april 7

Laat je bedrijf groeien met e-mailmarketing zonder opdringerig te zijn

Ik kom nog steeds mensen tegen die beweren dat e-mailmarketing vies is en dat het zo opdringerig is. Dat je alleen maar mails krijgt met schreeuwerige headlines, zoals : “KOOP DIT!” En “KOOP DAT!”. Tja, er zijn natuurlijk altijd mensen die e-mailmarketing verkeerd inzetten. En laat dat nu net hetgene zijn dat wij onthouden. E-mailmarketing is niet vies. E-mailmarketing kan het jou als ondernemer vele malen makkelijker maken. Het kan ervoor zorgen dat je elke maand nieuwe volgers en dus nieuwe fans aantrekt. Als jij een beetje creatief bent, kun je er elke maand nieuwe klanten uit halen. Maar dan heb je wel een goede mindset en een goede aanpak nodig.


More...

Met plezier denk ik terug aan een van de eerste klanten die ik begeleidde. Ze gaf al trainingen en retreats en had offline al een hele groep fans gemaakt. Alles wat ze offline deed ging goed, was succesvol, al haar offline events werden goed gevuld. Ze hoefde zich daar niet eens veel moeite voor te doen. Totdat Corona kwam en alles wat offline was niet meer door ging. Ze vroeg mijn hulp, en samen gingen we aan de slag. Inmiddels heeft ze ook online een flink bereik. Ze is gestart met e-mailmarketing en heeft inmiddels 1000+ actieve fans op haar lijst staan. Bovendien zijn alle events die ze nog steeds doet, allemaal uitverkocht en goed gevuld. Dankzij de e-mailmarketing strategie, vol met tunnels, die we samen hebben bedacht.


"Een van mijn eerste klanten wist al haar retreats voor de komende 6 maanden te vullen met succes, door op een slimmer manier te mailen met haar klant"

Hoe we dat doen?

Juist dankzij het inzetten van tunnels, kreeg mijn klant een vaste stroom aan klanten elke maand. Haar lijst blijft elke maand doorgroeien met nieuwe leads, waardoor ze haar trajecten keer op keer kon verkopen. Daardoor zit ze nu helemaal vol. In deze blog deel ik enkele inzichten met jou die je helpen om een goede start te kunnen maken met e-mailmarketing. Als je deze inzichten beheerst, heb je het halve werk al gedaan.


Werk aan je mindset

Als je hoofddoel verkopen is en een flinke omzet behalen, dan kom je van een koude kermis thuis. Dat kan nooit je hoofddoel zijn. E-mailmarketing gaat niet om meer verkopen. Het gaat erom dat je laat zien dat je klant geen nummertje is. Dat je een enorme passie hebt voor je vak en dat dit hetgene is wat je het liefste doet. Het gaat erom dat mensen zich aangesproken voelen door jou, dat ze het idee krijgen dat het over hun gaat als ze jouw nieuwsbrieven lezen. Dat ze nieuwsgierig worden omdat jij ze laat nadenken over bepaalde dingen. 


"Als je slechts 1 keer per maand een nieuwsbrief verstuurt, heeft mailen geen zin. Mensen zijn je dan al snel weer vergeten."

Als je dan slechts 1 keer per maand een nieuwsbrief stuurt omdat je bang bent om ze te spammen, gaat dit niet voor je werken. Jouw klant leer je dan niet kennen en vergeet je al snel weer. Maar hij vergeet ook de reden waarom hij zich überhaupt heeft ingeschreven voor jouw lijst, en zal zich sneller uitschrijven.


Werk dus eerst aan je mindset. Realiseer je dat je een expert bent op je vakgebied. Dat je in eerste instantie bezig bent om te inspireren en te motiveren in plaats van te verkopen. Zorg eerst dat je mensen aantrekt die nieuwsgierig zijn. Die mensen willen nog niets kopen, maar wel jou volgen, gratis tips en adviezen krijgen, proeven van jou energie. Die mensen komen voor jou!


Deze mensen staan op jouw lijst omdat ze er zelf voor gekozen hebben om jouw tips te ontvangen. Zij hebben het nodig om jouw tips regelmatig te zien en te ontvangen. Alleen op die manier blijf je met je energie, je passie, je enthousiasme, in hun hoofd hangen. Als hun probleem groot genoeg is, zullen ze eerder aan jou denken dan aan iemand die ze via google gevonden hebben en die ze niet kennen.


Durf je dus te laten zien en zorg dat je op zijn minst 1x per twee weken een nieuwsbrief stuurt naar je lijst. Als het drukker wordt, zou ik het elke week doen.


Wees persoonlijk

Weet je, e-mailmarketing is enorm krachtig, omdat het juist zo persoonlijk is. Stel je eens voor… je hebt een specifiek probleem. Je opent je mailbox en je ziet dé oplossing recht voor je neus in de vorm van een mailtje dat perfect aansluit bij de situatie waar je nu mee zit. Een oplossing die je op een presenteerblaadje wordt aangeboden. Wie wordt daar nu niet meteen enthousiast van? Dát kan e-mailmarketing voor je doen. De kracht van het versturen van e-mails is dat het zo persoonlijk en direct is. Jouw mails komen direct aan in de mailbox van je klant. Mails worden tot 4x meer gebruikt dan social media kanalen. Je bereikt er dus én meer mensen mee én het is persoonlijker en dus krachtiger. 


"Hoe gaaf is het, als jij je mailbox opent en daar een persoonlijk en gericht mailtje klaar staat wat al jouw problemen oplost?"

Speel daar dan ook op in en schrijf je teksten alsof je aan het kletsen bent met een vriend of vriendin (wat ik nu toch heb meegemaakt…). Zo moet de toon van je nieuwsbrieven ook zijn. Je nieuwsbrieven worden dan extra leuk om te lezen. Jouw gunfactor gaat omhoog en jouw abonnees zitten elke week op het puntje van hun stoel omdat ze weten dat er weer een nieuwsbrief aan komt.


Toets jouw beleving aan die van de klant

Toch gaat het vaak fout en komen mails pusherig en opdringerig over. Ik spreek veel ondernemers en wat ik aan ze merk is dat de meeste ondernemers het echt moeilijk vinden om goede teksten te schrijven. Wat het zo moeilijk maakt is dat de meeste ondernemers te veel in hun eigen beleving zitten. Ze plaatsen zichzelf in een ivoren toren en gaan vanuit hun eigen beleving schrijven. Ze doen bepaalde aannamen over het gedrag van hun klant, produceren materiaal en slingeren het zomaar de wereld in. Tja, dat gaat niet werken.

Als je niet constant toetst bij jouw klant wat er speelt, dan drijf je van je klant af en ga je dingen roepen die niet meer spelen. Een enthousiaste fan kan zich dan zomaar uitschrijven omdat je niet meer voldoet aan de verwachtingen die hij had toen hij zich inschreef. Op die manier kom je dus wél pusherig over. Vergeet dus niet om jouw beleving constant te toetsen aan de beleving van je klant.Tags


dit vind je wellicht ook interessant:

Ik heb een gruwelijke hekel aan leuren met klanten

De meest briljante manier om elke maand een vaste aantal nieuwe klanten aan te trekken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .