enthousiast om onze nieuwe plannen meteen uit te voeren.


"Echte verandering, en groei, komt van binnenuit. Eerst jezelf veranderen, en daarna een nóg duidelijk signaal communiceren richting je klant."


Een andere mindset: van buiten naar binnen

Ik ben lange tijd zo enorm bezig geweest met wat mijn klanten graag willen. Ik heb altijd hemel en aarde willen bewegen om ze tevreden te houden. Dat is ook wie ik ben en hoe ik het lange tijd heb gedaan. Nu weet ik dat dit gewoon niet meer gaat. Het wordt tijd dat ik steeds meer mijn eigen grenzen in de gaten ga houden. Als mijn klanten me via whatsapp of via messenger vragen stelde, accepteerde ik dat. Als mijn klanten hun eigen tools wilden gebruiken, accepteerde ik dat. Als ze mijn planningstool die ik inzet te complex vinden, accepteerde ik nog dat ze me gingen mailen. Maar een vraag die Veronique me stelde, houdt me nog steeds bezig… stel dat je straks 100 klanten hebt, ga je dat nog steeds zo doen dan?


Eerst mijn eigen grenzen, dan pas die van de klant

Toen realiseerde ik me ook dat het voortaan andersom mag zijn. Eerst mijn eigen grenzen aanscherpen, daarna pas naar mijn klant kijken. Dus heb ik besloten om een aantal zaken anders te doen:

  • ik stel grenzen aan de tools die ik ondersteun (ik geef altijd instructies hoe je het een en ander kan doen, maar ik ondersteun niet alle exotische smaken meer)
  • Ik zet mijn agenda slechts 1 maand open in plaats van 3, zodat ik meer controle houd over mijn tijd (mijn tijd en energie zijn immers kostbaar)
  • Als mijn klanten zich minder dan 100% inzetten, ga ik dat niet meer overcompenseren door dan 200% te willen geven
  • Ik ga meer taken uitbesteden aan mijn team
  • Ik ga meer tijd besteden aan spreken in het openbaar, aan coachen, adviseren en begeleiden
  • De tijd die ik vrij heb gepland, ga ik niet meer vullen met extra werk voor mijn klanten (in plaats daarvan besteed ik het uit)
  • In het weekend en in de avond ben ik écht vrij (zodat ik energie overhoud om te kunnen knallen)

Hoe lang blijf jij met je voet op het rempedaal drukken?

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Houd jij jezelf klein op het moment, door beperkende overtuigingen uit het verleden? Hoe zou je het vinden als ik je ga helpen om EN het signaal wat je gaat verspreiden nog vele malen sterker en krachtiger te maken, en dat je de groei die je daarmee doormaakt nog veel beter aan kan? 


E-mailmarketing is voor mij een de uitkomst geweest. Het hielp me om elke maand een voorspelbare hoeveelheid mogelijke klanten aan te trekken. Maar niet alleen dat. Het hielp me ook om te bepalen wat ze daadwerkelijk nodig hadden. Om ze iets te kunnen aanbieden waar ze ook echt op zitten te wachten. Dan ben je niet meer aan het spammen, maar gaat de kwaliteit van je diensten omhoog, omdat je klanten geen nummertje zijn (en dat ook zo voelen). Je laat zien dat elke klant, met zijn eigen pijn, belangrijk voor je is en dat je maar wat graag een oplossing aanbiedt die hem ook echt gaat helpen. Uiteraard wil je dat doen, zonder dat het je te veel tijd en energie kost. En weet je, dat kan echt!


Wil je in slechts weken of maanden, nieuwe grote stappen zetten? Met mijn training, “Vlot Online Verdienen & Verkopen”, kom je echt al een heel eind! Het is puur een kwestie van systematisch aandacht trekken, aandacht vasthouden en opschalen. Dan is dit ook voor jou mogelijk.


Tags


dit vind je wellicht ook interessant:

Ik heb een gruwelijke hekel aan leuren met klanten

De meest briljante manier om elke maand een vaste aantal nieuwe klanten aan te trekken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .