klant succes verhaal

Marjan leerde om haar vurige passie voor haar vak te verwerken in haar posts en groeide meteen uit tot een top expert op social media

Ik ben Marjan, een gedreven ondernemer die zich vol passie inzet voor vrouwen tijdens de overgang. Mijn eigen ervaring met overgangsklachten en mijn achtergrond in de levensmiddelenbranche hebben mij geleid naar een missie om vrouwen te empoweren en taboes te doorbreken.


Met mijn "R.E.S.E.T. jouw overgang methode" combineer ik mijn expertise als voedingsdeskundige met mijn persoonlijke ervaringen, om vrouwen stap voor stap te begeleiden naar een leven met minder klachten en meer energie.


Ik geloof sterk in het aanpakken van de oorzaken van klachten en het empoweren van vrouwen door kennisoverdracht en ondersteuning op maat, zodat zij met vertrouwen en vitaliteit hun nieuwe fase kunnen omarmen.


De uitdaging

Mijn grootste uitdaging is geweest om mijn plek te vinden op social media. In het eerste jaar van mijn nieuwe bedrijf had ik succes via vrienden en netwerken, en ik straalde als ik sprak over mijn werk. Ik zocht naar samenwerkingsmogelijkheden, maar merkte al snel dat dit niet echt bij mij paste.


Toen ik halverwege het jaar besloot me te richten op vrouwen in de overgang, leek alles stil te vallen. Klanten bleven weg en mijn focus raakte zoek. Ik wist dat dit mijn doelgroep was en is, maar mijn energie leek weg te vloeien. Ik overwoog zelfs om weer te gaan interimmen, alleen om geld te verdienen, ook al had ik er geen plezier in.


Op Instagram, waar ik enthousiast mee begonnen was en waar ik drie keer per week een post of reel plaatste, gebeurde echt helemaal niets. Waar deed ik dit allemaal voor? Het voelde steeds meer als een verplichting dan iets waar ik echt plezier in had. Langzaam maar zeker merkte ik dat ik mijn passie aan het verliezen was. De randvoorwaarden om een bedrijf te runnen begonnen zwaarder te wegen dan het plezier dat ik had in het werken met klanten. En toen kwam Roel op mijn pad...


Wat hebben we samen gedaan?

Ik heb samen met Roel meer houvast gecreëerd in mijn werkzaamheden, door middel van de onderstaande stappen:

 • Strategieën ontwikkeld: Samen hebben we strategieën ontwikkeld om mijn doelgroep - vooral vrouwen in de overgang - effectief te bereiken en te betrekken. Mijn R.E.S.E.T. jouw overgang methode stond hierbij centraal, waarbij ik leerde om niet alleen liefdevol te begeleiden, maar ook te confronteren en soms zelfs te shockeren. Dit heeft mijn aanpak op social media veranderd, waar ik nu krachtige en emotioneel geladen posts kan schrijven die resoneren met mijn volgers.
 • Content planning en creatie: We hebben uren doorgebracht met het plannen en creëren van waardevolle content voor mijn social media kanalen, inclusief posts die dieper ingaan op de emotionele aspecten van de overgang. Ik heb geleerd om een emotionele connectie te maken in mijn posts, wat essentieel is om mijn boodschap van empowerment en zelfzorg over te brengen.
 • Social media optimalisatie: Samen hebben we mijn Instagram-account en LinkedIn profiel geoptimaliseerd, van mijn bio tot het gebruik van hashtags en de visuele esthetiek. Alles was gericht op het vergroten van mijn zichtbaarheid en het aantrekken van de juiste volgers die echt geïnteresseerd zijn in mijn methode en boodschap.
 • Advies over platformgebruik: Ik heb waardevol advies gekregen over hoe ik Instagram en LinkedIn als een krachtig platform kan gebruiken. Het ging niet alleen om het plaatsen van foto's, maar ook om het strategisch inzetten van stories, reels en andere functies om mijn boodschap effectief over te brengen en mensen te inspireren tot actie.
 • Growth hacking technieken: We hebben slimme growth hacking technieken toegepast om mijn volgers organisch te laten groeien en tegelijkertijd de betrokkenheid te stimuleren. Door liefdevol maar ook confronterend te zijn, heb ik geleerd om de juiste snaar te raken en mijn community te laten groeien met mensen die echt baat hebben bij mijn begeleiding.
 • Meten is weten: Regelmatig hebben we mijn social media prestaties geanalyseerd en aangepast waar nodig, gebruikmakend van de feedback en inzichten die ik heb opgedaan. Dit heeft me geholpen om mijn strategie voortdurend te verfijnen en te verbeteren, zodat ik effectief blijf communiceren met mijn doelgroep.
 • Feedback en brainstormsessies: De feedback die ik kreeg en de brainstormsessies die we hielden waren cruciaal. Ze hielpen me niet alleen om nieuwe ideeën te ontwikkelen, maar ook om mijn aanpak continu te vernieuwen en te verbeteren, zodat ik mijn volgers blijf inspireren en informeren over hoe ze de overgang actief kunnen aanpakken.
 • Motivatie en ondersteuning: Tijdens mijn social media avontuur heb ik veel motivatie en ondersteuning ontvangen, vooral tijdens de uitdagende momenten. Het heeft me geholpen om gefocust te blijven en mijn enthousiasme en toewijding aan mijn missie te behouden, zelfs als het wat moeilijker werd.

Samen hebben we gewerkt aan het vergroten van mijn impact en bereik op social media, en het bouwen van een gemeenschap die niet alleen geïnteresseerd is in mijn expertise, maar ook echt geraakt wordt door mijn passie voor het helpen van vrouwen tijdens de overgang.


Welke meetbare resultaten heeft het opgeleverd?

De implementatie van mijn nieuwe aanpak heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd:

pakkende linkedin post

Weer een kilo erbij...

 • 27.305 impressies
 • 75 likes
 • 270 reacties

pakkende linkedin post

Ik ga echt niet zeggen dat ik in de overgang zit!

 • 6.588 impressies
 • 65 likes
 • 42 reacties
 • Toename in betrokkenheid op social media: Van nauwelijks reacties naar gemiddeld 38 likes per post met uitschietsers naar 65 en 75 likes per post. Ik voel nu echt de connectie met mijn publiek groeien.
 • Succesvolle verkoop van eerste coachingstrajecten: Ik heb mijn unieke aanpak kunnen laten zien en mijn eerste coachingstrajecten succesvol verkocht, wat een krachtige bevestiging is van mijn expertise.
 • Opmerkelijke doorbraken bij klanten: Van stoppen met medicatie tot het overwinnen van burn-out en assertief optreden tegenover familie. Ik zie mijn klanten bloeien en groeien, en dat is waar ik het allemaal voor doe.
 • Aanvragen en verzending van e-books: 121 aanvragen, waarvan 103 e-books daadwerkelijk zijn verstuurd.
 • Nieuwe betalende klant: Een traject van 6 maanden afgenomen.
 • Kennismakingsgesprekken: 5 kennismakingsgesprekken gepland.
 • Aanvragen voor vragenlijsten: 17 aanvragen voor diverse overgangsgerelateerde vragenlijsten.
 • Netwerkuitbreiding: 3 gesprekken met andere professionals in de overgang (yoga, mindset) om elkaar te versterken.
 • Nieuwe samenwerkingen: Een gesprek om samen een retraite te organiseren in maart 2025 en een ander gesprek om mijn expertise te gebruiken bij workshops binnen bedrijven.

Deze meetbare resultaten laten zien hoe mijn harde werk en toewijding tastbare successen hebben opgeleverd, zowel zakelijk als persoonlijk.


Hoe heeft het je persoonlijk veranderd?

Door mijn ervaringen op social media heb ik persoonlijk enorme groei doorgemaakt. Ik voel me zelfverzekerder dan ooit in mijn rol als gids voor vrouwen in de overgang. Het creatieve proces van content creatie heeft mijn creativiteit aangewakkerd en me geleerd hoe ik mijn boodschap op een boeiende manier kan overbrengen. Vooral het schrijven van emotionele connectie posts heeft mijn empathisch vermogen versterkt en me geholpen om een diepere band met mijn volgers op te bouwen. De uitdagingen op social media hebben mijn doorzettingsvermogen getest en versterkt; ik heb geleerd om niet op te geven en mijn strategieën aan te passen om betere resultaten te behalen. Dit hele proces heeft niet alleen mijn zakelijke vaardigheden verbeterd, maar ook mijn leiderschapskwaliteiten verder ontwikkeld als mentor en expert in mijn vakgebied.


Hoe zie je de toekomst?

Ik kijk vol optimisme naar de toekomst. Ik zie een helder pad voor me liggen, waarop ik steeds meer vrouwen kan bereiken en begeleiden tijdens hun overgang. Mijn focus ligt op het verder ontwikkelen en verfijnen van mijn R.E.S.E.T. jouw overgang methode, zodat ik nog effectiever kan zijn in het verminderen van overgangsklachten en het verbeteren van hun levenskwaliteit.


Ik ben vastbesloten om mijn bereik uit te breiden, zowel nationaal als internationaal, door middel van online programma's, workshops en persoonlijke coaching. Ik zie kansen om mijn kennis te delen door samen te werken met andere gezondheidsprofessionals en mijn zichtbaarheid te vergroten op social media en in de traditionele media. Mijn missie is om de taboes rondom de overgang te doorbreken en vrouwen te empoweren, zodat zij deze levensfase niet als een last ervaren, maar als een kans voor persoonlijke groei en welzijn.


Marjan Slagt

Overgangscoach bij Ik hartje mij

"Als je dezelfde passie en vuur die ik in je huiswerk proef, ook verwerkt in je posts op social media, zie ik een explosieve groei voor je ontstaan". Ik was zeer verrast over de kwaliteit van het huiswerk wat Marjan inleverde, nog voordat ik haar sprak in een 1-op-1 verdiepingssessie. Niet veel later bleek dat ik gelijk kreeg. Haar eerste post met mijn tips en adviezen erin, bereikten meer dan 23.500 impressies! Haar tweede post waarin ze haar e-book deelde, werd 120 keer aangevraagd. Toen ontstond een luxeprobleem: waar haal je de tijd vandaan om al die enthousiaste volgers op te volgen?

>